Szara20
Fanka BB :)
Kochana czy oczko lzawilo przedtem przy płaczu? Moja mała miała identycznie jak "zaczęła" widzieć dokładniej, czytałam o oczkach niemowlaka ale dopiero po akcji co miałam z małą. Spała, oczow nie otwierała (gdzieś 2 tygodnie temu, w 4 tygodniu), nagle jadła i otworzyła oczy i jak 5zł, zdebiala i zaczęła płakać jakby ktoś ją właśnie ze skóry obdzieral, ja przerażona, nic jej nie uspokojało, plakala długo, nagle znów się patrzyła i znów płacz i tak całą noc na okrągło, Oczko jedno przypuchniete i też zaczęło łzawić (drugie nie), po dwuch dniach i drugie zaczęło łzawić przy płaczu. Po prostu (chyba) zaczęło dostrzegać bardziej [emoji7]
Dodam że pytałam się w szpitalu o okulista dla małej jak badali jej uszka na słuch, to mówili że nie robią bo oczy dziecka się kształtują i dopiero po pół roku można zrobić badania z wiarygodnymi badaniami. (Tak mi powiedziano)
Nie, mała wcześniej nie łzawiła. Tez mnie zdziwiło, ze nagle łzy. Myślam, ze dopiero Ok 6tygodnia dziecko zaczyna łzawić...
ona właśnie jak zaczęła płakać tak przez dobre 2h wcale oczu nie otwierała. Otworzyła leciutko po jakiś 2h i potem głównie jednak tez trzymała zamknięte.
Drugie oczko całkiem normalne. A to prawe zaczerwienione, lekko opuchnięte. Widzę, ze spojówki tez zaczerwienione w tym prawym.
Teraz obudziła się na karmienie to na przewijaku zaczęła otwierac oba oczka, trochę lepiej to wyglada, ale tez miałam tylko nocna lampkę zapalona, wiec nie widziałam dokładnie.
Mam nadzieje, ze tak jak mówisz to to, ze zaczęła widzieć.
W miedzyczasie wczoraj jak zasnela to odważyłam się jej w końcu obciąć paznokcie, bo tez zdarzało się właśnie ze po twarzy się niezłe podczas płaczu podesłała...