reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
No to u nas podobnie zasnął, tylko że godzinę później. Ale spał do 5:30 plecy i cycki okropnie bolą. Na samą myśl o karmieniu cycki.zwijają się i chowają do środka. Dziś cały dzień będę chodziła z cycami na wierzchu, niech się wietrzą. Teraz próbuję odciągnąć pokarm, żeby mieć w zapasie na wieczór w razie takiej akcji jak wczoraj. Na razie nie wiele co odciągnęłam.
My zauważyliśmy, że nam mlody lepiej po kąpieli śpi jak go butelka tatuś nakarmi, jak z cycka je to po pół godzinie się budzi rześki i pełen życia [emoji85] wiec jak go karmię ostatni raz przed kąpielą koło 18 to laktatorem z drugiego cycka ściągam i tego pokarmu jest więcej niż jak ściągam jak mały śpi :) nie wiem czy to przypadek czy jakieś działanie hormonów że mleka więcej [emoji14] i przed samą kąpielą podaje mu na trochę ta piers, z której wcześniej odciagalam :)

N
Jak odciągnęłam teraz ok 30 ml, włożę to do lodówki, to później jak odciągnę to mogę zlać wszystko do jednej butelki i tak trzymać w lodówce?
Musisz doprowadzić do jednakowej temperatury, czyli druga porcję mleka też do lodówki i jakoś za godzinę/dwie możesz zmieszać :)

@Sasanka14 to może mi go źle zmierzyli po porodzie, że jeszcze się miesci:o

Mnie wczoraj teściowa wyprowadziła z równowagi. Wysłaliśmy rodzicom zdjęcia z pierwszej kąpieli. Zadzwoniła do męża, gadają, ja młodego karmie i słyszę, że znów gadka o tym, że za mało je. Już się wkurzył, ale delikatnie, bo młody ciumkal. W którymś momencie mąż do mamusi: 'czy ty się słyszysz? Jak na moje oko to waży już mniej niż 3 kg.' Okazało się, że moja teściowa wymyśliła, że syn się na pewno nie nadaja, schudl i jest głodny. Wg niej powinnam odciągnąć z jednej piersi a do ssania dać druga, żeby sprawdzić tylko nie wiem co. Bo co mi to da, że z 1 ściągnę 30 ml, a druga będzie jadł powiedzmy 30 min i usnie? Już pomijam to, że syn je, śpi i rozgląda się. Płacze właściwie tylko na porę karmienia i przy zmianie pieluchy... Dzisiaj jest wizyta położnej i możliwe, że powie że za mało przybiera, różnie może być no ale ona te swoje wywody opiera tylko na tym, że jej się tak wydaje i żadnych logicznych argumentow. No kur... Mąż oczywiście wie, że matka przesądza, bo ma fiola na punkcie jedzenia i mówi, żebym to olala. Ale nie tak prosto mi przejść do porządku dziennego nad takimi wymyslami.

Musiałam to gdzieś napisac, bo mnie telepie od wczoraj.

PS. Wczoraj była elegancka kupa popoludniu;)

N
Jak odciągnęłam teraz ok 30 ml, włożę to do lodówki, to później jak odciągnę to mogę zlać wszystko do jednej butelki i tak trzymać w lodówce?
Tylko najpierw w oddzielnym pojemniku schłodź to świeżo odciągnięte, bo można łączyć ale mleko o tej samej temperaturze.

@Sasanka14 to może mi go źle zmierzyli po porodzie, że jeszcze się miesci:o

Mnie wczoraj teściowa wyprowadziła z równowagi. Wysłaliśmy rodzicom zdjęcia z pierwszej kąpieli. Zadzwoniła do męża, gadają, ja młodego karmie i słyszę, że znów gadka o tym, że za mało je. Już się wkurzył, ale delikatnie, bo młody ciumkal. W którymś momencie mąż do mamusi: 'czy ty się słyszysz? Jak na moje oko to waży już mniej niż 3 kg.' Okazało się, że moja teściowa wymyśliła, że syn się na pewno nie nadaja, schudl i jest głodny. Wg niej powinnam odciągnąć z jednej piersi a do ssania dać druga, żeby sprawdzić tylko nie wiem co. Bo co mi to da, że z 1 ściągnę 30 ml, a druga będzie jadł powiedzmy 30 min i usnie? Już pomijam to, że syn je, śpi i rozgląda się. Płacze właściwie tylko na porę karmienia i przy zmianie pieluchy... Dzisiaj jest wizyta położnej i możliwe, że powie że za mało przybiera, różnie może być no ale ona te swoje wywody opiera tylko na tym, że jej się tak wydaje i żadnych logicznych argumentow. No kur... Mąż oczywiście wie, że matka przesądza, bo ma fiola na punkcie jedzenia i mówi, żebym to olala. Ale nie tak prosto mi przejść do porządku dziennego nad takimi wymyslami.

Musiałam to gdzieś napisac, bo mnie telepie od wczoraj.

PS. Wczoraj była elegancka kupa popoludniu;)
Współczuję.
Jak robi siku i kupę to jest wszystko ok.
Dowiesz się ile przybiera jak położna zważy.

Obym ja nie była taką teściową.

Musisz doprowadzić do jednakowej temperatury, czyli druga porcję mleka też do lodówki i jakoś za godzinę/dwie możesz zmieszać :)
Tylko najpierw w oddzielnym pojemniku schłodź to świeżo odciągnięte, bo można łączyć ale mleko o tej samej temperaturze.
Dziękuję dziewczyny.
Dziś mąż kupi mm żeby było w domu w razie W.

Dziewczyny, co radzicie na trądzik niemowlęcy? Regularne przemywanie przegotowaną wodą i wodą z mąką ziemniaczaną nie pomaga :no2:
4ed329eb6a034d69med.jpg

reklama
Współczuję.
Jak robi siku i kupę to jest wszystko ok.
Dowiesz się ile przybiera jak położna zważy.

Obym ja nie była taką teściową.
Nie będziesz, ona jest wyjątkowo upierdliwa Niby wszystko robi i mówi, bo chcę dobrze, ale teraz to już przegina. Teraz jestem z mezem to nie przychodzi, ale jak mąż wróci do pracy to będzie przychodziła pewnie koło południa, bo pracuje obok na popołudnie i będzie mnie meczyla. I jeszcze w ona uważa, że będzie miała do tego prawo, bo ona nie przychodzi do nas tylko do wnuka. Wojna wisi w powietrzu... Wczoraj przeszła sama siebie.

@Mama Zuzi i Antosia ja podgrzewalam w kapieli:)

Do góry