Weronikakrz
Fanka BB :)
No strasznie słaba jestem byłam dziś po wyniki mam brać przez 2 miesiące żelazo 3 razy dziennie i później na badania ż krwiAle niska hemoglobina!u nas pewnie byś już miała przetaczaną krew... a nie czujesz ten anemii? Jakieś osłabienie, blada skóra? Mam nadzieje, ze żelazo u Ciebie zadziała
![]()
Tez w końcu zdecydowałam się na spacer. Już bez werandowania bo i tak mała już wychodziła dwa razy z domu, co prawda w foteliku i była może 2min na dworze miedzy samochodem a budynkami, ale zawsze coś. Spacer trwał 10min, dzisiaj postaram się wyjść na jakieś 20min![]()
Body na długi rekaw + polspiochy lub body na krótki i pajacyk. Jak nie śpi to tak jest cały czas, jak śpi to ją daje w rożek ale nie jest ścisłe opatulona, tylko tak do pasa. W domu mamy 21 stopni![]()
Gratulacje!!! Piękny opis porodu! Jak go czytałam to się wzruszyłam i znowu zaczęłam strasznie załowac, ze u mnie musiała być cesarka... ;(
Jakie imię będzie miała Malutka?
Delicol na nietolerancję laktozy, chociaż ja daje bez robienia testów. Byliśmy wczoraj u pediatry i mówiłam ze mała miała bóle brzuszka i wodniste kupki i daje delicol to pochwaliła.
Jest to enzym laktaza, dajesz przed każdym karmieniem.
A espumisan to na wzdęcia, podajesz wtedy jak juz boli brzuszek.
Espumisan po skończonym miesiącu, wcześniej nie powinno się dawać![]()
Ja miałam mieć podawana oksytocynę, żeby wywołać skurcze przed cc, ale okazało się ze mam 6cm rozwarcia i z tego zrezygnować. Ponoć skurcze i rozwarta szyjka są dobre tez dlatego ze potem łatwiej odchody poporodowe odchodzą jak było rozwarcie i większe szanse na późniejszy porod SN
Gratulacje!! Piękne imię![]()
U mnie tez długo trzymał się kikut, w końcu położna kazała zastosować stara szkole i używać spirytusu 96%. I faktycznie 1,5dnia używania i wczoraj w nocy kikut odpadł, także ładnie ten spirytus wysuszył![]()
Dziewczyny które karmią mm czy wasze dzieci ulewaja moja ostatnio strasznie zaczęła ulewac a raczej zwracać zmienilam mleko na hipp bio myślicie że to przez zmianę mleka??