Igorowelove
Moderatorka
Ok, dzięki wpadłam na szybko zapytać [emoji23]Napisałam wyżej o 2 posty [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok, dzięki wpadłam na szybko zapytać [emoji23]Napisałam wyżej o 2 posty [emoji4]
Ja podgrzewam na "oko" normalnie napisane jest że 4,5 minuty ale sprawdzam na ręku nie wiem ile dokładnie ale szybciutko podgrzewa, z piersi mleko też podgrzewalam. A jak odciagalam to trzymałam poza lodówką do 4 godzin, w lodówce nie więcej niż 24 godziny a mrozik słyszałam że można od 3-6 miesięcy. Ale @majacyr chyba wklejala fajne zdjęcie gdzie wszystko wytłumaczone o przechowywaniu mleka, ja robiłam tak jak w szpitalu mi mówili.
I jeśli mleko wyciągnięte z lodówki zostało podgrzane i nie zjedzone całe przez dziecko to do kosza odrazu.
Ja używam pomiędzy, nawał już się skończył i cycory wydają się miękkie, nie ściągnę już 200ml z jednego w 5 min [emoji28] Ale z obu dam radę 150ml raz dziennie.A jak myslicie powinam uzywac jeszcze laktatora jak najada sie teraz z piersi czy nie bo bede miec nadprodukcje? I czy uzywanie nakladek silikonowych jakos wplywa na laktacje?
Tego nie wiem, ale jak Tobi się napije I odstawie na trochę a po chwili chce znowu, to mu daje takie wystudzone już I nie dzieje się nic...A przechowywane w temperaturze pokojowej trzeba podgrzać? [emoji85]
Ja mam rozwarcie na 1 palec twardnieje mi brzuch i boli na dole a o kroczu nie wspomnę taki ból [emoji21] lekarz mówił że 2-3 dni ale do czwartku na pewno a gdybym się w czwartek nie rozdwoila to mam do szpitala tak czy siak jechać. Więc może będę następną.Halo mamuśki! Co tu taka cisza wieczorem [emoji6]? Jak wasze maleństwa? Mamy w dwupaku, która następna?