reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja podgrzewam na "oko" normalnie napisane jest że 4,5 minuty ale sprawdzam na ręku nie wiem ile dokładnie ale szybciutko podgrzewa, z piersi mleko też podgrzewalam. A jak odciagalam to trzymałam poza lodówką do 4 godzin, w lodówce nie więcej niż 24 godziny a mrozik słyszałam że można od 3-6 miesięcy. Ale @majacyr chyba wklejala fajne zdjęcie gdzie wszystko wytłumaczone o przechowywaniu mleka, ja robiłam tak jak w szpitalu mi mówili.
I jeśli mleko wyciągnięte z lodówki zostało podgrzane i nie zjedzone całe przez dziecko to do kosza odrazu.

W lodowce można trzymać nawet 96h.
IMG_3392.JPG

Załączniki

• IMG_3392.JPG
    IMG_3392.JPG
    661,6 KB · Wyświetleń: 352
A jak myslicie powinam uzywac jeszcze laktatora jak najada sie teraz z piersi czy nie bo bede miec nadprodukcje? I czy uzywanie nakladek silikonowych jakos wplywa na laktacje?
Ja używam pomiędzy, nawał już się skończył i cycory wydają się miękkie, nie ściągnę już 200ml z jednego w 5 min [emoji28] Ale z obu dam radę 150ml raz dziennie.

Nie Wiem czy jutro nie pójdę do szpitala mam taki ból w kroczu że nie mogę z boku na bok się przekręcić a co dopiero wstać. Wzięłam no spe i apap może puści troszkę skurcz mam co jakiś czas twardnieje mi brzuch i na dole pobolewa ale nie ma jeszcze tragedii ciekawe ile z tym rozwarciem pochodzę czy z dnia na dzień się powiększy czy tak się będę bujać z tym bólem i rozwarciem. [emoji52] Chciala bym poczekać aż mi wody zaczną cieknac wtedy chciałam iść do szpitala a nie z bolu bo pewnie dadzą leki i każą leżeć a leżeć to ja mogę w domu i będę spokojniejsza [emoji4] im bliżej tym wszystko mnie już drażni.

reklama
Halo mamuśki! Co tu taka cisza wieczorem [emoji6]? Jak wasze maleństwa? Mamy w dwupaku, która następna?
Ja mam rozwarcie na 1 palec twardnieje mi brzuch i boli na dole a o kroczu nie wspomnę taki ból [emoji21] lekarz mówił że 2-3 dni ale do czwartku na pewno a gdybym się w czwartek nie rozdwoila to mam do szpitala tak czy siak jechać. Więc może będę następną.

Do góry