reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja córka właśnie zjadła swoją pierwszą całą porcję 80ml z butelki Medela Calma [emoji7] Na dziś miałam normalnie termin, i myślę że spróbuje i zjadła wszystko bez trudu i nerwów jak tydzień temu kiedy nawet 2ml nie potrafiła zjeść z niej [emoji7]

Szkoda że nie mam już mleka bo widzę że ma teraz siłę.. Nie odciagalam już baaardzo długo mleka (ponad tydzień).. a urodzilam ponad miesiac temu.. No cóż....
Nic straconego. Jeszcze możesz rozbujac laktacje. Poczytaj :)

reklama
Używam tej butelki sama, do karmienia moim mleczkiem [emoji4] Zrobiliśmy już parę prób i młody normalnie łapie cycka po butli. A ja mogę przynajmniej wyskoczyć do sklepu bez pośpiechu, muszę mieć tylko woreczki w lodówce w zapasie. Ale butla super sprawa, jestem naprawdę zadowolona.
Podgrzewacz pokarm z lodówki w podgrzewaczu? Ile to trwa? Jak długo można trzymać mleko w lodówce?

Podgrzewacz pokarm z lodówki w podgrzewaczu? Ile to trwa? Jak długo można trzymać mleko w lodówce?
Ja podgrzewam na "oko" normalnie napisane jest że 4,5 minuty ale sprawdzam na ręku nie wiem ile dokładnie ale szybciutko podgrzewa, z piersi mleko też podgrzewalam. A jak odciagalam to trzymałam poza lodówką do 4 godzin, w lodówce nie więcej niż 24 godziny a mrozik słyszałam że można od 3-6 miesięcy. Ale @majacyr chyba wklejala fajne zdjęcie gdzie wszystko wytłumaczone o przechowywaniu mleka, ja robiłam tak jak w szpitalu mi mówili.
I jeśli mleko wyciągnięte z lodówki zostało podgrzane i nie zjedzone całe przez dziecko to do kosza odrazu.

Podgrzewam już woreczek w ciepłej wodzie, żeby mi się ten cały tłuszczyk roztopil [emoji4] przelewam do butelki, i znów do ciepłej wody. Mój kawaler próbuje czy ciepłe wystarczajaco, ja się nie odwazylam swojego mleka próbować [emoji28][emoji1787] Ale on do pracy wraca za tydzień, to chyba zainwestuje w podgrzewacz zeby nie musieć swojego wytworu chelptac [emoji28]

Przede wszystkim w trakcie kp najlepiej ciągle być w staniku. Cyce puszczone luzem właśnie będą zalewaly wszystko a jak przytrzymasz je biustonoszem nie powinno cieknac az tak. Też bym chciała spać bez stanika no ale niestety. To zgrubienie to może jakiś zatkany kanalik, powinnaś nakarmić Mała z tej piersi i zobaczysz czy zniknie??
Z tej piersi karmiłam najczęściej bo brodawki się zagoiła i to nie znika. Dziękuję za info o staniku. Rozumiem że ma być założony ale klapki otwarte żeby cyce się wietrzyły?

reklama
Do góry