reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja córka właśnie zjadła swoją pierwszą całą porcję 80ml z butelki Medela Calma [emoji7] Na dziś miałam normalnie termin, i myślę że spróbuje i zjadła wszystko bez trudu i nerwów jak tydzień temu kiedy nawet 2ml nie potrafiła zjeść z niej [emoji7]

Szkoda że nie mam już mleka bo widzę że ma teraz siłę.. Nie odciagalam już baaardzo długo mleka (ponad tydzień).. a urodzilam ponad miesiac temu.. No cóż....
Nic straconego. Jeszcze możesz rozbujac laktacje. Poczytaj :)

reklama
Używam tej butelki sama, do karmienia moim mleczkiem [emoji4] Zrobiliśmy już parę prób i młody normalnie łapie cycka po butli. A ja mogę przynajmniej wyskoczyć do sklepu bez pośpiechu, muszę mieć tylko woreczki w lodówce w zapasie. Ale butla super sprawa, jestem naprawdę zadowolona.
Podgrzewacz pokarm z lodówki w podgrzewaczu? Ile to trwa? Jak długo można trzymać mleko w lodówce?

Podgrzewacz pokarm z lodówki w podgrzewaczu? Ile to trwa? Jak długo można trzymać mleko w lodówce?
Ja podgrzewam na "oko" normalnie napisane jest że 4,5 minuty ale sprawdzam na ręku nie wiem ile dokładnie ale szybciutko podgrzewa, z piersi mleko też podgrzewalam. A jak odciagalam to trzymałam poza lodówką do 4 godzin, w lodówce nie więcej niż 24 godziny a mrozik słyszałam że można od 3-6 miesięcy. Ale @majacyr chyba wklejala fajne zdjęcie gdzie wszystko wytłumaczone o przechowywaniu mleka, ja robiłam tak jak w szpitalu mi mówili.
I jeśli mleko wyciągnięte z lodówki zostało podgrzane i nie zjedzone całe przez dziecko to do kosza odrazu.

Podgrzewam już woreczek w ciepłej wodzie, żeby mi się ten cały tłuszczyk roztopil [emoji4] przelewam do butelki, i znów do ciepłej wody. Mój kawaler próbuje czy ciepłe wystarczajaco, ja się nie odwazylam swojego mleka próbować [emoji28][emoji1787] Ale on do pracy wraca za tydzień, to chyba zainwestuje w podgrzewacz zeby nie musieć swojego wytworu chelptac [emoji28]

Przede wszystkim w trakcie kp najlepiej ciągle być w staniku. Cyce puszczone luzem właśnie będą zalewaly wszystko a jak przytrzymasz je biustonoszem nie powinno cieknac az tak. Też bym chciała spać bez stanika no ale niestety. To zgrubienie to może jakiś zatkany kanalik, powinnaś nakarmić Mała z tej piersi i zobaczysz czy zniknie??
Z tej piersi karmiłam najczęściej bo brodawki się zagoiła i to nie znika. Dziękuję za info o staniku. Rozumiem że ma być założony ale klapki otwarte żeby cyce się wietrzyły?

reklama
Do góry