Weronikakrz
Fanka BB :)
No strasznie słaba jestem byłam dziś po wyniki mam brać przez 2 miesiące żelazo 3 razy dziennie i później na badania ż krwiAle niska hemoglobina! u nas pewnie byś już miała przetaczaną krew... a nie czujesz ten anemii? Jakieś osłabienie, blada skóra? Mam nadzieje, ze żelazo u Ciebie zadziała
Tez w końcu zdecydowałam się na spacer. Już bez werandowania bo i tak mała już wychodziła dwa razy z domu, co prawda w foteliku i była może 2min na dworze miedzy samochodem a budynkami, ale zawsze coś. Spacer trwał 10min, dzisiaj postaram się wyjść na jakieś 20min
Body na długi rekaw + polspiochy lub body na krótki i pajacyk. Jak nie śpi to tak jest cały czas, jak śpi to ją daje w rożek ale nie jest ścisłe opatulona, tylko tak do pasa. W domu mamy 21 stopni
Gratulacje!!! Piękny opis porodu! Jak go czytałam to się wzruszyłam i znowu zaczęłam strasznie załowac, ze u mnie musiała być cesarka... ;(
Jakie imię będzie miała Malutka?
Delicol na nietolerancję laktozy, chociaż ja daje bez robienia testów. Byliśmy wczoraj u pediatry i mówiłam ze mała miała bóle brzuszka i wodniste kupki i daje delicol to pochwaliła.
Jest to enzym laktaza, dajesz przed każdym karmieniem.
A espumisan to na wzdęcia, podajesz wtedy jak juz boli brzuszek.
Espumisan po skończonym miesiącu, wcześniej nie powinno się dawać
Ja miałam mieć podawana oksytocynę, żeby wywołać skurcze przed cc, ale okazało się ze mam 6cm rozwarcia i z tego zrezygnować. Ponoć skurcze i rozwarta szyjka są dobre tez dlatego ze potem łatwiej odchody poporodowe odchodzą jak było rozwarcie i większe szanse na późniejszy porod SN
Gratulacje!! Piękne imię
U mnie tez długo trzymał się kikut, w końcu położna kazała zastosować stara szkole i używać spirytusu 96%. I faktycznie 1,5dnia używania i wczoraj w nocy kikut odpadł, także ładnie ten spirytus wysuszył
Dziewczyny które karmią mm czy wasze dzieci ulewaja moja ostatnio strasznie zaczęła ulewac a raczej zwracać zmienilam mleko na hipp bio myślicie że to przez zmianę mleka??