reklama
Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!
Dobra dziewczyny, żarty się skończyły. @Dita_333 proszę mi powiedzieć kiedy urodzę
Wczoraj był termin porodu z OM. Może mała chce zrobić mi prezent na 18... Równe 3 miesiące po ślubie Albo czeka żeby nie być skorpionem
Za dwa dni [emoji23][emoji85][emoji23]
Niestety moje przeczucia sie zepsuły przez Sarę, co nie chciała urodzić wcześniej [emoji85]chociaż trafiłam z dniem tygodnia [emoji106][emoji122]
Cześć dziewuszki gratulacje dla nowych mamusiek
My dziś super noc jedzenie o 00.30 A później dopiero o 6 rano ja o 5 wstalsm odciagnac a mała mąż jeszcze spali także daje nam pospac coruchna
Wczoraj bylysmy na zakupach w Lidlu podobało się malutkiej jutro całą rodziną idziemy u nas w wiosce jest powitanie Mikołaja
Dziewczyny ja jestem 17 dni po porodzie czy wy jeszcze krwawicie ile to u was trwa bo ja tylko jak odciagne albo jak trochę więcej pochodze to coś poleci
Mi po 4tygodniach przestało lecieć [emoji5] wcześniej chyba prawie dwa tygodnie wkładki, ale ja w sumie od razu po porodzie oprócz pierwszego dnia używałam zwykłych podpasek, bo wielkiego krwawienia nie miałam. Najwiecej przy karmieniu..
To nieciekawie [emoji53] ale siedzi na cycku cały czas a i tak spada z wagi?Miałam tak po pierwszym porodzie, teraz po drugim jest tego więcej, położna powiedziała, przez to że to już kolejna ciąża.
Moja jest po 3-4 h nieodkładalna, nie jestem w stanie wtedy nic zrobić w domu. Odkładam by się ubrać i umyć i w biegu to robię bo płacze, smoczka nie chce. Nie mówiąc już by coś zrobić w domu albo zająć się starszą.
Nie odzywała [emoji853]Dziewczyny, czy ja coś przegapiłam czy @Balonsbalons dawno się nie odzywała?
Oby nie były bolesne bardzo do samego końca [emoji106]powiem ci, że przy dwóch porodach za każdym razem miałam takie myśli jak jechałam do szpitala, że boli ale jak tak będzie dalej to spoko, wytrzymam [emoji28]nawet za drugim razem tak myślałam, mimo, że przecież pamiętałam jak się skończyło za pierwszym razem [emoji23][emoji28]Hej dziewczyny. Jestem po badaniu ginekologicznym. Rozwarcie na 4-5cm. Skurcze na ktg piszą się nieregularnie. Mam troszkę pospacerować i może się coś ruszy. Magia się dzieje, bo w domu odczuwałam skurcze boleśnie a tu w szpitalu mało co czuje, oby tak dalej
Dziewczyny kiedy zaliczylyscie pierwsze spacery z Maluchami?
Wyszłam w czwartek ze szpitala, w piątek lało wiec chyba w sobotę.. tez jakoś za pięknie nie było, ale nie padało. W późniejszych dniach byla juz ładna, słoneczna pogoda [emoji5]
azamamew
Fanka BB :)
Za dwa dni [emoji23][emoji85][emoji23]
Niestety moje przeczucia sie zepsuły przez Sarę, co nie chciała urodzić wcześniej [emoji85]chociaż trafiłam z dniem tygodnia [emoji106][emoji122]
Mi po 4tygodniach przestało lecieć [emoji5] wcześniej chyba prawie dwa tygodnie wkładki, ale ja w sumie od razu po porodzie oprócz pierwszego dnia używałam zwykłych podpasek, bo wielkiego krwawienia nie miałam. Najwiecej przy karmieniu..
To nieciekawie [emoji53] ale siedzi na cycku cały czas a i tak spada z wagi?
Nie odzywała [emoji853]
Oby nie były bolesne bardzo do samego końca [emoji106]powiem ci, że przy dwóch porodach za każdym razem miałam takie myśli jak jechałam do szpitala, że boli ale jak tak będzie dalej to spoko, wytrzymam [emoji28]nawet za drugim razem tak myślałam, mimo, że przecież pamiętałam jak się skończyło za pierwszym razem [emoji23][emoji28]
Dokładnie spadła z wagi, za tydzień położna będzie znów. Ona mówiła, że ta waga ok, bo to nie jest miarodajne. Fakt, kupki i siku robi dużo. No tyle, że nie da się jej odłożyć. Moja mama ją usypiała wczoraj ze smoczkiem, co usnęła, mama ją położyła i za chwile słyszymy płacz, to samo dziś mąż ale bez smoczka spała u niego odłożył ją i poszedł tylko do siebie do pokoju, a ona już płacze.
Najśmieszniejsze jest to, że tak się dzieje tylko w dzień. W nocy budzi się, ja jej zmieniam pampersa i karmię, jak już usypia na cycu a nie ssie efektywnie to ją odkładam obok siebie na łóżko, gaszę światło i śpimy dalej.
Oprócz przystawiania do piersi, dwa razy dziennie herbatka i fe mal tiker, ale jak pisałam kupki i siku robi, czyli się najada. Nie wiem dlaczego więc tak jest.
Ewela2805
U mnie wczoraj był straszny płacz, nie wiedziałam co się dzieje, poszłam szybko bo ten termofor z pestek wiśni, włożyłam do mikrofalówki, oczywiście mała dalej plakala aż czerwona była.. położyłam termofor na brzuszek i jak taka odjal po paru minutach.Mój Mati dziś tworzy cuda wianki na kiju.
Obudził się jak przewidziałam 3:50 dałam mu butlę z mlekiem 60ml i wypił moment.
A potem niby śpi za chwilę płacz.
Próbowałam go odbić, ale darł się jakby go obdzierac ze skóry.
Na rękach śpi, próbuje odłożyć na poduszkę(noce śpi z nami) a ten ni tak ni siak.
W końcu położyłam się z nim, dałam cycka i zasnelismy.
Budzi mnie 5:30 i wyje, a mi się siku chce od godziny a cycki mało nie pękną.
Podłączyłam się pod laktator, syn przytulony przez Ojca na razie śpi.
Nie wiem, co mu dziś się dzieje, ale chciałabym jeszcze trochę przespać bo z rana do gina do kontroli idę.
Kurde znów na noc zapomniałam wziąć antybiotyku.
Po porodzie jestem jeszcze bardziej sklerotyczna niż w ciąży.
No to sobie pomarudzilam.
Także polecam termofor z pestek wiśni!
No i u mnie to samo jest, odkąd przyszła szwagierka i nakarmila małą z butli 2 razy i ululała do snu na rękach tak się jej spodobało że nie chce w łóżeczku spać, ni nigdzie. Na rękach tylko, a jak usnie i ją odkładam, 10 minut i krzyk jest także no.. Teraz też obudziła się o 11nastej zjeść i właśnie ją bujam na kolankach już z 40 minut i niby oczy zamknięte ale otwiera i co 5 minut pokazuje niezadowolenie.
I wogule od 3 dni to budzi mi się np. o 16nastej i do 20ej sobie je na raty, rozgląda się, leży, płacze, marudzi, i nie śpi.. I tak coraz częściej [emoji33]
W 6 dobie chyba byłam ale gdybym się lepiej czuła to nawet wcześniej bym wyszła [emoji4]Dziewczyny kiedy zaliczylyscie pierwsze spacery z Maluchami?
Powodzenia! [emoji4]Hej dziewczyny. Jestem po badaniu ginekologicznym. Rozwarcie na 4-5cm. Skurcze na ktg piszą się nieregularnie. Mam troszkę pospacerować i może się coś ruszy. Magia się dzieje, bo w domu odczuwałam skurcze boleśnie a tu w szpitalu mało co czuje, oby tak dalej
Nasze córeczki mogą sobie przybić piątkę. U nas dokładnie to samo z usypianiem i wiszeniem na cycu.Dokładnie spadła z wagi, za tydzień położna będzie znów. Ona mówiła, że ta waga ok, bo to nie jest miarodajne. Fakt, kupki i siku robi dużo. No tyle, że nie da się jej odłożyć. Moja mama ją usypiała wczoraj ze smoczkiem, co usnęła, mama ją położyła i za chwile słyszymy płacz, to samo dziś mąż ale bez smoczka spała u niego odłożył ją i poszedł tylko do siebie do pokoju, a ona już płacze.
Była dziś u nas health visitor, mała przybrała w tydzień 100g, mówi ze troszkę za mało. Kazała dać smoczek żeby nie wisiała na cycu i spróbować raz dziennie nakarmić butelka i zobaczyć czy będzie lepiej.
Smoczek u nas działa na 10 sekund, wypada jej z buzi a ona się denerwuje i rozbudza, wypróbowałam juz 3 rodzaje i z każdym to samo.
azamamew
No dokładnie to samo co u nas, tyle że ja też muszę się starszą córką zająć, nie mówiąc o spacerze czy zajęciach w domu...W 6 dobie chyba byłam ale gdybym się lepiej czuła to nawet wcześniej bym wyszła [emoji4]Powodzenia! [emoji4]Nasze córeczki mogą sobie przybić piątkę. U nas dokładnie to samo z usypianiem i wiszeniem na cycu.
Była dziś u nas health visitor, mała przybrała w tydzień 100g, mówi ze troszkę za mało. Kazała dać smoczek żeby nie wisiała na cycu i spróbować raz dziennie nakarmić butelka i zobaczyć czy będzie lepiej.
Smoczek u nas działa na 10 sekund, wypada jej z buzi a ona się denerwuje i rozbudza, wypróbowałam juz 3 rodzaje i z każdym to samo.
Ewela2805
@azamamew ja dokarmiam a raczej karmię mm a dokarmiam swoim mlekiem. Bo mam go bardzo mało... Więc jeden posiłek dziennie je z mojego mleka tylko..
I nie wiem czy tak dalej ciągnąć czy zostać na samym mm..
Czy ten jeden posiłek dziennie coś daje wogule ??? Chce dla niej jak najlepiej, no i nie wiem co robić..
I nie wiem czy tak dalej ciągnąć czy zostać na samym mm..
Czy ten jeden posiłek dziennie coś daje wogule ??? Chce dla niej jak najlepiej, no i nie wiem co robić..
Ewela2805
Trzymam kciuki !!! [emoji8]Od 5 rano ma już skurcze co 10min [emoji3] po prysznicu nie minęły, więc to chyba już dzisiaj [emoji3].
Miłego dnia wszystkim [emoji7][emoji8][emoji7]
Nie wiem, u mnie pierwsza ciąża, po 3 tygodniach prawie juz nic nie leciało a za 2 dni znów zaczęło (co prawda nie dużo bo cieniutkie wkładki tylko noszę ale żywa ciemna krew). Miałam mieć spotkanie u ginekologa 14nastego no ale zadzwoniłam że jeszcze leci to kazał przyjść w sobotę, czyli jutro ale coś się nie zapowiada żeby przestało lecieć..Cześć dziewuszki gratulacje dla nowych mamusiek
My dziś super noc jedzenie o 00.30 A później dopiero o 6 rano ja o 5 wstalsm odciagnac a mała mąż jeszcze spali także daje nam pospac coruchna
Wczoraj bylysmy na zakupach w Lidlu podobało się malutkiej jutro całą rodziną idziemy u nas w wiosce jest powitanie Mikołaja
Dziewczyny ja jestem 17 dni po porodzie czy wy jeszcze krwawicie ile to u was trwa bo ja tylko jak odciagne albo jak trochę więcej pochodze to coś poleci
A jestem już miesiąc i 3 dni po porodzie..
Czy któraś z Was powie mi kiedy to w końcu minie i czy to normalne...?
Właśnie nie przegapilas i się nie odzywała, martwię się no i mam nadzieję że wszystko w porządku.. Oby niedługo się odezwała [emoji177]Dziewczyny, czy ja coś przegapiłam czy @Balonsbalons dawno się nie odzywała?
Trzymam w takim razie kciuki! [emoji4]Hej dziewczyny. Jestem po badaniu ginekologicznym. Rozwarcie na 4-5cm. Skurcze na ktg piszą się nieregularnie. Mam troszkę pospacerować i może się coś ruszy. Magia się dzieje, bo w domu odczuwałam skurcze boleśnie a tu w szpitalu mało co czuje, oby tak dalej
Ja byłam tydzień po wyjściu ze szpitala, czyli mała miała 3 tygodnie [emoji4]Dziewczyny kiedy zaliczylyscie pierwsze spacery z Maluchami?
reklama
Hej Ja dopiero wstałam tzn z małą przerwą o 7 rano na świeżą bułeczkę z szyneczką
Kciiuki za dzisiejsze porody!
Ja mam do terminu jeszcze dwa tygodnie, ale teraz tak mnie boli kręgosłup i ta zgaga i to wszystko, że tylko czekam na jakieś symptomy, a tu nadal cisza... Spacery, seks, wiesiołki, liście malin, ostre jedzenie, przynajmniej dwa tygodnie przed terminem nie działają Nie liczyłam na poród od razu, ale chociaż jakiegoś czopa, czy mały skurcz ^^
Kciiuki za dzisiejsze porody!
Ja mam do terminu jeszcze dwa tygodnie, ale teraz tak mnie boli kręgosłup i ta zgaga i to wszystko, że tylko czekam na jakieś symptomy, a tu nadal cisza... Spacery, seks, wiesiołki, liście malin, ostre jedzenie, przynajmniej dwa tygodnie przed terminem nie działają Nie liczyłam na poród od razu, ale chociaż jakiegoś czopa, czy mały skurcz ^^