Witam dziewuszki.
Na sam początek szczęścia dla tych co chcą się już rozpakować, wiem jak to się człowiek pod koniec czuje! No i żeby dzisiejsze cesarki poszły sprawnie! [emoji4]
My już z synkiem po drugiej nocce. Nie jest kolorowo, ponieważ mały śpi lepiej za dnia niż w nocy ale zakładam że wszystko jeszcze się ustabilizuje. Wisi na cycku jak szalony, nawalu mleka wciąż nie miałam więc też musi się napracować żeby possac. Nawał przewiduje na dzisiejszą noc, może jutrzejszą. Zamówiłam sobie elektryczna pompke i butelki z Medeli z jakimś takim specjalnym dydkiem, trochę mnie to kosztowało więc mam nadzieję że się sprawdzi. Zależy mi w szczególności na sprawności tego smoczka, ma podobno mleko z niego lecieć jak z piersi- nie chce żeby było za łatwo. A w pewnym momencie będę musiała zacząć wychodzić z domu i tata będzie musiał być zaangażowany w karmienie. No i te noce! Nie chce być jedynym wystający rodzicem, dzisiaj spałam 4h I jestem padnięta [emoji3] Z cycka młody ciągnie na medal, pierwszy dzień nie był przychylny lewej piersi ale pocwiczylisny trochę i jest już super. Sutki bolą strasznie przy pierwszych lykach, ale i to się niedługo wszystko unormuje.
Mamy pierwsza brązowa kupę za sobą!
Ja się pięknie goje, w porównaniu z pierwszym pologiem inna bajka. 3/4 brzucha zeszło, macica się kurczy boleśnie ale szybciutko. Nic nie szczypie, trochę kości jeszcze latają luźno i czekam żeby się na dwojeczke do toalety wybrać ale się nie zbiera na razie [emoji23]
Dalej dylemat imienny, ja obstaje za Tobiaszem, mój kawaler dziś wyskoczył z Teodorem. On jest całym sercem za imionami które można śmiesznie skrócić i już mu się Teddy śni z tego Teodora. Z Tobiasza może sobie zrobić Tobiego, wyglądał prawie na przekonanego. Dzisiaj jego mama przyjeżdża, będziemy dalej dyskutować nad tą kwestią [emoji6][emoji23]
Wkleje Wam fotkę mojego malucha, włoski jeszcze posklejane trochę bo nie kapiemy się jeszcze, poczekam tydzień zanim się zdecyduje na pierwszą kąpiel [emoji4] Jeszcze popuchniety jest troszeczkę ale pozchodzi pewnie wszystko niedługo [emoji6]
Miłego dzionka!
Zobacz załącznik 915748