anet88
Fanka BB :)
@ONAONAONA położna mi tak mówiła, tylko, żeby nie całość przemywać tylko punktowo tam, gdzie krostki są ja doświadczenia żadnego nie mam więc tylko sprzedaje to co zaslyszalam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też właśnie dziś tak pomyślałam jak Ty jeszcze będzie nam brakować tego kopania w brzuszekTak to jest teraz zazdroszcze rozpakowanym a potem bede peenie mowic co mi tsk prędko bylo do porodu. Zamiast cieszyc sie ostatnimi dniami wolności. ... Ah .Głupota
Dajcie sobie kilka dni na unormowanie.Dziewczyny, które karmią juz któreś z kolei dziecko piersią, czy to prawda że dziecko się normuje z karmieniem? Bo moja cały czas wisi na cycu. Dziś już wychodzimy jak rentgen będzie ok. Ja w zasadzie ledwo juz kontaktuje tak jestem niewyspana, a jeszcze na pokładzie będzie dwulatka. Nie mówiąc już o zajęciach w domu. Nie dam rady tak cały czas jej dawać piersi, smoczka nie toleruje.
Dziewczyny, które karmią juz któreś z kolei dziecko piersią, czy to prawda że dziecko się normuje z karmieniem? Bo moja cały czas wisi na cycu. Dziś już wychodzimy jak rentgen będzie ok. Ja w zasadzie ledwo juz kontaktuje tak jestem niewyspana, a jeszcze na pokładzie będzie dwulatka. Nie mówiąc już o zajęciach w domu. Nie dam rady tak cały czas jej dawać piersi, smoczka nie toleruje.
Dziewczyny co to może być. W jednym miejscu na piersi mam bolesne zgrubienie to chyba nie zastoj pokarmu bo mleko leci nadal ale chyba słabiej niż powinno bo mała ssie i ssie a mało przełyka. Boli jak pełne piersi tylko mocniej i nie chce się opróżnić jak przystawiam młodą.
Dzięki! Będę próbować. Tak, jest zaczerwienione ale już nie wiem czy samo z siebie czy dlatego ze masowałam..zapchany kanalik..i z tego nie leci..musisz rozmasowac delikatnie ...ja robiłam tak..
ciepła tetre nawijałam na palec badzbw większa kulkę materialu i dociskalam tam gdzie zgrubienie .. następnie cisnąć zjeżdżałam palcem w stronę sutka ..
nie można robić tego zbyt mocno
powtarzałam pod prysznicem lejąc strumień wody cieplejszej na piersi.. przed karmieniem i w trakcie karmienia jak młody ssał tym bardziej ..
mi pomagało na szczęście
a w ogóle to miejsce jest zaczerwienione?
AAA pozatym zmieniaj pozycję ... mała lepiej sciaga z miejsca tam gdzie ma żuchwę
Dzięki! Będę próbować. Tak, jest zaczerwienione ale już nie wiem czy samo z siebie czy dlatego ze masowałam..