reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, które karmią juz któreś z kolei dziecko piersią, czy to prawda że dziecko się normuje z karmieniem? Bo moja cały czas wisi na cycu. Dziś już wychodzimy jak rentgen będzie ok. Ja w zasadzie ledwo juz kontaktuje tak jestem niewyspana, a jeszcze na pokładzie będzie dwulatka. Nie mówiąc już o zajęciach w domu. Nie dam rady tak cały czas jej dawać piersi, smoczka nie toleruje.

Dziewczyny, które karmią juz któreś z kolei dziecko piersią, czy to prawda że dziecko się normuje z karmieniem? Bo moja cały czas wisi na cycu. Dziś już wychodzimy jak rentgen będzie ok. Ja w zasadzie ledwo juz kontaktuje tak jestem niewyspana, a jeszcze na pokładzie będzie dwulatka. Nie mówiąc już o zajęciach w domu. Nie dam rady tak cały czas jej dawać piersi, smoczka nie toleruje.
Dajcie sobie kilka dni na unormowanie.
Mam nadzieję, że ma kto Ci pomóc.
Ja to karmiłam i spałam z dzieckiem.
Teraz jak odciągam mam mniej czasu na sen.
Jakby młody się najadał piersią to bym karmiła i spała.
Trójkę tak wykarmiłam, przysypiając kiedy byłam zmęczona.
Inaczej bym pewnie chodziła jak zombie.

tak . normują się ..jedne szybko inne wolniej.. rozumiem cię z tym niewyspaniem bo ja wciąż jestem coś niewyspana a minęło 4 tyg. ..mimo wszystko a w pierwszym tyg mało co spalamna w szpitalu to już kompletnie .

jeśli .... Chcesz Karmić Piersią to musisz się nastawić że pierwsze tygodnie kiedy dziecko oswaja się ze wszystkim takie mogą być ...niereformowalne..dziś ..reformowalne jutro .. z dnia na dzień wszystko się zmienić może o 180/360 stopni

Dlatego partner który dodatkowo bierze wolne na okres np. 2 tyg. powinien być dużym wsparciem w tym czasie ..nie bez powodu moja oaza był pokój na górze przez 2 tygodnie ..aby moc sie z mlodym dopiescic ..dograc..tak samo podeszłam do sprawy mając syna 3.5 letniego z którym tato wychodzil na spacer przez te pierwsze 2 tyg. kiedy ja siedziałam z noworodkiem w domu np. .... ale jakby był mus to i sama bym sobie poradzila ze starszakiem jak i W wszystkim innym ..taki jestem typ czlowieka

także trzeba dać dziecku czas i nie nastawiać się negatywnie na 'jutro' ..starszesdziecięteż się po części predzej czy później będzie musiało dostosować do nowej sytuacji a wasza współpraca . zorganizowanie mu w tym pomoże

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co to może być. W jednym miejscu na piersi mam bolesne zgrubienie to chyba nie zastoj pokarmu bo mleko leci nadal ale chyba słabiej niż powinno bo mała ssie i ssie a mało przełyka. Boli jak pełne piersi tylko mocniej i nie chce się opróżnić jak przystawiam młodą.

Dziewczyny co to może być. W jednym miejscu na piersi mam bolesne zgrubienie to chyba nie zastoj pokarmu bo mleko leci nadal ale chyba słabiej niż powinno bo mała ssie i ssie a mało przełyka. Boli jak pełne piersi tylko mocniej i nie chce się opróżnić jak przystawiam młodą.

zapchany kanalik..i z tego nie leci..musisz rozmasowac delikatnie ...ja robiłam tak..
ciepła tetre nawijałam na palec badzbw większa kulkę materialu i dociskalam tam gdzie zgrubienie .. następnie cisnąć zjeżdżałam palcem w stronę sutka ..
nie można robić tego zbyt mocno
powtarzałam pod prysznicem lejąc strumień wody cieplejszej na piersi.. przed karmieniem i w trakcie karmienia jak młody ssał tym bardziej ..
mi pomagało na szczęście

a w ogóle to miejsce jest zaczerwienione?

AAA pozatym zmieniaj pozycję ... mała lepiej sciaga z miejsca tam gdzie ma żuchwę

zapchany kanalik..i z tego nie leci..musisz rozmasowac delikatnie ...ja robiłam tak..
ciepła tetre nawijałam na palec badzbw większa kulkę materialu i dociskalam tam gdzie zgrubienie .. następnie cisnąć zjeżdżałam palcem w stronę sutka ..
nie można robić tego zbyt mocno
powtarzałam pod prysznicem lejąc strumień wody cieplejszej na piersi.. przed karmieniem i w trakcie karmienia jak młody ssał tym bardziej ..
mi pomagało na szczęście

a w ogóle to miejsce jest zaczerwienione?

AAA pozatym zmieniaj pozycję ... mała lepiej sciaga z miejsca tam gdzie ma żuchwę
Dzięki! Będę próbować. Tak, jest zaczerwienione ale już nie wiem czy samo z siebie czy dlatego ze masowałam..

reklama
Dzięki! Będę próbować. Tak, jest zaczerwienione ale już nie wiem czy samo z siebie czy dlatego ze masowałam..

jak masowalas zanim sprawdzilas to temu czerwone..sprawdzić trzeba przez dotykaniem .
smaruj też maścią jak maltan która będzie hamować rozwój bakterii jak i zapalenia piersi czy też dbać o hiegiene brodawek w tym czasie powinno być dobrze

zmykam spać..młody wreszcie zasnął !

Do góry