reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]

Ojjj! Super wieści! Gratulacje i zdrówka dla Was [emoji11]

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]

Gratuluje :) ach z tymi porodami ;) niczego sie nie da przewidziec :)

Gratulacje! :)

@Koka27 strasznie Ci wspolczuje tej znieczulicy. Nie potrafie zrozumiec dlaczego tak to wyglada i skad sie to w ludziach bierze... jestem w stanie duzo zrozumiec, ale jasna cholera Tobie kilka godzin temu otwierali cala jame brzuszna, a oczekuja ze bedziesz tancowala, dzieckiem sie zajmowala i siebie ogarniala.... bez jedzenia, bez picia, bez energii... ale za to w gratisie z mega bolem. Sily Kochana. Postaraj sie przespac, poki dzidzio pozwala, troszke sil nabierzesz.

Czytam o waszych przejściach w tych szpitalach i coraz bardziej się upewniam że z córką na cc trafiłam do innego lepszego wymiaru. Nie mogę pojąć jak można tak traktować świeżo upieczoną matkę która nie dość że umeczona ciąża a później porodem cierpi z bólu. Z nikąd pomocy i jeszcze pyskówki do mamuś które pierwszy raz mają styczność z noworodkiem i jeszcze tak utrudnione funkcjonowanie. Paranoja. Szkoda mi was bardzo dziewczyny :(
Co do laktacji to się nie udzielam bo nie mam o tym pojęcia. Karmilam 10 miesięcy i jedynym moim problemem był nawał rozrywajacy cycki.

Gratuluję nowym mamusiom.
Jestem z wami na bieżąco tylko poprostu nie pisze bo nie mam nic mądrego do dodania ;) zgadzam się z waszymi wpisami i nie ma co powtarzać waszych wypowiedzi :p

reklama
Gratulacje! szybka akcja[emoji1]

Do góry