reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]

Ojjj! Super wieści! Gratulacje i zdrówka dla Was [emoji11]

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]

Gratuluje :) ach z tymi porodami ;) niczego sie nie da przewidziec :)

Gratulacje! :)

@Koka27 strasznie Ci wspolczuje tej znieczulicy. Nie potrafie zrozumiec dlaczego tak to wyglada i skad sie to w ludziach bierze... jestem w stanie duzo zrozumiec, ale jasna cholera Tobie kilka godzin temu otwierali cala jame brzuszna, a oczekuja ze bedziesz tancowala, dzieckiem sie zajmowala i siebie ogarniala.... bez jedzenia, bez picia, bez energii... ale za to w gratisie z mega bolem. Sily Kochana. Postaraj sie przespac, poki dzidzio pozwala, troszke sil nabierzesz.

Czytam o waszych przejściach w tych szpitalach i coraz bardziej się upewniam że z córką na cc trafiłam do innego lepszego wymiaru. Nie mogę pojąć jak można tak traktować świeżo upieczoną matkę która nie dość że umeczona ciąża a później porodem cierpi z bólu. Z nikąd pomocy i jeszcze pyskówki do mamuś które pierwszy raz mają styczność z noworodkiem i jeszcze tak utrudnione funkcjonowanie. Paranoja. Szkoda mi was bardzo dziewczyny :(
Co do laktacji to się nie udzielam bo nie mam o tym pojęcia. Karmilam 10 miesięcy i jedynym moim problemem był nawał rozrywajacy cycki.

Gratuluję nowym mamusiom.
Jestem z wami na bieżąco tylko poprostu nie pisze bo nie mam nic mądrego do dodania ;) zgadzam się z waszymi wpisami i nie ma co powtarzać waszych wypowiedzi :p

reklama
Gratulacje! szybka akcja[emoji1]

Do góry