reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Gatta92 super :) Śmiesznie, że przy położnej wody zaczęły odchodzić. A torbę miałaś przy sobie? :D
No śmieszne ale babka była pewna że się posikałam [emoji23] i w ogóle trochę spanikowała[emoji6] no właśnie nie miałam przy sobie torby a w dodatku byliśmy z dziećmi u tego lekarza i to kawałek drogi od domu[emoji23] mąż mnie zawiózł do szpitala a później pojechał odwieźć dzieci, wziął torbę i wrócił do mnie[emoji4]

Dziękuję dziewczyny za gratulacje[emoji4]
IMG_20181026_235436.jpg

Załączniki

• IMG_20181026_235436.jpg
    IMG_20181026_235436.jpg
    69,3 KB · Wyświetleń: 400
reklama
@springflower mi neonatolog mówi, że w wypadku wcześniaka nie ma norm przyrostu.
Może przybrać 50 a potem nic, ważne,że waga nie spada.
Mateusz różnie przybywa i 10g na dobę i tak jak wczoraj 50g na dobę.
Ważne,że przybywa we własnym rytmie.

Mnie też się wydaje, że na początku raz dziennie przystawić do piersi to dla dziecka już męczące.
Mój 2 dni temu około 20 minut ssał, puszczał,złościł się, ssał i ze zmęczenia zasnął na piersi.
Choć Pani od wcześniaków mówi,że można próbować dostawiać do piersi przed każdym podaniem butli.

@koka mnie też zabrali na noc cewnik i musiałam latać do wc i się ogarnąć sama.
O co chodzi z tym piciem?
Ja cały czas piłam ile chciałam.

U mnie też była znieczulica a jak prosiłam o p/bólowe to usłyszałam, że jak będzie miała czas to mi coś przyniesie.

@Gatta92 gratuluję zdrowej córeczki.

@emilea gratulacje, niech dzieciaczki rosną zdrowo.

@Gatta92 jaki słodziak mega[emoji7][emoji7]

Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Podwójne gratulacje! :)

@Koka27

Dla mnie to jakiś kosmos. Jeśli jest silny ból i nie przechodzi po słabych lekach, powinni dać coś innego, np. morfinę. Co prawda morfina przechodzi do mleka, ale uwaga- w ogóle się nie wchłania z przewodu pokarmowego dziecka i dziecko ją wydała z moczem, więc jest bezpieczna. To samo nalbufina. W domu możesz brać też ibuprofen, on do mleka nie przechodzi.
Ja jako lekarz uważam, że walka z bólem jest bardzo istotna, bo m. in. skraca czas rekonwalescencji. Jakby Cię nie bolało, to byłabyś bardziej mobilna. W tak to jest jak jest. Co to za szpital jeśli można wiedzieć?

Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratuluje Kochana. Mam nadzieje ze wszyscy troje czujecie sie dobrze. Pozdrawiam;););)

@emilea gratulacje!
@Gatta92 gratulacje! Śliczna dziewczynka :)

Ta pełnia z jakimiś opóźnionym zapłonem zadziałała :p

@Koka27 mam nadzieje, że następna zmiana będzie bardziej ludzka... Przeraża mnie ta znieczulica...

Chyba jednak jutro spakuję tę torbę :p

A ja i zgaga nie śpimy i się jakoś na sen nie zanosi, ech..
Ja tez nie spie. Maly poplakuje.

@emilea gratulacje!
@Gatta92 gratulacje! Śliczna dziewczynka :)

Ta pełnia z jakimiś opóźnionym zapłonem zadziałała :p

@Koka27 mam nadzieje, że następna zmiana będzie bardziej ludzka... Przeraża mnie ta znieczulica...

Chyba jednak jutro spakuję tę torbę :p

A ja i zgaga nie śpimy i się jakoś na sen nie zanosi, ech..

Wlasnie mialam to samo wczesniej pisac apropo pelni ;) hehehe

Pakuj torbe pakuj, nasza od wczoraj juz w autku jezdzi, a dzis malzon przygotowal fotelik zeby tez juz w autku byl, bo u nas po kilku godzinach do domu puszczaja jesli wszystko jest ok.

Ja tez nie spie. Maly poplakuje.

Udalo Ci sie choc na chwilke przysnac ?? Co prawda pierwsza doba nie jest tak straszna, ponoc w drugiej organizm najbardziej odlatuje, ale sen na pewno by Ci nie zaszkodzil. Jak syneczek z cycusiem ??

reklama
No śmieszne ale babka była pewna że się posikałam [emoji23] i w ogóle trochę spanikowała[emoji6] no właśnie nie miałam przy sobie torby a w dodatku byliśmy z dziećmi u tego lekarza i to kawałek drogi od domu[emoji23] mąż mnie zawiózł do szpitala a później pojechał odwieźć dzieci, wziął torbę i wrócił do mnie[emoji4]

Dziękuję dziewczyny za gratulacje[emoji4] Zobacz załącznik 911110
Sliczna niunia

@emilea gratulacje coreczek posypaly sie dzieciaczki jednego dnia super

Ja tez spac niemoge mala sie wierci na szczescie nic mnie nie boli

Do góry