reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Ewelina1406 trzymam kciuki za wizytę.
Daj znać jak tam.

@Frosty ogólnie do tej pory ta pani była dla mnie miła. To z nią uknułyśmy spisek, żeby mąż młodego wziął.
Wczoraj jakby miała pretensje, że do dziecka przyszliśmy.

@Naan34 u mnie w szpitalu było gorąco, za to w nocy zimno bo wierzyli na korytarzu.
A od piątej też budzili. A to temperatura, ciśnienie a to inne pierdoły.

@MangoWawa emolientami nie chce szaleć bo potem już nic więcej nie można zastosować, a linomag mu przynieśliśmy ale chyba nikt nie zauważył, że ma tak suchą skórę, że mu zaczyna się obierać.
Ta oliwka z hipp jest całkiem fajna, Stosowałam w ciąży i jak kazała to zanieśliśmy.

@Paulaaa25 oj masz rację. Do Mateuszka to co innego wstawać w nocy, a co innego do maszyny.
Dziś zaspałam na 7mą i mam 40 minutowy obsuw, ale i tak się podłączę o 10ej do odciągania, bo chcę na 11:30 być u synka.

Tak piszecie 37 tc skończony i u mnie by dziś był ten tydzień skończony, a dziś Mati 2 tygodnie skonczył.
A ja za 4 tygodnie powinnam się pokazać na kontroli u gina.
Od dziś miały być seksy i meczenie męża a tu znowu nic z tego.

@Mama Zuzi i Antosia staram się olewać, ale jestem bardzo wrażliwa po porodzie i byle co mnie doprowadza do płaczu.

Miłego dnia dziewczyny

reklama
A mnie czeka bezsenna noc....
Od 3 tygodni mam umówioną wizytę u dentysty z powodu bolącego zęba. Do wizyty zostały 2 dni, ale to co dzieje się tej nocy to przechodzi ludzkie pojęcie. Ból, ogromny ból, przychodzi co parę minut i trwa około 20, czasami 30 sekund. W tym czasie przebieram nogami i płacze... nie wiem jak ja przeżyje tę noc.... nie ma mowy o spaniu, kiedy co chwilę boli....

Witaj, zdzwoń może do tego dentysty, powiedz jak bardzo Cię boli i że jesteś w zaawansowanej ciąży. Zobaczysz, że przyspieszy wizytę.

Oj dziewczyny noc była fatalna [emoji85] teściu zaczął palić w piecu u nas kaloryfer zakręcony ale ciepło i tak idzie do góry więc u nas na poddaszu sauna w nocy.[emoji33]ja cała mokra tak mi gorąco było do tego strasznie ciężko mi się oddychalo A od pewnego czasu zdarza mi się chrapać [emoji85] zawsze na narzeczonego narzekałam, że pochrapuje A teraz ja jade z kokosem [emoji28] no i w nocy poszłam na dół na kanapę żeby on pospał troszkę ale smutno mi tam samej było strasznie [emoji20]

Cześć, właśnie z chrapaniem mam podobny problem... panika jak będę w szpitalu z innymi dziewczynami (zapakowałam już nawet do torby stopery żeby podzielić się z lokatorkami :oo2:). Mam nadzieję, że to przez tą opuchliznę ciążową i po porodzie minie...

U ktorej z dziewczyn maluszek ma dosc czesto a nawet bym powiedziala bardzo czesto czkawke ? Moj to czka czy jak sie napije czy jak zjem czy jak nic nie robie [emoji38][emoji38] czesto ma czkawke... jak go pukam w miejsce gdzie czka czasem pomaga [emoji3][emoji3]... jego ruchy juz bola czasem jak sie wypnie a jeszcze moj starszy syn bawi sie z nim on go puka w brzuch a maly mu oddaje tylko szkoda ze mnie to boli a syn sie cieszy ze znim sie bawi [emoji3] ja mam termin na 8 grudnia ale mnie sie wydaje ze ppd koniec listopada urodze. Narazie nic nie wskazuje ale mam takie przeczucie [emoji848]

@@Ewelina 1406 w takim przypadku powinnas isc do dentysty oni musza a nawet maja obowiazek psi zeby w takiej sytuacji przyjeli cie bez kolejki i bez wyciagnjetej karty.... Jesres w ciazy walcz o to bo jak nie teraz to kiedy? Przyjmuja bez kolejki i terminu z bolem a jeszcze kobiete w ciazy tym bardziej.... Nje mozesz sie meczyc bo dzidziusia stresujesz kochana.[emoji4][emoji4][emoji4]

Widzę że mam koleżanki blisko siebie. Ja jestem z Częstochowy.
Nocka jak zwykle do d... Spanie na raty, jakies dziwne mysli, a rano jak juz mi się fajnie spalo to mały zaczął wariować i po spaniu...
Coś się bardzo przystopowały te porody. Czy może któraś rodzi? :)
Radomsko wita ;) u mnie nocki tez do kichy. Co godzina siku, sny jakieś popierniczone. Dzisiaj mi się śniło, że zaspalismy na tą wycieczke z przedszkola a za chwilę budzik zaczął dzwonić :D
Moja corcia to udana jest. Wiedziała, że wstajemy wcześniej, bo wycieczka, to tak sie nakrecila, ze az o 4 rano do nas przyszla, ze juz wstajemy na wycieczke, nawet cottonballsy u siebie zgasiła :) ;)

reklama
Witam!
Ja po wczorajszej wizycie ;)
Dzidzia waży 2700 z usg, lekarz mówi, że patrząc na brzuch to raczej obstawiałby granicę błędu w górę i raczej już jest 2900 ;P wymiary główki, brzuszka i nóżki już się prawie zrównały centylowo ;) szyjka miękka i krótka (1cm), mała główką w dół i nisko. Luteina odstawiona, nakaz oszczędzania też:rolleyes2: Lekarz stwierdził, że jeszcze dwa tygodnie na pewno pochodzę, więc 5 listopada mam wizytę, a na niej zbada mnie już pod kątem porodu, więc nie wiem, czego się po tej wizycie spodziewać :szok: mówił, że na pewno zbada miednicę i będzie ktg. Czuję, że miesiąc to już raczej nie pochodzę z brzuszkiem (termin na 22.11) i on też mówił, że nie będziemy dużego dziecka hodować, skoro chcę rodzić naturalnie :p

Śniło mi się dziś, że któraś urodziła, tylko kurcze nie pamiętam kto :-D ale coś mi się kojarzy @Mama Zuzi i Antosia albo @Kredka_na_baterie :-D @Igorowelove to niestety na pewno nie byłaś Ty :sorry:
Śniło mi się jeszcze, że chciałam się przed kimś schować w domu ale gdzie nie weszłam, to brzuch mi wystawał na zewnątrz i tak się zdenerwowałam tym snem, że obudziłam się cała spocona :szok:

Ja tylko nie chciałabym urodzić 11.11, bo nawet nie chcę myśleć, co się będzie w Warszawie na ulicach działo w 100-lecie niepodległości, skoro zawsze na 11 są nieprzejezdne ulice:szok: a karetki też mi się nie uśmiecha wzywać, bo zawiozą mnie do pierwszego lepszego szpitala, a nie tam, gdzie chcę :(

Miłego dnia, niestety pochmurnego. Tak pesymistycznie, bo wiedziałam, że jak cofnie mi nakaz oszczędzania to skończy się akurat spacerowa pogoda ;/

Do góry