reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Walczylam ile się da. Dłużej nie mam sily. Jesteśmy w drodze do dentysty...
Mnie tez ząb w nocy zaczął boleć, aż bralam paracetamol. Na szczęście jakos usnelam, bo ja tez najblizszego nocnego stomatologa mam w Częstochowie. Jeszcze tego nam potrzeba. Trzymam kciuki za wizyte.
Moje dziecie juz wybylo do przedszkola, bo dzis jada na wycieczkę :)
@Naan34 trzymaj sie tam, grunt, ze jestescie pod kontrolą :)

reklama
Jestem ledwo żywa i masakrycznie niewyspana.
Któraś dziewczyna pisała, że w szpitalu miała strasznie zimno. U mnie jest masakrycznie gorąco. Prawie nie spałam
Od piątej przyszły pielęgniarki i pacjentki świecą światło. Ledwo żyje
No i jeszcze tak mnie zgaga meczy jak jeszcze nigdy.
@majacyr ta baba od wcześniaków.to dramat.

Naan34
Jak się czujesz ja wstałam o 4 rano [emoji33][emoji33]
Dziś już ciąża donoszona można rodzić na 11.30 wizyta tak mnie mała prze na odbyt masakra nogi dalej opuchnięte
Dobrze że to już końcówka wczoraj byłam u przyjaciółki stara się o 3 dziecko ma 2 dwóch chłopców (8 I 3 lata)jak ja zaszlam w ciążę to niechciala zarazilam ja haha

Hej dziewczyny. Pisze do Was ze szpitala. :unsure:
Byłam na planowej wizycie w związku z małą ilością wód płodowych. Okazało się, że ilość jest jeszcze mniejsza bo wyszło 4.2 cm. Od 5 cm jest malowodzie. Dodatkowo u dziecka wyszło za wysokie tętno. Waga dziecka 2900. Od razu skierowanie do szpitala.
Na moje pytanie czy brać torbę tylko na pobyt czy do porodu to kazał do porodu. Powiedział że raczej bez dziecka już nie wyjdę, chyba że jakimś cudem wody się podniosą :-( :(.
Przy przyjęciu zrobili mi usg i wód wyszło 5 cm czyli cały czas małowodzie. Dziecko trochę mniejsze bo 2800. Ktg ok choć piszą się małe skurcze.
Jestem w szoku. 36 +4 tc. Termin na 15 listopada. Nie miałam żadnych dolegliwości.

Powodzenia, na pewno wszystko będzie dobrze!

A mnie czeka bezsenna noc....
Od 3 tygodni mam umówioną wizytę u dentysty z powodu bolącego zęba. Do wizyty zostały 2 dni, ale to co dzieje się tej nocy to przechodzi ludzkie pojęcie. Ból, ogromny ból, przychodzi co parę minut i trwa około 20, czasami 30 sekund. W tym czasie przebieram nogami i płacze... nie wiem jak ja przeżyje tę noc.... nie ma mowy o spaniu, kiedy co chwilę boli....

Jeżeli nie uda Ci się przesunąć wizyty wcześniej kup przyprawe goździki i żuj je po stronie bolacegk zęba powinno przestać boleć.

Wczoraj jak poszłam do Mateuszka byłam traktowana jakbym przeszkadzała tej Pani, która się nimi opiekuje.
Małemu przebrałam pampersa i zrobił się głodny a ona jakby mu nie chciała podgrzać mleka.
Złościł się i już zastanawiałam się czy mu cycka nie dać.
Wreszcie się pojawiła z mlekiem i młody zjadł 50ml.
Mówię do niej, że mały ma suchą skórę to żebym mu oliwkę przyniosła.
Normalnie karmią co 3 godziny ja przychodzę 11:30 a karmią 12:00 15:00 itd.
Więc mówię,że potem mąż przyjdzie go nakarmić. Ok.
Przyszedł Jacek 14:30 a ta kończy dziecko karmić bo niby już o 13ej był głodny. A ja wyszłam od niego 12:50 to spał.
Jak Jacek natarł mlodego oliwką to mu mówi: czy dać Panu zaświadczenie z pieczątką?!
No i na koniec, żeby kupić młodemu smoczka. Tylko nie wiem po co?
Dziś jak pójdę będzie ktoś inny to się zapytam na cholerę mu ten smoczek?

Lepiej jakiś emolient lub linomag zielony. Oliwka wcale nie jest taka skuteczna na suchą skórę u malucha.
Dziś pewnie będzie inna pani, a ta będzie miala dyżur za kilka dni. Pewnie ta miała gorszy dzień, me nie powinna odreagowywać na dzieciach i rodzicach :(

Jestem ledwo żywa i masakrycznie niewyspana.
Któraś dziewczyna pisała, że w szpitalu miała strasznie zimno. U mnie jest masakrycznie gorąco. Prawie nie spałam
Od piątej przyszły pielęgniarki i pacjentki świecą światło. Ledwo żyje
No i jeszcze tak mnie zgaga meczy jak jeszcze nigdy.
@majacyr ta baba od wcześniaków.to dramat.
To w moim bylo tak zimno, bo nie grzali jeszcze, a wtedy takue zalamanie pogody bylo i na dworze po 12 stopni.
Z tym swiatlem to u nas też tak. O 5 pobudka, bo cisnienie, ktg itd a pozniej się kłaść nie oplacalo, bo zaraz obchod byl. Moze w dzien uda Ci się zdrzemnac.

Dzień dobry dziewczyny.
Dalej zero nowych porodów?

U mnie nocka taka sobie. Wieje strasznie i przez wiatr nie mogłam spać a czuje, ze gdyby nie ta pogoda to noc wcale nie byłaby taka zła..
Hej dziewczyny. Pisze do Was ze szpitala. :unsure:
Byłam na planowej wizycie w związku z małą ilością wód płodowych. Okazało się, że ilość jest jeszcze mniejsza bo wyszło 4.2 cm. Od 5 cm jest malowodzie. Dodatkowo u dziecka wyszło za wysokie tętno. Waga dziecka 2900. Od razu skierowanie do szpitala.
Na moje pytanie czy brać torbę tylko na pobyt czy do porodu to kazał do porodu. Powiedział że raczej bez dziecka już nie wyjdę, chyba że jakimś cudem wody się podniosą :-( :(.
Przy przyjęciu zrobili mi usg i wód wyszło 5 cm czyli cały czas małowodzie. Dziecko trochę mniejsze bo 2800. Ktg ok choć piszą się małe skurcze.
Jestem w szoku. 36 +4 tc. Termin na 15 listopada. Nie miałam żadnych dolegliwości.
36+4 to już niedaleko do bezpiecznego terminu. Nie martw się. Mam nadzieje, ze nie będziesz musiała siedzieć w tym szpitalu jakoś długo skoro tak Cię tam męczą. Spróbuj może odpocząć trochę w dzień.
Wczoraj jak poszłam do Mateuszka byłam traktowana jakbym przeszkadzała tej Pani, która się nimi opiekuje.
Małemu przebrałam pampersa i zrobił się głodny a ona jakby mu nie chciała podgrzać mleka.
Złościł się i już zastanawiałam się czy mu cycka nie dać.
Wreszcie się pojawiła z mlekiem i młody zjadł 50ml.
Mówię do niej, że mały ma suchą skórę to żebym mu oliwkę przyniosła.
Normalnie karmią co 3 godziny ja przychodzę 11:30 a karmią 12:00 15:00 itd.
Więc mówię,że potem mąż przyjdzie go nakarmić. Ok.
Przyszedł Jacek 14:30 a ta kończy dziecko karmić bo niby już o 13ej był głodny. A ja wyszłam od niego 12:50 to spał.
Jak Jacek natarł mlodego oliwką to mu mówi: czy dać Panu zaświadczenie z pieczątką?!
No i na koniec, żeby kupić młodemu smoczka. Tylko nie wiem po co?
Dziś jak pójdę będzie ktoś inny to się zapytam na cholerę mu ten smoczek?
Współczuję Ci tych pobudek do laktatora, na pewno zupełnie inaczej wstaje się do dzieciątka a inaczej do maszyny. Jesteś dzielna. A ta baba to jakaś nienormalna, że też zawsze się musi ktoś taki trafić.. z tego co mówiłaś, to Mati jest spokojny i śpi między karmieniami wiec po co ten smoczek? Jakby mi tak powiedziała o tym zaświadczeniu to chyba bym się nie powstrzymała od brzydkiej odpowiedzi.. Trzymaj się. Mam nadzieje, ze niedługo będziecie w dom w komplecie.
Walczylam ile się da. Dłużej nie mam sily. Jesteśmy w drodze do dentysty...
Daj znać po. Mam nadzieje, ze coś zrobią i ból ustąpi a Ty odpoczniesz po nieprzespane nocy.

reklama
@Naan34 obyście w dwupaku jeszcze kilka dni wytrzymali i już będzie ok. Bezpieczniej dla Was obojga będzie jak urodzisz jak najszybciej [emoji8] trzymaj się Kochana.
@Ewelina1406 sprawdź w internecie gdzie masz najbliższy taki punkt, chyba ze już wytrzymalas do rana to jedz jak najszybciej i wbijaj się w kolejkę
@majacyr o co jej chodziło z tym zaświadczenie. [emoji848][emoji15]

Do góry