reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Teraz się pytałam to czy wolny jest pokój dla malutkiej u wcześniaczków będzie się pytał, i będzie wywoływał chyba. Ja nie wiem on mi powiedział żebym przedzwoniła o dwunastej do niego to już będzie wiedział i mówi dziś lub jutro to chyba dziś lub jutro wywolujemy nie wiem.. W południe będę wiedziała, jeszcze półtorej godzinki [emoji4] A czym będą wywoływali to ja nie mam pojęcia, oni tabletki chyba podają czy coś takiego, nie wiem, później się dopytam i dam znać [emoji4]
A pewnie ona zmierzyć nie miała jak właśnie bo aż dziwne że nic nie przytyla, szczególnie że brzuch mam 2x większy niż 4 dni temu i do tego dużo jjem.. Tzn staram się..

Pewnie źle zmierzyła.
Ja miałam wywoływany oksytocyną, wcześniej spróbowali spowodować rozdarcie balonem foleya.
Trzymam kciuki!

reklama
@majacyr świetne wieści! Teraz już z gorki:) czyli są tam w szpitalu też normalne polozne:)
@Dzidzi bobo 2 kg przekroczone. Super!
@Dita_333 mój też się tak wypycha w jednym miejscu stopa chyba i też boli od środka. Ostatnio w tym miejscu trzymałam kubek z ciepłą herbata i po chwili zabrał kopytko :) może spróbuj?

A u mnie po 2 tyg. (35tc) +0,8kg to jest już tendencja malejąca i mam nadzieję, że się utrzyma:) największy skok miałam między 20 a 24 tyg. I wtedy wrzuciłam 3,5:szok:

Wiesz, na logikę to dla mnie jedna z najgłupszych rad jakie słyszałam
emoji53.png
jak to nie kupować laktatora? W sensie cały czas brać dziecko ze sobą albo nie wychodzić w ogole z domu?
emoji85.png
poświęcenie mega
emoji848.png
ja tam uważam, że po to jest laktator żeby ułatwić kp, a nie utrudniać
emoji28.png
można ściągnąć mleko i wyjsć czy na zakupy czy właśnie do szkoły... a maz moze sie delektować karmieniem dziecka
emoji8.png
wiem, że moja siostra tak robiła, a karmiła ponad 2lata, wiec nic jej to chyba nie zaburzyło laktacji
emoji28.png
Podaję link do artykułu Link do: Nic na zapas :)
Ja bym ogólnie chciała nie dawać butelki do skończenia 3 miesiąca przez dziecko, dopóki się stabilizuje laktacja. Każde dziecko jest inne, u niektórych podanie butelki może powodować odrzucenie piersi (Może, ale nie musi). Dlatego chciałam właczyc butelke dopiero kiedy będę musiała wyjść na uczelnie, a wcześniej to jakoś i tak nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego na dłużej niż godzinkę ^^

Laktator ręczny i butelkę zawsze można kupić w aptece 24h. Nie nastawiaj się tak, że trudniej po cc, ja problemów nie miałam i Ty też nie będziesz. Jak chcesz pobudzić laktacje to przystawiaj malucha jak najczesciej i kup humana pilatte plus - mleka będzie bardzo dużo.
Laktator może się przydać w sytuacji nawalu czy właśnie gdy chce się zostawać malucha z kimś z rodziny, można odciągnąć mleko i dać zamiast mm.

Na początku jak już wiedziałam, że na pewno cc to się przeraziłam i zaczęłam panikować, że będzie ciężko o pokarm, a na karmieniu piersią zależy mi jak na niczym innym. Teraz już bardziej racjonalnie do tego podchodzę, wiem że wszystko leży w głowie i że mimo że początki mogą być trudne to dam rade ;)

U mnie w końcu się wyjaśniło:) termin przesunięty na 22 listopad, cesarka 6 listopad i już dostałam skierowanie na kwalifikacje. Szyjka dzielna trzyma 2,7cm twardnien jakby mniej wiec może wytrzymamy. Do powtórzenia glukoza bo trochę ja niepokoi ze takie kluski mi rosną :) ciśnienie do sprawdzania bo wyszło troszkę za duże.
To szybko ta cesarka, ale pewnie z bliźniakami to się nie czeka do terminu :)
Ja mam termin z OM na 31.10, z usg na 06.11 a cc zaplanowaną na 05.11, więc powitamy nasze maleństwa prawie w tym samym czasie ;)

@Olcia89 @Weronika00 gratulacje udanych wizyt:) ładnie rosną dzieciaczki. 2700 to jakby nie było żadnego błędu to już taka bezpieczna waga. Wspaniale:)

A ktoś ma sprawdzona firmę pralko-suszarki? Jakiś czas temu moi rodzice kupowali i jednak zdecydowali się na samą pralkę, bo wyczytali, że te 2w1 się nie sprawdzają tak jak 2 osobne urządzenia.

@majacyr odezwij się.

@Ewela2805 a co tam u ciebie? Jak nastrój?

My mamy i pralko-suszarkę i kupiliśmy później samą suszarkę - bez porównania...

Podaję link do artykułu Link do: Nic na zapas :)
Ja bym ogólnie chciała nie dawać butelki do skończenia 3 miesiąca przez dziecko, dopóki się stabilizuje laktacja. Każde dziecko jest inne, u niektórych podanie butelki może powodować odrzucenie piersi (Może, ale nie musi). Dlatego chciałam właczyc butelke dopiero kiedy będę musiała wyjść na uczelnie, a wcześniej to jakoś i tak nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego na dłużej niż godzinkę ^^

Na początku jak już wiedziałam, że na pewno cc to się przeraziłam i zaczęłam panikować, że będzie ciężko o pokarm, a na karmieniu piersią zależy mi jak na niczym innym. Teraz już bardziej racjonalnie do tego podchodzę, wiem że wszystko leży w głowie i że mimo że początki mogą być trudne to dam rade ;)

To szybko ta cesarka, ale pewnie z bliźniakami to się nie czeka do terminu :)
Ja mam termin z OM na 31.10, z usg na 06.11 a cc zaplanowaną na 05.11, więc powitamy nasze maleństwa prawie w tym samym czasie ;)

Zgadza się, dobrze, że czytasz hafiję. Na pewno będzie dobrze i uda się kp!
Ja mam termin na 18.11, 19 października mam kwalifikację, A 06.11 urodziła się moja siostrzenicy więc gdyby ten wyznaczylu to mialybysmy z siostrą dzieci urodzone jednego dnia :)

@majacyr tulilas,,cudownie:D:D:D::D noo wreszcie cos sie ruszylo:)
fajnie sie czyta takie wpisy:)

Mi sprawdzali grupe krwi ponownie ... i jeszcze Maz sie zalapal na sprawdzenie bo akurat byl

@Kelyana twoja szyjka ze stali haha:) i juz termin jest i mowisz ze kluseczki rosna???

u mnie ponowne badanie krzywej wyszlo dobrze

dzis znow mnie cmi na dole jakby lekki bol menstruacyjny,,,tyle ze falami to przychodzi wrrr

co do firmy pralek suszarek to nie tyle tez co firma a jaki egzemplarz sie trafi. bo nie zawsze co firmowe to zajebiste
ja mam np z Beko jak wiekszosc moich znajomych ktorzy chwala , ubezpieczone

reklama
W kwestii laktatora ja w pierwszej ciąży nie kupilam bo tak właśnie myślałam a później wylam jak mi cycki rozsadzalo i musiałam szybko kupić żeby zapalenia nie dostać bo miałam mega nawał

@majacyr super! Pewnie od razu podskoczy ci samopoczucie :)

Ja wróciłam ze szpitala. Wpisal mnie na wizytę kwalifikacyjną 5.11

Do góry