Dziewczyny, jeszcze co do grupy krwi to pamiętajcie, że wymagają wyniku POTWIERDZONEGO. Musi być obok grupy krwi przybita pieczątka, że wynik jest potwierdzony, bo jak ja wylądowałam w szpitalu i mialam niepotwierdzony to mi dwa razy wtedy pobierali krew, żeby był własnie potwierdzony. I ostatnio jak byłam w szpitalu umawiac sie na cc to taka pani doktor chodziła bardzo zdenerwowana i narzekała na jakąś pacjentke, która zgłosiła sie na planowe cc, a wynik grupy krwi niepotwierdzony i słowa w stylu, ze te matki dzisiejsze to potrafią spędzić godziny na wybieraniu kocyków, poduszek do karmienia, muszli katacyjnych i innych wymysłów, a nie potrafią znaleźć 20min żeby zrobić najważniejsze badanie ^^
@pollyyoanna jak masz grupę krwi Rh- to własnie tym bardziej powinnaś robić p/ciala anty RhD. Też mam Rh- i moja ginka od początku ciązy bardzo kontroluje mi czy tych p/cial nie mam, w 28tc miałam też podaną immunoglobulinę.
@maksimas ja nawet nie martwię się za bardzo o najbliższy czas z dzieckiem, mam nadzieję że wszystko przyjdzie samo. Przeraża mnie za to myśl o wkraczaniu córki w okres jakiegoś dojrzewania. Przeraża mnie to co w w dzisiejszych czasach dzieje się w internecie jeśli chodzi np o 9-11 latki.. Zakładają instagramy, facebooki, świecą tam pupami, przeklinają.. Chcę zrobić wszystko, żeby moje dzieci nigdy nie były takie, żeby miały wartości i tak jak mama w wieku 11 lat to chciały jeszcze bawić się lalkami i szaleć na dworze, niż pozować z dzióbkami do zdjęć...
Boje się, że jak pójdzie do szkoły i tam będę takie dziewczyny to będzie jej ciężko być indywidualistką. Aż sie zastanawiam, kiedy np dam dziecku pierwszy smartfon i chyba bym chciała odwlekać to jak najdłuzej.
@kikaaa13 U mnie na usg 2 tyg temu też wyszły takie rozbieżności... Wymiar BPD był na 45 centylu, a brzuszek, kość udowa i reszta o 3tyg młodsze na 3-6 centylu. Też zaczęłam się doszukiwać nieprawidłowosci i już panikowałam. Ale w poniedziałek jak byłam na wizycie w szpitalu i badali małą to wszystko się wyrównowało i wszystkie pomiary były w granicach 30-40 centyla
@Ewela2805 Czekam na wieści i trzymam kciuki za poród! Na pewno dasz radę! Nie bój się nic - jesteś silną kobietką i kobiety mają moc!
I mam nadzieję, że z Malutką będzie wszystko w porządku i że lekarka w tych pobieżnych badaniach się pomyliła i waga dzieciątka będzie powyzej 2kg
Mam do was jeszcze pytanie co do laktatora.. Jeszcze go nie kupilam, wyczytałam u hafiji że lepiej nie kupować ani laktatora ani butelek na zapas jeśli chce się karmić piersią, bo jak się juz kupi to kusi żeby uzyc... Ale w związku z tym, że mam mieć jednak cc i po niej często jest trudniej o pokarm to czy jednak nie kupić wcześniej...
Na dodatek wiem, że w lutym i tak mi się on przyda, bo wracam po trochu na uczelnie i będę musiała odciągać pokarm... Wiec sie zastanawiam czy nie lepiej kupic juz teraz i zabrac do szpitala w razie w...