reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@kozunia gratuluję Ci zdrowej córeczki [emoji4] wreszcie się pokazała.

@Balonsbalons też uwielbiałam czytać moim dzieciom i one też to lubiły [emoji7]
Choć od wielu lat czytają same.

@ ONAONAONA ślicznie wygląda to Twoje ciasto. No i najważniejsze, że robione samemu.
Pamiętam jak ja kombinowałam na urodziny syna jaki mu tort zamówić.
A on do mnie: Mamo ja wolę jak sama zrobisz[emoji1]
Super, że córka się dostała na te przygotowania do Komunii.

@Dusia ważne, że z małą wszystko ok.
Ja też mylę dni i kiedy mam wizytę czasem się zdarzy zapomnieć.

@Ewela trzymam kciuki za wizytę.

@Mama Zuzi i Antosia u mnie zauważyłam prawidłowość, że jak ma młody skok co 7-10 dni to mnie bardziej brzuch twardnieje, boli, potem 2 dni mam zakwasy, a potem się wszystko normuje.

Wczoraj nie pisałam, bo nie byłam w nastroju.
Nawet na filmie się nie mogłam skupić, za to zaczęłam czytać znów Sagę o Ludziach Lodu :)
Kiedyś moja ulubiona saga norweska. Połknęłam od razu 120stron.
Niestety o 4ej mnie znów J obudził bo musi tv włączyć [emoji87][emoji86][emoji85]
No i znów drapanie.
W ogóle wczoraj po kąpieli jak się smarowałam to czerwona skóra się zrobiła i swędzi niestety.
O 4ej rano nogi smarowałam pudrem w płynie bo myślałam, że się zadrapię.

Ooooo Saga [emoji7] w podstawówce i liceum przeczytałam ją dwa razy- od deski do deski wszystkie 47tomy, dobrze pamiętam? [emoji5]
Czyli srednio pomagają ci te specyfiki na swędzenie? [emoji53]
A mąż nie przeprosił?

Wracam do żywych, chlop mi kupil startowke z innej sieci i smiga zasięg i net az milo :D

Brawo zasięg [emoji106]
I co z opieką nad dzieckiem dzisiaj? Załatwiłaś?

Ten mój syn jest szalony.
Wczoraj i dziś czuję jakby wkłał mi ręce w psioche[emoji43][emoji43]
Dziś to aż mnie w pół zgięło!!!

Mój to na dole tak mnie smyra, bardziej czuje do środka te ruchy, niż pod ręką. Za to kopanina i przeciąganie u góry to masakra [emoji85] jakby cycki chciał sobie poodbijać [emoji23]No i dużo akcji mam koło pępka albo z lewej strony - wypinanie pupy i pleców.. choć ostatnio tak dziwnie czułam czkawkę., jakby wyżej [emoji53]mam nadzieję, że tylko mi się wydawało i nie przekręcił się znowu...

No to mi się jeszcze nie zdarzyło! Brawo ja z reguły nie pamiętam godziny... Ale tak 3 godziny przed wizytą zawsze dostaje smsa że to dziś i o której więc mam dobrze [emoji4] najważniejsze że wszystko dobrze!
Ja od trzech dni wróciłam do drzemek w ciągu dnia bo po prostu nie da się inaczej! Zaraz się kładę bo ledwo patrzę na oczy a nocki są wcale nie najgorsze... pamiętam z pierwszej ciąży że na końcówce może się pojawić wieksza senność i żeby z tego korzystać bo zbieramy sily na poród- no tak, na końcówce! Ale to chyba niej jest 8 tygodni przed, aż się przestraszyłam że będzie szybciej. Tak czy siak lepiej korzystać póki moge[emoji4]

Też wróciłam do drzemek w ciągu dnia bo inaczej o 20 jestem już nieprzytomna [emoji85]

Zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków [emoji4]
@ONAONAONA super tort [emoji16]
U nas dziś pochmurno i bardzo zimno [emoji15] niezła zmiana klimatu [emoji16]

Mam pytanie do dziewczyn z cukrzycą... możliwe, że na paskach do badania ketonów w moczu wyszedł mi wynik negatywny??? Nie kumam tego szczerze mówiąc [emoji16]Zobacz załącznik 900534
Mam takie. I nie wiem czy dobrze robię... bo dziś pierwszy raz robiłam...
Ja nie korzystam z pasków do ketonow[emoji848] na badaniu ogólnym moczu mi nie wychodzą [emoji846]póki co...

@ Koka jak tam dzisiaj samopoczucie?
Masz opiekę dla dziecka?

@Dita już głupia jestem.
To chyba była jednodniowa poprawa.
Owszem mniej się drapie niż przed lekami, ale więcej niż wczoraj.

Fakt, że miałam się myć tylko emolientami a zapomniałam i do kąpieli na noc użyłam bambino i może to podrażniło?

Mąż przeprosił ale mu powiedziałam że jak nie zmieni się to co z jego przeprosin.
Niech przemyśli

@ Koka jak tam dzisiaj samopoczucie?
Masz opiekę dla dziecka?

@Dita już głupia jestem.
To chyba była jednodniowa poprawa.
Owszem mniej się drapie niż przed lekami, ale więcej niż wczoraj.

Fakt, że miałam się myć tylko emolientami a zapomniałam i do kąpieli na noc użyłam bambino i może to podrażniło?

Mąż przeprosił ale mu powiedziałam że jak nie zmieni się to co z jego przeprosin.
Niech przemyśli
Dziekuje, ze pytasz. Udalo się coś na dziś zalatwic :) jesli chodzi o samopoczucie to jest ok, badania wyszly w porządku, ale dalej mnie cos piecze, mam niby dostać jakas globulke.

noce coraz mniej przespane chyba organizm się przestawia i przyzwyczaja już do nadejścia dzidziusia
emoji28.png
Zdecydowanie! Ja już śpię jak noworodek, budzę się co dwie- trzy godziny :p W dzień staram się nie spać, żeby w nocy jak najwięcej spać, ale to złudne marzenia i jest tak samo ;)

Nawet na filmie się nie mogłam skupić, za to zaczęłam czytać znów Sagę o Ludziach Lodu :)
Kiedyś moja ulubiona saga norweska. Połknęłam od razu 120stron.
Saga... Mam marzenie mieć kiedyś wszystkie części na półce :D To chyba jedyna saga, która ma to coś... Teraz czytam jak wychodzi "Czas milczenia", ale do pięt nie dorasta... Więc czytam Remigiusza Mroza ;)

Zdecydowanie! Ja już śpię jak noworodek, budzę się co dwie- trzy godziny :p W dzień staram się nie spać, żeby w nocy jak najwięcej spać, ale to złudne marzenia i jest tak samo ;)

Saga... Mam marzenie mieć kiedyś wszystkie części na półce :D To chyba jedyna saga, która ma to coś... Teraz czytam jak wychodzi "Czas milczenia", ale do pięt nie dorasta... Więc czytam Remigiusza Mroza ;)

Mam to samo w dzień nie śpię bo mi się wydaje ,że będę wtedy spać w nocy [emoji23]

reklama
Meldujemy się z Majcią po wizycie (31tyg + 2) [emoji7] Ma 40cm i 1kg650, lekarz mówi że chudziutka ale że to nic bo łatwiej mi rodzic będzie haha, u mnie 2,5kg na plusie [emoji123] Ułożona już jest główką do dołu [emoji4] No i cukry w porządku bo dzwonił do laboratorium i mówią że w normie [emoji7][emoji7][emoji7] Nastepna wizyta za 3 tygodnie [emoji123]

Do góry