reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@kozunia gratuluję Ci zdrowej córeczki [emoji4] wreszcie się pokazała.

@Balonsbalons też uwielbiałam czytać moim dzieciom i one też to lubiły [emoji7]
Choć od wielu lat czytają same.

@ ONAONAONA ślicznie wygląda to Twoje ciasto. No i najważniejsze, że robione samemu.
Pamiętam jak ja kombinowałam na urodziny syna jaki mu tort zamówić.
A on do mnie: Mamo ja wolę jak sama zrobisz[emoji1]
Super, że córka się dostała na te przygotowania do Komunii.

@Dusia ważne, że z małą wszystko ok.
Ja też mylę dni i kiedy mam wizytę czasem się zdarzy zapomnieć.

@Ewela trzymam kciuki za wizytę.

@Mama Zuzi i Antosia u mnie zauważyłam prawidłowość, że jak ma młody skok co 7-10 dni to mnie bardziej brzuch twardnieje, boli, potem 2 dni mam zakwasy, a potem się wszystko normuje.

Wczoraj nie pisałam, bo nie byłam w nastroju.
Nawet na filmie się nie mogłam skupić, za to zaczęłam czytać znów Sagę o Ludziach Lodu :)
Kiedyś moja ulubiona saga norweska. Połknęłam od razu 120stron.
Niestety o 4ej mnie znów J obudził bo musi tv włączyć [emoji87][emoji86][emoji85]
No i znów drapanie.
W ogóle wczoraj po kąpieli jak się smarowałam to czerwona skóra się zrobiła i swędzi niestety.
O 4ej rano nogi smarowałam pudrem w płynie bo myślałam, że się zadrapię.

Ooooo Saga [emoji7] w podstawówce i liceum przeczytałam ją dwa razy- od deski do deski wszystkie 47tomy, dobrze pamiętam? [emoji5]
Czyli srednio pomagają ci te specyfiki na swędzenie? [emoji53]
A mąż nie przeprosił?

Wracam do żywych, chlop mi kupil startowke z innej sieci i smiga zasięg i net az milo :D

Brawo zasięg [emoji106]
I co z opieką nad dzieckiem dzisiaj? Załatwiłaś?

Ten mój syn jest szalony.
Wczoraj i dziś czuję jakby wkłał mi ręce w psioche[emoji43][emoji43]
Dziś to aż mnie w pół zgięło!!!

Mój to na dole tak mnie smyra, bardziej czuje do środka te ruchy, niż pod ręką. Za to kopanina i przeciąganie u góry to masakra [emoji85] jakby cycki chciał sobie poodbijać [emoji23]No i dużo akcji mam koło pępka albo z lewej strony - wypinanie pupy i pleców.. choć ostatnio tak dziwnie czułam czkawkę., jakby wyżej [emoji53]mam nadzieję, że tylko mi się wydawało i nie przekręcił się znowu...

No to mi się jeszcze nie zdarzyło! Brawo ja z reguły nie pamiętam godziny... Ale tak 3 godziny przed wizytą zawsze dostaje smsa że to dziś i o której więc mam dobrze [emoji4] najważniejsze że wszystko dobrze!
Ja od trzech dni wróciłam do drzemek w ciągu dnia bo po prostu nie da się inaczej! Zaraz się kładę bo ledwo patrzę na oczy a nocki są wcale nie najgorsze... pamiętam z pierwszej ciąży że na końcówce może się pojawić wieksza senność i żeby z tego korzystać bo zbieramy sily na poród- no tak, na końcówce! Ale to chyba niej jest 8 tygodni przed, aż się przestraszyłam że będzie szybciej. Tak czy siak lepiej korzystać póki moge[emoji4]

Też wróciłam do drzemek w ciągu dnia bo inaczej o 20 jestem już nieprzytomna [emoji85]

Zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków [emoji4]
@ONAONAONA super tort [emoji16]
U nas dziś pochmurno i bardzo zimno [emoji15] niezła zmiana klimatu [emoji16]

Mam pytanie do dziewczyn z cukrzycą... możliwe, że na paskach do badania ketonów w moczu wyszedł mi wynik negatywny??? Nie kumam tego szczerze mówiąc [emoji16]Zobacz załącznik 900534
Mam takie. I nie wiem czy dobrze robię... bo dziś pierwszy raz robiłam...
Ja nie korzystam z pasków do ketonow[emoji848] na badaniu ogólnym moczu mi nie wychodzą [emoji846]póki co...

@ Koka jak tam dzisiaj samopoczucie?
Masz opiekę dla dziecka?

@Dita już głupia jestem.
To chyba była jednodniowa poprawa.
Owszem mniej się drapie niż przed lekami, ale więcej niż wczoraj.

Fakt, że miałam się myć tylko emolientami a zapomniałam i do kąpieli na noc użyłam bambino i może to podrażniło?

Mąż przeprosił ale mu powiedziałam że jak nie zmieni się to co z jego przeprosin.
Niech przemyśli

@ Koka jak tam dzisiaj samopoczucie?
Masz opiekę dla dziecka?

@Dita już głupia jestem.
To chyba była jednodniowa poprawa.
Owszem mniej się drapie niż przed lekami, ale więcej niż wczoraj.

Fakt, że miałam się myć tylko emolientami a zapomniałam i do kąpieli na noc użyłam bambino i może to podrażniło?

Mąż przeprosił ale mu powiedziałam że jak nie zmieni się to co z jego przeprosin.
Niech przemyśli
Dziekuje, ze pytasz. Udalo się coś na dziś zalatwic :) jesli chodzi o samopoczucie to jest ok, badania wyszly w porządku, ale dalej mnie cos piecze, mam niby dostać jakas globulke.

noce coraz mniej przespane chyba organizm się przestawia i przyzwyczaja już do nadejścia dzidziusia
emoji28.png
Zdecydowanie! Ja już śpię jak noworodek, budzę się co dwie- trzy godziny :p W dzień staram się nie spać, żeby w nocy jak najwięcej spać, ale to złudne marzenia i jest tak samo ;)

Nawet na filmie się nie mogłam skupić, za to zaczęłam czytać znów Sagę o Ludziach Lodu :)
Kiedyś moja ulubiona saga norweska. Połknęłam od razu 120stron.
Saga... Mam marzenie mieć kiedyś wszystkie części na półce :D To chyba jedyna saga, która ma to coś... Teraz czytam jak wychodzi "Czas milczenia", ale do pięt nie dorasta... Więc czytam Remigiusza Mroza ;)

Zdecydowanie! Ja już śpię jak noworodek, budzę się co dwie- trzy godziny :p W dzień staram się nie spać, żeby w nocy jak najwięcej spać, ale to złudne marzenia i jest tak samo ;)

Saga... Mam marzenie mieć kiedyś wszystkie części na półce :D To chyba jedyna saga, która ma to coś... Teraz czytam jak wychodzi "Czas milczenia", ale do pięt nie dorasta... Więc czytam Remigiusza Mroza ;)

Mam to samo w dzień nie śpię bo mi się wydaje ,że będę wtedy spać w nocy [emoji23]

reklama
Meldujemy się z Majcią po wizycie (31tyg + 2) [emoji7] Ma 40cm i 1kg650, lekarz mówi że chudziutka ale że to nic bo łatwiej mi rodzic będzie haha, u mnie 2,5kg na plusie [emoji123] Ułożona już jest główką do dołu [emoji4] No i cukry w porządku bo dzwonił do laboratorium i mówią że w normie [emoji7][emoji7][emoji7] Nastepna wizyta za 3 tygodnie [emoji123]

Do góry