reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

W ramach rekompensaty za to,że nie pojechaliśmy do zoo, zabraliśmy dzieci do parku trampolin. Zadowole bąki jak ta lala [emoji4] my z mężem powiedzieliśmy przy kawie/herbacie, a brzdące kicały.

Bratowa dziś rozmawiała z moją mamą i koniecznie chce, żebyśmy przyjechali na imieniny do mojego brata na koniec października. Mój mąż bardzo jej nie trawi, ja ją toleruję, bo to żona mojego brata. Z tym, że ja sama za kółkiem tam nie pojadę bo to około 100km w jedną stronę i nie czuję się na siłach. A mój pracuję w weekendy. To oczywiście porownała mnie do drugiej bratowej, która dwa lata temu była u nich 2 tygodnie przed porodem i dała radę. Niech spada na bambus. Mój mąż powiedział że absolutnie nigdzie nie pojadę hehehe
Zresztą to już będzie czas bliski porodu i nie chcę by mnie gdzieś tam zlapalo. Głupia psita, sama troje dzieci urodziła i już zapomniała jak to jest

reklama
Czytam Twoją wypowiedź tuż po tym jak przeczytałam artykuł na stronie mamy ginekolog:

Link do: Kłamstwa macierzyństwa - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Mam wrażenie, że do ludzi nie dociera jak różni jesteśmy. Jak różnie nam się życie układa - bardzo często nie zależnie od nas. Kompletny brak empatii. Może Twoja bratowa jedna albo druga dobrze się czuły, ale to nie znaczy, że Ty się tak będziesz czuć.
Tak w tym artykule, jeśli jedna matka ma takie dziecko, które ładnie śpi, zjada wszystko, ale nie wisi na cycu nie rozumie, że inna może takiego szczęścia nie mieć. I zaraz obwinianie. Bo to na pewno wina matki, robi coś nie tak. Potem ona sama się obwinia.
Moja siostra ma w styczniu 15 lat, około 2 lata temu rodzice przeprowadzili się do miasta. W jej klasie sami nadziani, w poprzedniej tego nie było. Czasem jej jest ciężko. Mój mąż stwierdził co jej nie zabije to ją wzmocni. Niekoniecznie, jeden ma taką psychikę, że rzeczywiście tak będzie, inny ma słabszą i to go złamie.

@ainola ja mam całą sagę tą i jeszcze drugą norweską "Raija ze śnieżnej krainy" też jest super.
Polecam.

@ Ewela2805 super, że na wizycie wszystko ok i cukry i młoda ok :)

@ Springflower jak Cię to pocieszy to ja od marca z krótkimi przerwami leżę i sił niestety nie mam.
Zaczynam się zastanawiać czy dam radę sn. Wcześniej i rower i dużo chodzenia i ćwiczenia.
Wiadomo, że dziecko najważniejsze, ale chciałabym być na chodzie.

@kasia98 ja też się czuję lepiej jak jest chłodniej.
I młody bardziej aktywny w brzuchu.

Ja też mam teraz mega apetyt.
Dosłownie paszcza mi się nie zamyka. Szok.

@Mama Zuzi i Antosia jednak wymyśliłaś alternatywę dla dzieciaków, super że wszyscy zadowoleni.

Co to za porównywanie, ale Ty to Ty.
Każda kobieta jest inna i każda ciąża inaczej przebiega.
Nie rób nic wbrew sobie.

@majacyr nie mam zamiaru patrzeć na jej widzimisie. Imieniny są co roku, więc będzie jeszcze nie jedna okazja. A ja nie mam zamiaru się męczyć i stresować, bo ona tak chce. Niech buja wroty.
[emoji16][emoji16][emoji16]
@azamamew dokładnie tak jak piszesz, każdy z nas jest inny. Ilu ludzi tyle charakterów. Każdy przypadek jest inny. Niektórzy ludzie to takie tempe strzały [emoji16]

Dziewczyny jak u was z waga ? Bo ja jak tak patrze to co 2 do 3 tygodni mniej wiecej 1.5 kg rosne [emoji848][emoji848] i niewiem czy to malo czy duzo
To chyba zależy od każdej kobiety tak jak rozmawiałyśmy co ta tabelka była z wagą na stronce "Mamotoja"
U mnie od początku ciąży 5kg na plusie, na początku tylam mało po parę gr-1kg na miesiąc, a teraz np. (dziś po wizycie) przytylam w 4 tygodnie 2kg z czego małej mojej przybyło 550gr [emoji4] Także to chyba zależy..

reklama
Ja dzis po sesji zdjęciowej jestem mega zadowolona za tydzień będę miała zdjęcia później urodziny u koleżanki synka a miedzy czasie niespodzianka Babyshower od koleżanek tort jedzenie prezenty pogaduchy śmiechu było sporo rozłożyły mi dywan przed domem różowy ze stupkami balony pięknie poprostu i okazalo się że jeszcze jedna koleżanka z pracy jest w ciazy 7 tydzień
received_556335541484779.jpeg
20180922_171401.jpg
IMG-20180922-WA0005.jpg

Załączniki

• received_556335541484779.jpeg
    received_556335541484779.jpeg
    117,5 KB · Wyświetleń: 420
  • 20180922_171401.jpg
    20180922_171401.jpg
    79,7 KB · Wyświetleń: 420
  • IMG-20180922-WA0005.jpg
    IMG-20180922-WA0005.jpg