reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny [emoji4] zrobiłam sobie przerwę 3dniową od forum ale już wracam i będę was czytać [emoji4] tydzień miałam zabiegany strasznie codziennie poza domem . W środę byłam u lekarza i nie uwierzycie poszłam o tydzień później niż powinnam po prostu pomyliłam daty skleroza ciążowa czy co? Nie wiem [emoji58][emoji107] ale z małą wszystko ok i następna wizyta tydzień wcześniej to więcej się dowiem [emoji106] pogoda fajna dziś słoneczko świeci ale jest chłodno jak dla mnie bomba [emoji16] noce coraz mniej przespane chyba organizm się przestawia i przyzwyczaja już do nadejścia dzidziusia [emoji28]

Baby brain [emoji23][emoji23] zdarza się[emoji85] ja mam w portfelu karteczkę z datą wizyty i godziną[emoji106] niby pamietam... ale tak przez pierwsze dni... a pózniej to już srednio [emoji16]a karteczka jest i jej do wizyt nie wyciągam, dopóki nie dostanę od niego drugiej [emoji847] widocznie mój lekarz często ma do czynienia z ciężarnymi kobietami i chucha na zimne Hahaha [emoji23]
Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok[emoji106]

zyczE zdrwka dla małego !
czyli ciasto poszło superrr:)':):)

ja właśnie dostałam list ze córa dostała się na zajęcia w związku z komunia..8 paź. sami rodzice więc będzie pogadanka organizacyjna a potem zajecia od 15paz. co tydzień o 19 na 1h..czyli się udało hihi
Brawo ty!! Udało się[emoji106]
A te zajęcia to dla samych dzieciaczków oczywiście? Daleko macie? Trzeba wozić?

Dzień Dobry wszystkim :-*

Tyle o tych ciastach mowilyscie wczoraj że chyba i ja dziś zrobię bo aż ślinka cieknie na samą myśl, a mięsa jem mało bo mam straszną zgage po i ochotę tylko na słodkości [emoji4][emoji4][emoji4]

Lecę zaraz na wizytę bo mam na 12-nastą

Miłego dnia :-*
Kciuki za wizytę i daj znac po![emoji106][emoji5]

Mam to samo, byłam na szybko wczoraj u jakiejś pani doktor (nie tej co mnie prowadzi ) i dała mi tylko no-spe i kazała czekać a jak nie przejdzie to do szpitala...

Ale się pani doktor wykazała [emoji33] sprawdziła ci chociaż szyjkę? W ogole zbadała cię? Czy na ładne oczy dała tę no-spę? [emoji50]

reklama
Ja mam we wtorek. Cały czas masz ten kamień? Leżenie i magnez nie pomaga?
[emoji54]
Wiesz sama, że z tym lezeniem bywa różnie, szczególnie jak się ma dzieci.
Cały czas nie jest twardy, jakby tak było to pewnie już bym była na IP. Tym bardziej, że moje twardnienia są bolesne. Do tego mam chyba zakwasy w dole brzucha bo jak wstaje lub leżąc chcę się przekręcić,bto taki ból jak przy zakwasach. Jeszcze trochę i wszystko minie hehehe
zyczE zdrwka dla małego !
czyli ciasto poszło superrr:)':):)

ja właśnie dostałam list ze córa dostała się na zajęcia w związku z komunia..8 paź. sami rodzice więc będzie pogadanka organizacyjna a potem zajecia od 15paz. co tydzień o 19 na 1h..czyli się udało hihi
Super, że jednak się udało[emoji4]
Hej
Ja dzisia do kitu sie czuje nie moge znalesc pozycji bo mnie kreglosup boli i pachwiny [emoji21][emoji21][emoji21] nie mam sily chodzic chyba dzisiaj bede caly dzien lezec i sie krecic [emoji38]
Mnie też bolą pschwiny, szczególnie prawa, lewą rzadko odczuwam.

Dziś trochę dom trzeba ogarnąć, ale powolutku w swoim tempie. Jutro jadę z dziećmi do przyjaciółki trochę poplotkowac [emoji4]

@kozunia gratuluję Ci zdrowej córeczki [emoji4] wreszcie się pokazała.

@Balonsbalons też uwielbiałam czytać moim dzieciom i one też to lubiły [emoji7]
Choć od wielu lat czytają same.

@ ONAONAONA ślicznie wygląda to Twoje ciasto. No i najważniejsze, że robione samemu.
Pamiętam jak ja kombinowałam na urodziny syna jaki mu tort zamówić.
A on do mnie: Mamo ja wolę jak sama zrobisz[emoji1]
Super, że córka się dostała na te przygotowania do Komunii.

@Dusia ważne, że z małą wszystko ok.
Ja też mylę dni i kiedy mam wizytę czasem się zdarzy zapomnieć.

@Ewela trzymam kciuki za wizytę.

@Mama Zuzi i Antosia u mnie zauważyłam prawidłowość, że jak ma młody skok co 7-10 dni to mnie bardziej brzuch twardnieje, boli, potem 2 dni mam zakwasy, a potem się wszystko normuje.

Wczoraj nie pisałam, bo nie byłam w nastroju.
Nawet na filmie się nie mogłam skupić, za to zaczęłam czytać znów Sagę o Ludziach Lodu :)
Kiedyś moja ulubiona saga norweska. Połknęłam od razu 120stron.
Niestety o 4ej mnie znów J obudził bo musi tv włączyć [emoji87][emoji86][emoji85]
No i znów drapanie.
W ogóle wczoraj po kąpieli jak się smarowałam to czerwona skóra się zrobiła i swędzi niestety.
O 4ej rano nogi smarowałam pudrem w płynie bo myślałam, że się zadrapię.

Ostatnia edycja:
ja pozno poszłam spać i wcześnie się obudziłam

to ile masz tych posiłków w ciągu dnia.? aż tak biednie jest:(

Spa dla synka było super pomyslem:) .. i mamusia obok ..częściej niż czasem warto oderwać się od tv prawda... ja często piloty chowam heheheheh taka podla jestem ale momentalnie wyjmowane są rzeczy które wcześniej były ignorowane':)

Edytka dziękuję w imieniu Męża :)

zrobilismy to ciasto tzn ja pomagałam i zdałam się na dzieci hahahha...uśmiałam się bo jak to z dzieciakami...było wiele wpadek haha ale.nie musiało być idealnie przeciez..wyszedł Nam taki artystyczny nieład z ciasta haha
córeczka serduszko ułożyła z malin i w.srpdku też.
co do smaku... superrr i napewno upiekę z tego przepisu jeszcze raz tyle że w oryginale jest z dzika roza! . ciasto nie jak biszkopt a kruszy się w ustach jak kopiec kreta bomba ..także połowa wczoraj poszla..ja oczywiście mały jeden kawałek zjadłam ale ciężko mi było się oprzeć :-D:ninja2:

a twoja szarlotka się udała?? napewno!!
Jak coś zostanie to możesz podesłać [emoji3] wygląda pysznie [emoji3]

Hej dziewczyny [emoji4] zrobiłam sobie przerwę 3dniową od forum ale już wracam i będę was czytać [emoji4] tydzień miałam zabiegany strasznie codziennie poza domem . W środę byłam u lekarza i nie uwierzycie poszłam o tydzień później niż powinnam po prostu pomyliłam daty skleroza ciążowa czy co? Nie wiem [emoji58][emoji107] ale z małą wszystko ok i następna wizyta tydzień wcześniej to więcej się dowiem [emoji106] pogoda fajna dziś słoneczko świeci ale jest chłodno jak dla mnie bomba [emoji16] noce coraz mniej przespane chyba organizm się przestawia i przyzwyczaja już do nadejścia dzidziusia [emoji28]
No to mi się jeszcze nie zdarzyło! Brawo ja z reguły nie pamiętam godziny... Ale tak 3 godziny przed wizytą zawsze dostaje smsa że to dziś i o której więc mam dobrze [emoji4] najważniejsze że wszystko dobrze!
Ja od trzech dni wróciłam do drzemek w ciągu dnia bo po prostu nie da się inaczej! Zaraz się kładę bo ledwo patrzę na oczy a nocki są wcale nie najgorsze... pamiętam z pierwszej ciąży że na końcówce może się pojawić wieksza senność i żeby z tego korzystać bo zbieramy sily na poród- no tak, na końcówce! Ale to chyba niej jest 8 tygodni przed, aż się przestraszyłam że będzie szybciej. Tak czy siak lepiej korzystać póki moge[emoji4]

reklama
Do góry