reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Poniewaz bedzie to poczatek grudnia co myslicie zeby ubrac malego w to na wyjscie ze szpitala ? Takie grube polarowe tylko butki i rekawiczusie jeszcze czy lepiej kupic spiworek?
20180917_145611.jpg

Załączniki

• 20180917_145611.jpg
    20180917_145611.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 300
reklama
Dziewczyny jak w 31tc maly nadal bedzie poprzecznie lezec to daja skier. Na cc czy jak to jest?
też uważam, że dziecko ma czas. Z tego co piszą na różnych stronach to chyba do 34 tc prawidłowo dziecko się przekręca. Są też jakieś ćwiczenia, które to wspomagają, ale nie orientuję się. A poza tym nawet w ostatniej chwili może się przekręcić, tak jak to było u @majacyr

Kobitki jak wy sie dzisiaj czujecie ?
Bo mnie to kręgosłup boli jak chodze jak leze maly daje popalić bola mnie miesnia i glowa[emoji52][emoji21][emoji21] od 3 dni to mi sie nic nie chce kompletnie a jezcze w 6 mc mialam tyle energi ze sama mebelki przesuwalam [emoji38] a tu juz polowa 7 nic poprostu nic mi sie nie chce na spacery to sie zmuszam bo wiadomo trzeba chodzic. Ale dzisiaj to fatalnie nawet lozka nie poscielilam tylko tak leze na nim...[emoji52] a wy jak tam z samopoczuciem ?

U mnie samopoczucie ogólne ok, poza tym, że waga ciągle rośnie, bóle i twardnienia brzucha są i mały tak się wypina jakby już kompletnie tam miejsca nie miał :)
Mąż na mnie krzyczy jak mu marudzę, że za dużo tyję. Powiedział, że już ma dość mojego parkotania na ten temat heheheh w sumie to mu się nie dziwię. Jak to on rzekł: i tak będzie mnie kochał i tak :) tak, że spoko luz
mam całe dnie i w nocy również nabrzmiałe dłonie i stopy-przeważnie palce. To zapewne już do porodu zostanie.
Jutro zaczynam 8 miesiąc-32 tc skończony :) ale ten czas zapindala.
Na noc wstawiam pierwsze pranie, jakieś kocyki, ręczniki-takie pierdółki. I będę w tym tygodniu kontynuowała pranie razem z prasowaniem. Jeszcze muszę sprawdzić czy mam odpowiednią torbę do szpitala-nie za dużą i nie za małą.

też uważam, że dziecko ma czas. Z tego co piszą na różnych stronach to chyba do 34 tc prawidłowo dziecko się przekręca. Są też jakieś ćwiczenia, które to wspomagają, ale nie orientuję się. A poza tym nawet w ostatniej chwili może się przekręcić, tak jak to było u @majacyr

U mnie samopoczucie ogólne ok, poza tym, że waga ciągle rośnie, bóle i twardnienia brzucha są i mały tak się wypina jakby już kompletnie tam miejsca nie miał :)
Mąż na mnie krzyczy jak mu marudzę, że za dużo tyję. Powiedział, że już ma dość mojego parkotania na ten temat heheheh w sumie to mu się nie dziwię. Jak to on rzekł: i tak będzie mnie kochał i tak :) tak, że spoko luz
mam całe dnie i w nocy również nabrzmiałe dłonie i stopy-przeważnie palce. To zapewne już do porodu zostanie.
Jutro zaczynam 8 miesiąc-32 tc skończony :) ale ten czas zapindala.
Na noc wstawiam pierwsze pranie, jakieś kocyki, ręczniki-takie pierdółki. I będę w tym tygodniu kontynuowała pranie razem z prasowaniem. Jeszcze muszę sprawdzić czy mam odpowiednią torbę do szpitala-nie za dużą i nie za małą.
Mi ostatnio w szpitalu powiedzieli że przy trzecim dziecku macica jest rozciągnięta dlatego częściej czuć bol twardnienia itd to ja jej się pytam a co jest przy 6 lub 7 dziecku ?
A ty masz w tabelce wpisane że będzie dziewczynka a jednak będzie synek ?
A i mamy dzieci mniej więcej w tym samym wieku a mój mąż mnie tak irytuje że mam go dość

jeśli chodzi o kręgosłup, to z czystym sumieniem polecam kinesiotaping - byłam dwa razy i na mnie działa. Oklejają mi odcinek lędźwiowo-krzyżowy kręgosłupa i ból mam z głowy na 3-4 dni. Zawsze to coś, zwłaszcza że od początku mam z plecami problemy i są dni, kiedy naprawdę jest nieciekawie.
Też właśnie o tym słyszałam. Chodzisz prywatnie do fizjoterapeuty i mówisz, że chciałabyś, żeby Cię okleił czy poszłaś i sam to zaproponował?

Też właśnie o tym słyszałam. Chodzisz prywatnie do fizjoterapeuty i mówisz, że chciałabyś, żeby Cię okleił czy poszłaś i sam to zaproponował?

ktoś mi polecił i poszłam od razu na kinesiotaping do Yasumi, bo mam najbliżej - tam pani fizjoterapeutka mnie okleiła. 25zł to kosztowało, można jeszcze z masażem ale to już koszt ok 100zł.

reklama
Mi ostatnio w szpitalu powiedzieli że przy trzecim dziecku macica jest rozciągnięta dlatego częściej czuć bol twardnienia itd to ja jej się pytam a co jest przy 6 lub 7 dziecku ?
A ty masz w tabelce wpisane że będzie dziewczynka a jednak będzie synek ?
A i mamy dzieci mniej więcej w tym samym wieku a mój mąż mnie tak irytuje że mam go dość

ha . ostatnio i tym pisałam ... że przy kolejnym dziecku przez to że macica już była rozciagana to czuć bardziej te twardnienia a jak przy 6 7 dziecku to nie wiem..znam jedną osobę z taką gromadka dzieci ale nie osobidcie:) wow

super że wydatek w aptece już za Wami dziewczyny :):):) przynajmniej to z głowy ale cena zwala z nóg wow

Do góry