reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno :dry: na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu?:rolleyes2: wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
Ojej, pierwszy raz słyszę, żeby kobieta sama miała pobrać sobie próbkę z pochwy i odbytu 0.0 Skąd Ty masz wiedzieć jak to zrobić i wgl? :o

reklama
@Ewela2805
Ciasto pięknie wyglada i pewnie tak smakuje [emoji106]

Ja z teściową dobrze żyje, miłości nie ma - w sensie, że jestem jak córka dla niej , a ona jak matka, ale to akurat dobrze, bo matkę mam straszną[emoji23] jednak stosunki z teściową mam bardzo poprawne i się dogadujemy, a to najważniejsze [emoji106]ja czasem ugryzę sie w język, czasem ona i jakoś leci [emoji106]

Ja miałam dzisiaj miły dzień. Zjedliśmy rodzinny obiad u teściowej, a akurat były moje imieniny wiec było przyjemnie i prezentowo[emoji23] a po południu do kina z synkiem i siostrzenicą i siostrą na Krzysiu gdzie jesteś pojechałam.. także dzień szybko zleciał [emoji5]
No i mój syn po prosu cudnie sie zachowywał w stosunku do swojej rocznej kuzynki... ( bratanicy męża) i siedzieć koło niej chciał, i jesc jej pomagał, i bawił się z nią, i w ogole biegał cały czas za nią i pytał się gdzie jest, a na koniec pobił swój rekord bycia miłym, bo oddał jej swój helikopter bobasowy i piłeczkę świecącą[emoji23][emoji85] nie wiem.. ktoś mi dziecko podmienił
[emoji33][emoji7][emoji85]
@@Ewela 2805 ale mi apetytu narobilas [emoji38][emoji38] tym pieknym i zapewne smacznym ciastem...

Co do przebarwień to zrobiły mi się brązowe plamki pod i między piersiami oraz pod pachami w zgięciach...

Co ile macie teraz wizyty u ginekologa?
Ostatnią wizytę miałam 6.09. i lekarz kazał przyjść po 5 tyg :( Oczywiście jakby się coś działo to mogę się wybrać w którykolwiek dzień, ale wizytę mam teraz dopiero 11.10. I to jeszcze bez usg, bo ostatnie już miałam.

Ja mam dzisiaj wizytę u rodzinnej Pani doktor. Potrzebuję skierowanie do psychologa. Znalazłam info, o tym że w ciąży możemy skorzystać z wizyty na nfz, potrzebujemy jedynie skierowanie i kartę ciąży (żeby potwierdzić, że w tej ciąży jesteśmy).
Może specjalista doradzi mi co mogę zrobić, żeby poradzić sobie jakoś z tymi wszystkimi myślami po śmierci dziadka.

Miłego Dnia Wam życzę :)

@@lovegirl ja mialam co 2 tygodnie ale to dlatego ze badania uzg itp teraz mam 28+2 i ostatni raz bylam 7 wrzesnia u gina a teraz mam na 8 paz zeby przedluzyc zw i wziasc skierowanje na uzg wtedy bedzie jakies 31i3 wiec koncowka juz [emoji4][emoji4][emoji4] jezeli wszystkie badania i uzg sa ok to lekarz nie ma potrzeby wzywac co 2 tygodnie bynajmniej moj tak robi...moje ostatnie uzg bylo 28 sierpnia maly wciaz byl poprzecznie ulozony modle sie zeby tetaz jjz glowka w dole byl...

U mnie
@@lovegirl ja mialam co 2 tygodnie ale to dlatego ze badania uzg itp teraz mam 28+2 i ostatni raz bylam 7 wrzesnia u gina a teraz mam na 8 paz zeby przedluzyc zw i wziasc skierowanje na uzg wtedy bedzie jakies 31i3 wiec koncowka juz [emoji4][emoji4][emoji4] jezeli wszystkie badania i uzg sa ok to lekarz nie ma potrzeby wzywac co 2 tygodnie bynajmniej moj tak robi...moje ostatnie uzg bylo 28 sierpnia maly wciaz byl poprzecznie ulozony modle sie zeby tetaz jjz glowka w dole byl...

No u mnie next 15.10 I z usg itp także za 4 tygodnie ,potem za 3 i tyle tego:)

Co do przebarwień to zrobiły mi się brązowe plamki pod i między piersiami oraz pod pachami w zgięciach...

Ostatnią wizytę miałam 6.09. i lekarz kazał przyjść po 5 tyg :( Oczywiście jakby się coś działo to mogę się wybrać w którykolwiek dzień, ale wizytę mam teraz dopiero 11.10. I to jeszcze bez usg, bo ostatnie już miałam.

Ja mam dzisiaj wizytę u rodzinnej Pani doktor. Potrzebuję skierowanie do psychologa. Znalazłam info, o tym że w ciąży możemy skorzystać z wizyty na nfz, potrzebujemy jedynie skierowanie i kartę ciąży (żeby potwierdzić, że w tej ciąży jesteśmy).
Może specjalista doradzi mi co mogę zrobić, żeby poradzić sobie jakoś z tymi wszystkimi myślami po śmierci dziadka.

Miłego Dnia Wam życzę :)
Ja ostatnia wizyte mialam 7 wrzesnia a uzg 28 sierpnia teraz ide do gina 8 paz o skierowqnie na uzg teraz mam 28+2 a maly wciaz popezecznke lezy nastepne uzg bedzie jakies 31+3 wiec decyzja bedzie trudna czy sie przekręci czy cc. Niewiem kiedy ostatecznie skierowanke na cc daja [emoji52] wiem ze ostanio nie mam weny na nic ciagle jestem slaba i zmeczona [emoji21]

Dziekuje Mayfly za mile slowa. Mysle tak samo jak Ty. Ale i tak poradze sie adwokata.
Mowisz, ze masz atak komarow, a ja mam atak malutkich muszek. Wygladaja jak owocowki, tylko problem w tym, ze nie trzymam zadnego jedzenia na wierzchu. Zadnych warzyw, owocow, kosza na smieci tez nie trzymam na wierzchu, nie posiadam zadnych kwiatow w domu. Ale kazde okno , w kazdym pomieszczeniu jest oblepione muszkami. Moze ktos ma jakies domowe sposoby, troche boje sie pryskac jakimis chemikaliami

tez sie jakiś czas męczyłam tymi muszkami ale nie tyle właśnie co w kuchni a w naszych sypialniach w Pl...którejś nocy mi tak core pogryzLy (miała takie wielkie bąble wrrr) ze sie wnerwilam tak że od raau kupiłam jakiś spray by Zadziałało w 200%.. ewakuowaliśmy się do babci na jedną noc chociaż w razie co.
cała kuchnie wysprzatalam jedzenia... pochowałam co mozliwe i wypryskalam dom od piwnicy po górę .Cały!!! i od tamtej pory spokój był ...nie powiem ile miałam tego dziadostwa wszędzie na podłodze ...tak się skubance ukrywały

co do waszej samotności... Balonbalons i ty napewno macie gorsze dni ale ja wierzę że w przyszłości nie będziecie zalowac podjętych dzisiaj kroków ..Ze szczęście jest i napewno będzie u boku kogoś kto zasłużył By stworzyć z Wami rodzinę .
a na drania co nie był gotowy a poszedł do innej z dzieckiem to brak słów..na miejscu tej jego nowej laski zAstanowilabym się czy chciałabym tworzyć zwiazek kimś takim kto tak potraktował kogoś z kim był od LAT!!! chyba desperatka jakąś to będzie najwyzEj płakać potem bo jak był podły tak zostanie... ale ty Maksimas w tym czasie będziesz uśmiechnięta od ucha do ucha ..i kto wie :) ...moze już z kimś Normalnym przy boku:)

reklama
Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno :dry: na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu?:rolleyes2: wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
jak coś to napewno muszą być 2 próbki..przecież to się koliduje!!!

Do góry