Dzidzi bobo
Fanka BB :)
Dziewczyny jak w 31tc maly nadal bedzie poprzecznie lezec to daja skier. Na cc czy jak to jest?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój lekarz uwaza, że im bliżej rozwiązania tym bardziej powinien się skupiać na pacjentce. Ktg, sprawdzanie szyjki, czy łożysko wydolne itd, więc ja tam się cieszę, że mam co 2 tyg wizytę a niedługo co tydzieńJa wizytuje od początku co 4 tygodnie ,teraz miałam 5 i potem znowu 4 i potem 3
Ale to dlatego że wszystko idealnie,żadnych objawów wcześniejszych ,żadnych twardnien ,nigdy nawet nospy nie brałam,ani magnezu ani nic więc uważam że ciąża prawidłowa to po co częściej
To gbs chyba? Nie mam pojęcia jak to robił mi lekarz, wiem tylko że tak delikatnie, że prawie nie czułam, tak przy samym wejściu pochwy i odbytu, tylko czy to jedna próbka? Może ona jest dwustronna? może zadzwoń i zapytaj?Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu? wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
Mysle, ze za wcześnie. U mnie mala sie kolo 35 czy 36 obrocila i wcześniej zadnego slierowania mi nie dal , ale cc i tak mialam z innego powodu.Dziewczyny jak w 31tc maly nadal bedzie poprzecznie lezec to daja skier. Na cc czy jak to jest?
Kurcze moze sie obejdzie bez cc skoro tak pozno jeszcze dzieciaczki sie przekrecaja [emoji4]Mysle, ze za wcześnie. U mnie mala sie kolo 35 czy 36 obrocila i wcześniej zadnego slierowania mi nie dal , ale cc i tak mialam z innego powodu.
Kobitki jak wy sie dzisiaj czujecie ?
Bo mnie to kręgosłup boli jak chodze jak leze maly daje popalić bola mnie miesnia i glowa[emoji52][emoji21][emoji21] od 3 dni to mi sie nic nie chce kompletnie a jezcze w 6 mc mialam tyle energi ze sama mebelki przesuwalam [emoji38] a tu juz polowa 7 nic poprostu nic mi sie nie chce na spacery to sie zmuszam bo wiadomo trzeba chodzic. Ale dzisiaj to fatalnie nawet lozka nie poscielilam tylko tak leze na nim...[emoji52] a wy jak tam z samopoczuciem ?
Ja co 4 tyg, następna będę miała 8.10 po 4,5 tyg, jeśli wszystko będzie ok to znowu 4 tyg, a później już co kilka dni w szpitalu na ktg[emoji6]Co ile macie teraz wizyty u ginekologa?
A nie ma nikogo w zastępstwie za Twojego lekarza? Przy końcówce przydało by się trochę częściej, jakieś ktg, chyba że Cię zostawi w jakiś dobrych rękach [emoji4]@ Weronikakrz a może to brodawki.
Tak czy siak to konsultacja z ginem albo i dermatologiem, bo są i płyny i do wymrażania spray w aptece, ale ja bym się skonsultowała.
Płyny z kwasami są, których nie zaleca się w ciąży, ale to lekarz musi zdecydować.
@ Springflower trzymam kciuki za zakupy.
Ja też oglądam na fb w markecie rzeczy i na olx.
Uważaj na siebie.
Bardzo bolesne masz te skurcze?
Kiedy masz wizytę u gina?
Bierzesz magnez?
@ Paulaaa25 piszesz o teściowej, że specjalnie dla Ciebie coś przygotowuje i tak mnie naszła refleksja
Ostatnio przychodzi do nas dziewczyna syna i ja dla niej też się staram zrobić to co lubi.
Ciężko jest wypośrodkować.
Nie chcę im się w życie wtrącać, mają swoje plany, ale jak widzę jaki syn jest przy niej szczęśliwy to mam ochotę ją wyściskać.
Ciekawe jaką będę teściową?
@Mama Zuzi i Antosia ja bym odpuściła.
Nie mogą jechać bez Ciebie?
@mayfly ja teraz mam wizytę po 5 tygodniach i do porodu nie wiem czy będę miała, bo mój gin ma 2 mczne szkolenie.
Tak to u mnie wygląda.
@Paulianna89 trzymam kciuki xa wizytę u diabetologa i ginekologa.
Daj znać po.
Byłam z rana w labo.
Pan z taxi był bardzo miły, odsunął mi fotel, żeby mi było wygodnie.
W labo Pani mi tak pobrała, że nie zauważyłam kiedy, a zawsze mnie boli i mam siniaki lub drobne wylewy.
A teraz śladu nie ma.
Wracałam z kolejnym miłym taksówkarzem, pogadałam sobie
Miłego dnia dziewczyny.
Mysle że jeszcze ma czas i miejsce [emoji6] jak mu się ciasno zrobi to się ustawi głowa do wyjścia [emoji4]Dziewczyny jak w 31tc maly nadal bedzie poprzecznie lezec to daja skier. Na cc czy jak to jest?