reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno :dry: na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu?:rolleyes2: wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
Ojej, pierwszy raz słyszę, żeby kobieta sama miała pobrać sobie próbkę z pochwy i odbytu 0.0 Skąd Ty masz wiedzieć jak to zrobić i wgl? :o

reklama
@Ewela2805
Ciasto pięknie wyglada i pewnie tak smakuje [emoji106]

Ja z teściową dobrze żyje, miłości nie ma - w sensie, że jestem jak córka dla niej , a ona jak matka, ale to akurat dobrze, bo matkę mam straszną[emoji23] jednak stosunki z teściową mam bardzo poprawne i się dogadujemy, a to najważniejsze [emoji106]ja czasem ugryzę sie w język, czasem ona i jakoś leci [emoji106]

Ja miałam dzisiaj miły dzień. Zjedliśmy rodzinny obiad u teściowej, a akurat były moje imieniny wiec było przyjemnie i prezentowo[emoji23] a po południu do kina z synkiem i siostrzenicą i siostrą na Krzysiu gdzie jesteś pojechałam.. także dzień szybko zleciał [emoji5]
No i mój syn po prosu cudnie sie zachowywał w stosunku do swojej rocznej kuzynki... ( bratanicy męża) i siedzieć koło niej chciał, i jesc jej pomagał, i bawił się z nią, i w ogole biegał cały czas za nią i pytał się gdzie jest, a na koniec pobił swój rekord bycia miłym, bo oddał jej swój helikopter bobasowy i piłeczkę świecącą[emoji23][emoji85] nie wiem.. ktoś mi dziecko podmienił
[emoji33][emoji7][emoji85]
@@Ewela 2805 ale mi apetytu narobilas [emoji38][emoji38] tym pieknym i zapewne smacznym ciastem...

Co do przebarwień to zrobiły mi się brązowe plamki pod i między piersiami oraz pod pachami w zgięciach...

Co ile macie teraz wizyty u ginekologa?
Ostatnią wizytę miałam 6.09. i lekarz kazał przyjść po 5 tyg :( Oczywiście jakby się coś działo to mogę się wybrać w którykolwiek dzień, ale wizytę mam teraz dopiero 11.10. I to jeszcze bez usg, bo ostatnie już miałam.

Ja mam dzisiaj wizytę u rodzinnej Pani doktor. Potrzebuję skierowanie do psychologa. Znalazłam info, o tym że w ciąży możemy skorzystać z wizyty na nfz, potrzebujemy jedynie skierowanie i kartę ciąży (żeby potwierdzić, że w tej ciąży jesteśmy).
Może specjalista doradzi mi co mogę zrobić, żeby poradzić sobie jakoś z tymi wszystkimi myślami po śmierci dziadka.

Miłego Dnia Wam życzę :)

@@lovegirl ja mialam co 2 tygodnie ale to dlatego ze badania uzg itp teraz mam 28+2 i ostatni raz bylam 7 wrzesnia u gina a teraz mam na 8 paz zeby przedluzyc zw i wziasc skierowanje na uzg wtedy bedzie jakies 31i3 wiec koncowka juz [emoji4][emoji4][emoji4] jezeli wszystkie badania i uzg sa ok to lekarz nie ma potrzeby wzywac co 2 tygodnie bynajmniej moj tak robi...moje ostatnie uzg bylo 28 sierpnia maly wciaz byl poprzecznie ulozony modle sie zeby tetaz jjz glowka w dole byl...

U mnie
@@lovegirl ja mialam co 2 tygodnie ale to dlatego ze badania uzg itp teraz mam 28+2 i ostatni raz bylam 7 wrzesnia u gina a teraz mam na 8 paz zeby przedluzyc zw i wziasc skierowanje na uzg wtedy bedzie jakies 31i3 wiec koncowka juz [emoji4][emoji4][emoji4] jezeli wszystkie badania i uzg sa ok to lekarz nie ma potrzeby wzywac co 2 tygodnie bynajmniej moj tak robi...moje ostatnie uzg bylo 28 sierpnia maly wciaz byl poprzecznie ulozony modle sie zeby tetaz jjz glowka w dole byl...

No u mnie next 15.10 I z usg itp także za 4 tygodnie ,potem za 3 i tyle tego:)

Co do przebarwień to zrobiły mi się brązowe plamki pod i między piersiami oraz pod pachami w zgięciach...

Ostatnią wizytę miałam 6.09. i lekarz kazał przyjść po 5 tyg :( Oczywiście jakby się coś działo to mogę się wybrać w którykolwiek dzień, ale wizytę mam teraz dopiero 11.10. I to jeszcze bez usg, bo ostatnie już miałam.

Ja mam dzisiaj wizytę u rodzinnej Pani doktor. Potrzebuję skierowanie do psychologa. Znalazłam info, o tym że w ciąży możemy skorzystać z wizyty na nfz, potrzebujemy jedynie skierowanie i kartę ciąży (żeby potwierdzić, że w tej ciąży jesteśmy).
Może specjalista doradzi mi co mogę zrobić, żeby poradzić sobie jakoś z tymi wszystkimi myślami po śmierci dziadka.

Miłego Dnia Wam życzę :)
Ja ostatnia wizyte mialam 7 wrzesnia a uzg 28 sierpnia teraz ide do gina 8 paz o skierowqnie na uzg teraz mam 28+2 a maly wciaz popezecznke lezy nastepne uzg bedzie jakies 31+3 wiec decyzja bedzie trudna czy sie przekręci czy cc. Niewiem kiedy ostatecznie skierowanke na cc daja [emoji52] wiem ze ostanio nie mam weny na nic ciagle jestem slaba i zmeczona [emoji21]

Dziekuje Mayfly za mile slowa. Mysle tak samo jak Ty. Ale i tak poradze sie adwokata.
Mowisz, ze masz atak komarow, a ja mam atak malutkich muszek. Wygladaja jak owocowki, tylko problem w tym, ze nie trzymam zadnego jedzenia na wierzchu. Zadnych warzyw, owocow, kosza na smieci tez nie trzymam na wierzchu, nie posiadam zadnych kwiatow w domu. Ale kazde okno , w kazdym pomieszczeniu jest oblepione muszkami. Moze ktos ma jakies domowe sposoby, troche boje sie pryskac jakimis chemikaliami

tez sie jakiś czas męczyłam tymi muszkami ale nie tyle właśnie co w kuchni a w naszych sypialniach w Pl...którejś nocy mi tak core pogryzLy (miała takie wielkie bąble wrrr) ze sie wnerwilam tak że od raau kupiłam jakiś spray by Zadziałało w 200%.. ewakuowaliśmy się do babci na jedną noc chociaż w razie co.
cała kuchnie wysprzatalam jedzenia... pochowałam co mozliwe i wypryskalam dom od piwnicy po górę .Cały!!! i od tamtej pory spokój był ...nie powiem ile miałam tego dziadostwa wszędzie na podłodze ...tak się skubance ukrywały

co do waszej samotności... Balonbalons i ty napewno macie gorsze dni ale ja wierzę że w przyszłości nie będziecie zalowac podjętych dzisiaj kroków ..Ze szczęście jest i napewno będzie u boku kogoś kto zasłużył By stworzyć z Wami rodzinę .
a na drania co nie był gotowy a poszedł do innej z dzieckiem to brak słów..na miejscu tej jego nowej laski zAstanowilabym się czy chciałabym tworzyć zwiazek kimś takim kto tak potraktował kogoś z kim był od LAT!!! chyba desperatka jakąś to będzie najwyzEj płakać potem bo jak był podły tak zostanie... ale ty Maksimas w tym czasie będziesz uśmiechnięta od ucha do ucha ..i kto wie :) ...moze już z kimś Normalnym przy boku:)

reklama
Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno :dry: na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu?:rolleyes2: wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
jak coś to napewno muszą być 2 próbki..przecież to się koliduje!!!

Do góry