Ja mam teraz 4 tyg przerwy, ide w przyszlym tyg.Co ile macie teraz wizyty u ginekologa?
reklama
@maksimas @Balonsbalons macie jeszcze czas na znalezienie szczęścia. A Ci faceci niech żałują takie fajne dziewczyny i dzieciaczki! Z dupkami też nie ma co się męczyć, bo tylko niepotrzebne zmartwienia.
Ja już od rana w poradni diabetologicznej [emoji85] przede mną jeszcze 2 czy 3 Panie. Jestem bardzo ciekawa co mi powiedzą. A na 15 wizyta u ginekologa, tam pewnie też się nasiedzę bo w takich godzinach zawsze są obsuwy... wzięłam sobie jabłko do zjedzenia, ale to zdecydowanie za mało, a nie wiem czy po diabetologa będę miała czas jeszcze zjeść coś normalnego [emoji17]
Pocieszające jest to, że moje Maleństwo dziś zobaczę i to dokładnie bo to już 31 tydzień [emoji7][emoji7]
To kciuki za wizyty u diabetologa i ginekologa [emoji106][emoji5] ale kup coś sobie do zjedzenia, bo padniesz tam... tym bardziej, ze przy twojej diecie chyba nie powinnaś mieć zbyt dużych przerw miedzy posiłkami? [emoji53]
Ja będę miała w 34+1, potem 36+1 i potem już co tydzień. Ostatnio się zastanawiałam od czego to zależy, że ja mam tak często a niektóre mają do końca wizyty co 4 tyg [emoji848]
Nie wiem od czego.. ty na NFZ a ja prywatnie i zawsze co 3 tygodnie [emoji5]teraz będę miała jeszcze taka bezpieczna wizytę, bo w skończonym 34, a zaczętym 35, No ale następna będzie przypadać na skończony 37-trwający 38, gdzie z młodym już rodziłam, a nawet byłam po[emoji23] ale czuje , że jednak teraz dotrwam nawet do rozpoczętego 40 tygodnia [emoji85][emoji33][emoji33]
Edytka ja się dzisiaj jednak zdecydowałam na dodatkową wizytę.
Mam nadzieję, że przez ten tydzień nic na gorsze się nie zmieniło.
Miłego dnia Dziewczyny
To kciuki za wizytę i daj znac po!!! Wierzę, że wszystko ok u ciebie jest już i nic się więcej nie skraca [emoji106]
Dzień dobry dziewczyny, witam się po ciężkiej nocy. Wczoraj moja córa obudziła się po tej podróży i 18.30, potem usnela po 22. No i w nocy kilka pobudek bo płakała. O 8 był telefon do męża, ale on spał dalej to ja też no i 10 minut temu obudziło mnie dzwonienie do drzwi. Wszyscy dalej śpią, to i ja leżę. Nie wiem czy córka nie złapała u teściowej kataru, bo w nocy coś mi nie pasowało. Ogólnie z mężem stosunki napięte teraz mamy. On nie widzi problemu w tym, że córka wymiotuje w czasie drogi czy jest rozbita, bo nie potrafi wyjechać 2h wcześniej, wymyśla inne bzdurne powody. Dla niego najważniejsze, że babcia i ciocia widziały ją.
Np wiesz, mogą ja widzieć, ale jakby wyjechał wcześniej jak prosiłaś to chyba nic by mu sie nie stało? I dziecko mniej rozbite by było [emoji53] ach ci faceci..
Naprawdę musisz jakoś do niego dotrzeć [emoji848][emoji53]
@ Weronikakrz a może to brodawki.
Tak czy siak to konsultacja z ginem albo i dermatologiem, bo są i płyny i do wymrażania spray w aptece, ale ja bym się skonsultowała.
Płyny z kwasami są, których nie zaleca się w ciąży, ale to lekarz musi zdecydować.
@ Springflower trzymam kciuki za zakupy.
Ja też oglądam na fb w markecie rzeczy i na olx.
Uważaj na siebie.
Bardzo bolesne masz te skurcze?
Kiedy masz wizytę u gina?
Bierzesz magnez?
@ Paulaaa25 piszesz o teściowej, że specjalnie dla Ciebie coś przygotowuje i tak mnie naszła refleksja
Ostatnio przychodzi do nas dziewczyna syna i ja dla niej też się staram zrobić to co lubi.
Ciężko jest wypośrodkować.
Nie chcę im się w życie wtrącać, mają swoje plany, ale jak widzę jaki syn jest przy niej szczęśliwy to mam ochotę ją wyściskać.
Ciekawe jaką będę teściową?
@Mama Zuzi i Antosia ja bym odpuściła.
Nie mogą jechać bez Ciebie?
@mayfly ja teraz mam wizytę po 5 tygodniach i do porodu nie wiem czy będę miała, bo mój gin ma 2 mczne szkolenie.
Tak to u mnie wygląda.
@Paulianna89 trzymam kciuki xa wizytę u diabetologa i ginekologa.
Daj znać po.
Byłam z rana w labo.
Pan z taxi był bardzo miły, odsunął mi fotel, żeby mi było wygodnie.
W labo Pani mi tak pobrała, że nie zauważyłam kiedy, a zawsze mnie boli i mam siniaki lub drobne wylewy.
A teraz śladu nie ma.
Wracałam z kolejnym miłym taksówkarzem, pogadałam sobie
Miłego dnia dziewczyny.
Miła kobita, to i mili taksówkarze [emoji5] czyli dzień zapowiada sie przyjemnie [emoji106]
A teściową jak widać na razie - będziesz cudowną[emoji16][emoji106]
Ja wizytuje od początku co 4 tygodnie ,teraz miałam 5 i potem znowu 4 i potem 3
Ale to dlatego że wszystko idealnie,żadnych objawów wcześniejszych ,żadnych twardnien ,nigdy nawet nospy nie brałam,ani magnezu ani nic więc uważam że ciąża prawidłowa to po co częściej
Ale to dlatego że wszystko idealnie,żadnych objawów wcześniejszych ,żadnych twardnien ,nigdy nawet nospy nie brałam,ani magnezu ani nic więc uważam że ciąża prawidłowa to po co częściej
Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
Ja skorzystałam, ale niestety tylko raz można. Nie wiedziałam o tym i jak brałam te miniaturki to był już drugi raz i niestety zakupiłam w standardowych cenach. No cóż, za gapowe się płaci.Dziewczyny jest w rossmanie ta promocja 2+2 i dopiero zauważyłam, że wchodzą w nią miniaturki produktów może któraś się skusi i do szpitala sobie taniej kupi takie mini produkty [emoji6]
U mnie teraz wizyta po trzech tygodniach. Później nie wiem jak będzie. Teraz będzie w 33 tc skończonym, aczkolwiek zauważyłam, że w karcie ciąży wpisany mam o tydzień wcześniej chyba się gin pomylił, bo ostatnio byłam w 30 tc skończonym, a on wpisał 29tc.
@majacyr pewnie, że mogą jechać beze mnie, ale mąż nie zostawi mnie samej na tak długo. Do soboty jeszcze sporo czasu. Zobaczymy jak sprawy się potoczą, może zamiast tego pojedziemy do kina. Mamy bilety do wykorzystania, może się uda przed porodem [emoji4]
@maksimas , @Balonsbalons ja też się owyłam wczoraj . I też nie mogę zrozumieć dlaczego nie może być w końcu dobrze . Myślałam że się wyniosłam z okropnego domu , zaszłam w niespodziewaną ciąże , ten planowany ślub i myślałam że w końcu wszystko jest na dobrej drodze.. Nie wiem w którą iść stronę , jedno jest pewne - narazje muszę tu zostać bo nie mam innego wyjścia .. On chce dalej to ciągnąć , twierdzi że chce iść na terapie bo sądzi że jest uzależniony - co według mnie może być prawdą. I teraz nagle teściowa trajkocze o tym ślubie , teraz biorą się nagle za zmiane łóżka żebyśmy się przenieśli do ich sypialni. Teraz kiedy wszystko znowu jest rozpier,, na kawałki.
Byłam dzisiaj u lekarza , miałam iść tylko zobaczyć te wyniki ale położna mnie zarejestrowała i kazała czekać na lekarza . Wyniki ok , stwierdził że skoro już dzisiaj jestem to zrobi usg dzisiaj a wizytę z 1.10 kazał przełożyć u położnej na 15.10 bo wcześniej nie ma po co skoro wszystko ok , szyjka też w porządku. Z tego co podejrzałam w papierach w kolejce do położnej to mały waży 1300
Byłam dzisiaj u lekarza , miałam iść tylko zobaczyć te wyniki ale położna mnie zarejestrowała i kazała czekać na lekarza . Wyniki ok , stwierdził że skoro już dzisiaj jestem to zrobi usg dzisiaj a wizytę z 1.10 kazał przełożyć u położnej na 15.10 bo wcześniej nie ma po co skoro wszystko ok , szyjka też w porządku. Z tego co podejrzałam w papierach w kolejce do położnej to mały waży 1300
Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu? wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
Mama Zuzi i Antosia
No powiem Ci, że trzecie dziecko będę miała i pierwszy raz się z tym spotkałam. Sama jestem ciekawa opinii pozostałych dziewczyn na forum ???Aha jeszcze jedno . Może jestem tępa no ale trudno na następna wizytę mam zrobić te badania co zwykle plus wymazówke . Dał mi jedną próbkę i mówił że najpierw do pochwy a potem do odbytu - ale że jedną próbkę i do pochwy i do odbytu? wybaczcie ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia
Mi zawsze wszystko pobierał lekarz lub położna, może jakieś zmiany???
reklama
azamamew
Jest tak jak myślałam, córka jest już chora. Rano zwymiotowała, a teraz już leci katar z nosa i łzawią oczy. Jutro pójdzie sam z nią do lekarza (oby lekarz przyjmował po południu to bym ja poszła). Jednak dalej myślę, że w sobotę o 11 jak jechał to te wymioty były wynikiem choroby lokomocyjnej. Bo całą sobotę i niedzielę jej nic nie było. Pewnie zmarzła u teściowej, bo tam jest chłodne mieszkanie, a oni ją pewnie za słabo ubierali. Najgorzej, że ja się szybko zarażam, oby mnie to nie wzięło.
Ja też się nie spotkałam z tym, żeby robić samemu, tylko lekarz robił w gabinecie. Jutro będę miała wizytę i zdaje się, że lekarka powiedziała, że ona to zrobi.
Ja też się nie spotkałam z tym, żeby robić samemu, tylko lekarz robił w gabinecie. Jutro będę miała wizytę i zdaje się, że lekarka powiedziała, że ona to zrobi.
Ostatnia edycja: