reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry i miłego dnia życzę [emoji8] która wizytuje niech się nam ładnie po melduje [emoji5] Haha zrymowało mi się[emoji23]
Edytka ja się dzisiaj jednak zdecydowałam na dodatkową wizytę.
Mam nadzieję, że przez ten tydzień nic na gorsze się nie zmieniło.

Miłego dnia Dziewczyny :)

@Dita_333 teraz w 32 tygodniu wizytuję po 4 tygodniach, a potem już co 3 tygodnie. Słyszałam nawet, że niektóre dziewczyny chodzą co 2 tygodnie i się zastanawiałam, czy to norma.
@maksimas wlej ocet jabłkowy do słoiczka (wystarczy połowa małego słoika), na to woreczek foliowy, naciągnij go, obwiąż recepturką i zrób w nim kilka dziurek, takich, żeby muszki weszły do środka ale nie wyleciały. Sprawdzony sposób, tylko ocet musi być owocowy, żeby je kusić:)

Jak słyszę takie różne historie, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to kobiety są tą silniejszą płcią :) Brawo!

Dzień dobry dziewczyny, witam się po ciężkiej nocy. Wczoraj moja córa obudziła się po tej podróży i 18.30, potem usnela po 22. No i w nocy kilka pobudek bo płakała. O 8 był telefon do męża, ale on spał dalej to ja też no i 10 minut temu obudziło mnie dzwonienie do drzwi. Wszyscy dalej śpią, to i ja leżę. Nie wiem czy córka nie złapała u teściowej kataru, bo w nocy coś mi nie pasowało. Ogólnie z mężem stosunki napięte teraz mamy. On nie widzi problemu w tym, że córka wymiotuje w czasie drogi czy jest rozbita, bo nie potrafi wyjechać 2h wcześniej, wymyśla inne bzdurne powody. Dla niego najważniejsze, że babcia i ciocia widziały ją.

@ Weronikakrz a może to brodawki.
Tak czy siak to konsultacja z ginem albo i dermatologiem, bo są i płyny i do wymrażania spray w aptece, ale ja bym się skonsultowała.
Płyny z kwasami są, których nie zaleca się w ciąży, ale to lekarz musi zdecydować.

@ Springflower trzymam kciuki za zakupy.
Ja też oglądam na fb w markecie rzeczy i na olx.

Uważaj na siebie.
Bardzo bolesne masz te skurcze?
Kiedy masz wizytę u gina?
Bierzesz magnez?

@ Paulaaa25 piszesz o teściowej, że specjalnie dla Ciebie coś przygotowuje i tak mnie naszła refleksja
Ostatnio przychodzi do nas dziewczyna syna i ja dla niej też się staram zrobić to co lubi.
Ciężko jest wypośrodkować.
Nie chcę im się w życie wtrącać, mają swoje plany, ale jak widzę jaki syn jest przy niej szczęśliwy to mam ochotę ją wyściskać.
Ciekawe jaką będę teściową?

@Mama Zuzi i Antosia ja bym odpuściła.
Nie mogą jechać bez Ciebie?

@mayfly ja teraz mam wizytę po 5 tygodniach i do porodu nie wiem czy będę miała, bo mój gin ma 2 mczne szkolenie.
Tak to u mnie wygląda.

@Paulianna89 trzymam kciuki xa wizytę u diabetologa i ginekologa.
Daj znać po.

Byłam z rana w labo.
Pan z taxi był bardzo miły, odsunął mi fotel, żeby mi było wygodnie.
W labo Pani mi tak pobrała, że nie zauważyłam kiedy, a zawsze mnie boli i mam siniaki lub drobne wylewy.
A teraz śladu nie ma.
Wracałam z kolejnym miłym taksówkarzem, pogadałam sobie :)

Miłego dnia dziewczyny.

reklama
@Paulaaa25 tez mi się przypomniało ze pomimo 7 lat znajomosci i 4 lat ślubu jak jedziemy na obiad mama zawsze mnie pyta „a czy Marek je to, czy tamto mu będzie smakowało” to chyba taki wyraz sympatii i troski, chociaż wiadomo, ze mój mąż zjadłby wszystko bez oporów, bo teściowa lubi:)
Moja mama zawsze jak gdzieś wyjeżdżają A my nocujemy u nich żeby zająć się pieskami i domem to zostawia w lodówce gulasz bo zieńciuniu lubi i pyta co ma kupić żeby nie był głodny bo wie ,że ja to wszystkożerna jestem [emoji28]

Do góry