reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Przed ciążą nie miałam pojęcia czym jest zgaga ,do tej pory może 3 razy mnie w ciąży dopadła więc nie narzekałam ale od kilku dni łapie mnie parę razy dziennie ,od wczoraj nie odpuszcza wcale. A na dodatek żółć mi się odbija fujjj okropne uczucie [emoji58]macie jakieś domowe sposoby?

reklama
Dzień dobry :-) Dziewczyny, dziś po raz pierwszy ktoś w sklepie, a dokładnie w lidlu zwrócił uwagę na mój brzuszek. Była to młoda kobieta, może nawet młodsza ode mnie. Chciała mnie przepuścić w kolejce. Nie skorzystałam, bo ona miała się właśnie kasować, a ja stałam zaraz za nią. Zrobiło mi się bardzo miło i podziękowałam za uprzejmość dodając, że rzadko się to zdarza, bo najczęściej ludzie '' nie widzą '' Taka drobnostka, a robi się tak jakoś lepiej na sercu :-) Miłego weekendu mamuśki :-)

Ogólnie powiem wam ,że od jakiegoś czasu zaczynam czuć po sobie ,że robi się poważnie. Ze spaniem coraz gorzej potrafię po 5 razy w nocy wstawać,brak siły i energii, w domu nic się robić nie chce, coraz częściej nachodzą mnie jakieś lęki, że nie zdążę wszystkiego kupić na czas , nie podołam macierzyństwu, wszystko się zmieni itp zgaga przyszła, mam dziwne uczucie ,że szyjka się skraca bo coraz częściej ją czuje mała też chyba kopie w nią albo jakoś uciska. Dobrze ,że wizyta niedługo pewnie mnie to uspokoi trochę. Ale pewnie lepiej już nie będzie w końcu zaczął się juz 8 miesiąc [emoji85]

Ja dzisiaj 28+0 ale powiem wam ze juz powoli mam dość tej ciazy [emoji21] juz bym chciała chociaż polowe listopada co prawda im blizej tym wiecej sie boje jaki bedzie porod kiedy mi wody odejda wogole jak bedzie to wszystko przebiegalo[emoji848] zgaga mnie meczy od kilku dni nie mam sily ani ochoty na nic najchetniej bym lezala... ale ruszac sie trzeba zeby porod nie byl taki ciezki [emoji4] ciuszki poprane poprasowane zaraz kolejna tura ciuszkow przyjdzie do prania i prasowania [emoji4] w pazdzierniku chce zamowic taka wyprawke do szpitala
Link do: Wyprawka noworodka/mamy do szpitala TORBA GRATIS
@Dzidzi bobo u mnie dziś 27+1, więc jestem tuż za Tobą :-) chociaż z wyprawką jestem jeszcze w lesie. Ja czasami też bym chciała już listopad chociaż, a są dni, że się cieszę, że jeszcze tyle czasu :-) ciążę znoszę bardzo dobrze, brzuch jeszcze jest zgrabny i nie ciąży :-)

Ogólnie powiem wam ,że od jakiegoś czasu zaczynam czuć po sobie ,że robi się poważnie. Ze spaniem coraz gorzej potrafię po 5 razy w nocy wstawać,brak siły i energii, w domu nic się robić nie chce, coraz częściej nachodzą mnie jakieś lęki, że nie zdążę wszystkiego kupić na czas , nie podołam macierzyństwu, wszystko się zmieni itp zgaga przyszła, mam dziwne uczucie ,że szyjka się skraca bo coraz częściej ją czuje mała też chyba kopie w nią albo jakoś uciska. Dobrze ,że wizyta niedługo pewnie mnie to uspokoi trochę. Ale pewnie lepiej już nie będzie w końcu zaczął się juz 8 miesiąc [emoji85]
Ja czuję się dobrze, a też mam problemy ze spaniem. Kochana, każda ma lepsze i gorsze dni. Też miałam taki czas, kiedy wpadłam dosłownie w panikę, że jeszcze tyle przygotowań. Jakoś sobie to poukładałam w głowie. Najważniejsze, że dzidzie nam rosną zdrowe i z tego trzeba się cieszyć. Wszystko się ułoży i ze wszystkim sobie poradzimy :-)

Ja czuję się dobrze, a też mam problemy ze spaniem. Kochana, każda ma lepsze i gorsze dni. Też miałam taki czas, kiedy wpadłam dosłownie w panikę, że jeszcze tyle przygotowań. Jakoś sobie to poukładałam w głowie. Najważniejsze, że dzidzie nam rosną zdrowe i z tego trzeba się cieszyć. Wszystko się ułoży i ze wszystkim sobie poradzimy :-)
Wydaje mi się, że jestem dość rozsądną osobą i nawet jak łapią mnie takie myśli szybko się ogarniam i nie panikuje tak ,że źle nie jest [emoji16] po prostu wydaje mi się, że na tym etapie to normalne taka chyba oznaka zbliżającego się porodu [emoji16]

reklama
Hej ja po USG wszystko w porządku łożysko na przedniej ścianie 1 stopień dojżałości. 140 na min puk puk serduszko u w końcu potwierdzonego synka waga 1510:)) 30tc4d
Aha no i w końcu ustawił sie głową w dół to może to była przyczyna moich bólów i chodzenia okrakiem

Ostatnia edycja:
Do góry