reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Przed ciążą nie miałam pojęcia czym jest zgaga ,do tej pory może 3 razy mnie w ciąży dopadła więc nie narzekałam ale od kilku dni łapie mnie parę razy dziennie ,od wczoraj nie odpuszcza wcale. A na dodatek żółć mi się odbija fujjj okropne uczucie [emoji58]macie jakieś domowe sposoby?

reklama
Dzień dobry :-) Dziewczyny, dziś po raz pierwszy ktoś w sklepie, a dokładnie w lidlu zwrócił uwagę na mój brzuszek. Była to młoda kobieta, może nawet młodsza ode mnie. Chciała mnie przepuścić w kolejce. Nie skorzystałam, bo ona miała się właśnie kasować, a ja stałam zaraz za nią. Zrobiło mi się bardzo miło i podziękowałam za uprzejmość dodając, że rzadko się to zdarza, bo najczęściej ludzie '' nie widzą '' Taka drobnostka, a robi się tak jakoś lepiej na sercu :-) Miłego weekendu mamuśki :-)

Ogólnie powiem wam ,że od jakiegoś czasu zaczynam czuć po sobie ,że robi się poważnie. Ze spaniem coraz gorzej potrafię po 5 razy w nocy wstawać,brak siły i energii, w domu nic się robić nie chce, coraz częściej nachodzą mnie jakieś lęki, że nie zdążę wszystkiego kupić na czas , nie podołam macierzyństwu, wszystko się zmieni itp zgaga przyszła, mam dziwne uczucie ,że szyjka się skraca bo coraz częściej ją czuje mała też chyba kopie w nią albo jakoś uciska. Dobrze ,że wizyta niedługo pewnie mnie to uspokoi trochę. Ale pewnie lepiej już nie będzie w końcu zaczął się juz 8 miesiąc [emoji85]

Ja dzisiaj 28+0 ale powiem wam ze juz powoli mam dość tej ciazy [emoji21] juz bym chciała chociaż polowe listopada co prawda im blizej tym wiecej sie boje jaki bedzie porod kiedy mi wody odejda wogole jak bedzie to wszystko przebiegalo[emoji848] zgaga mnie meczy od kilku dni nie mam sily ani ochoty na nic najchetniej bym lezala... ale ruszac sie trzeba zeby porod nie byl taki ciezki [emoji4] ciuszki poprane poprasowane zaraz kolejna tura ciuszkow przyjdzie do prania i prasowania [emoji4] w pazdzierniku chce zamowic taka wyprawke do szpitala
Link do: Wyprawka noworodka/mamy do szpitala TORBA GRATIS
@Dzidzi bobo u mnie dziś 27+1, więc jestem tuż za Tobą :-) chociaż z wyprawką jestem jeszcze w lesie. Ja czasami też bym chciała już listopad chociaż, a są dni, że się cieszę, że jeszcze tyle czasu :-) ciążę znoszę bardzo dobrze, brzuch jeszcze jest zgrabny i nie ciąży :-)

Ogólnie powiem wam ,że od jakiegoś czasu zaczynam czuć po sobie ,że robi się poważnie. Ze spaniem coraz gorzej potrafię po 5 razy w nocy wstawać,brak siły i energii, w domu nic się robić nie chce, coraz częściej nachodzą mnie jakieś lęki, że nie zdążę wszystkiego kupić na czas , nie podołam macierzyństwu, wszystko się zmieni itp zgaga przyszła, mam dziwne uczucie ,że szyjka się skraca bo coraz częściej ją czuje mała też chyba kopie w nią albo jakoś uciska. Dobrze ,że wizyta niedługo pewnie mnie to uspokoi trochę. Ale pewnie lepiej już nie będzie w końcu zaczął się juz 8 miesiąc [emoji85]
Ja czuję się dobrze, a też mam problemy ze spaniem. Kochana, każda ma lepsze i gorsze dni. Też miałam taki czas, kiedy wpadłam dosłownie w panikę, że jeszcze tyle przygotowań. Jakoś sobie to poukładałam w głowie. Najważniejsze, że dzidzie nam rosną zdrowe i z tego trzeba się cieszyć. Wszystko się ułoży i ze wszystkim sobie poradzimy :-)

Ja czuję się dobrze, a też mam problemy ze spaniem. Kochana, każda ma lepsze i gorsze dni. Też miałam taki czas, kiedy wpadłam dosłownie w panikę, że jeszcze tyle przygotowań. Jakoś sobie to poukładałam w głowie. Najważniejsze, że dzidzie nam rosną zdrowe i z tego trzeba się cieszyć. Wszystko się ułoży i ze wszystkim sobie poradzimy :-)
Wydaje mi się, że jestem dość rozsądną osobą i nawet jak łapią mnie takie myśli szybko się ogarniam i nie panikuje tak ,że źle nie jest [emoji16] po prostu wydaje mi się, że na tym etapie to normalne taka chyba oznaka zbliżającego się porodu [emoji16]

reklama
Hej ja po USG wszystko w porządku łożysko na przedniej ścianie 1 stopień dojżałości. 140 na min puk puk serduszko u w końcu potwierdzonego synka waga 1510:)) 30tc4d
Aha no i w końcu ustawił sie głową w dół to może to była przyczyna moich bólów i chodzenia okrakiem

Ostatnia edycja:
Do góry