Kacprysiowo
Moderatorka
Kurcze, czy tylko ja będę mialam cc ? Bo z tego co widzę każda z Was szykuje się na sn...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo dziękuję do dużej torby dorzuciłabym jeszcze ręcznik papierowy, tylko gdzie to upchnąć??Jeśli chodzi o te rzeczy do dwóch toreb do szpitala, które nam polecali na szkole rodzenia to taki full wypas
Torba mniejsza - na porodówkę
* koszula do porodu + cienki szlafrok
* Ręcznik + żel pod prysznic o przyjemnym zapachu (łagodzenie skurczy pod prysznicem)
* Klapki
* Dla dziecka: czapeczka, pajacyk, bodziak, kaftanik, skarpetki, niedrapki, czapeczka, jeden pampers
* Tetra
* Woda do picia, cukierki miętowe
* Jedzenie dla męża
Torba większa - na oddział
* Koszula nocna
* Majtki siateczkowe
* Podpaski
* Podkłady poporodowe
* Koło ratunkowe - to taka poduszka z otworem w środku, żeby po porodzie jak sie miało nacinane krocze to mozna bylo usiasc Moze to byc tez zwykle dmuchane koło do pływania
* Nakładki na deskę sedesową
* Muszle/kapturki na piersi + lanolina 100%
* Biustonosz do karmienia
* Wkładki laktacyjne
* Paczka pampersów
* Chusteczki mokre
* Tetra x4
* Ubranka dla dziecka: kaftanik x4, pajacyk x3, body x3, niedrapki, skarpetki, czapeczka
* Maść ochronna na pośladki
* Sztućce, kubek (z własnego doswiadczenia z pobytu w szpitalu proponuje zabrac tez sól, pieprz i cukier jeśli ktoś słodzi)
* Kosmetyki: do kąpieli i okolic intymnych polecali zwykle szare mydło, pasta, szczoteczka, szampon, szczotka do włosów
* Ładowarka do telefonu
Na pierwszy rzut oka wydaje się tego wszystkiego strasznie dużo... Może doświadczone mamy powiedzą czy coś jest może zbędne, albo coś jeszcze koniecznie trzeba dodać?
Mi na zgage pomaga herbata z imbirem. Zreszta, wszystko pomaga tylko chwilowo....ja nie biorę nic takiego. Jak będzie duży problem to dostaniesz od pielęgniarki czopek lub syrop.
Zgadza się, że jeszcze troche i na forum zaczniemy opisywać swoje porody. Która pierwsza??
Ja jeszcze czekam, bo Mala nie chce sie przekrecic. Jest polozona posladkowo, ale moj ginekolog powiedzial, ze jeszcze ma czas by zmienila pozycje. Mam 2 kolezanki, ktorym dziedziaczki nie zmienily i ich porody zakonczyly sie cc. Jesli chodzi o mnie, to jest mi to obojetne jak urodze, byle by dziecko urodzilo sie cale i zdrowe. Owszem chcialabym naturalnie, ale dostosuje sie do sytuacjiKurcze, czy tylko ja będę mialam cc ? Bo z tego co widzę każda z Was szykuje się na sn...
Ja tez CC.Kurcze, czy tylko ja będę mialam cc ? Bo z tego co widzę każda z Was szykuje się na sn...