reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

To chyba calkiem niezle u Ciebie? Pamietam, ze pisalas o cukrach rzedu 160... moze cos sie stabilizuje? Jestes juz na insulinie?
Balonbalons Chyba pisała na 99%z E do końca miesiąca próbuje z dietą a potem insulina jak coś?

ja mimo wszystko ze niby cukier ok to ograniczyłam słodycze wyselekcjonowane do minimum...a owoce ehh kocham je

ja zakupiłam szafę rozsuwana i jak na razie widzę Ze pomieszcze wszystko w jednej części jeśli chodzi o ubranka ..jak tez po drugiej stronie będę wieszac komplety:)..zrobię fotkę to pokaze

reklama
Balonbalons Chyba pisała na 99%z E do końca miesiąca próbuje z dietą a potem insulina jak coś?

ja mimo wszystko ze niby cukier ok to ograniczyłam słodycze wyselekcjonowane do minimum...a owoce ehh kocham je

ja zakupiłam szafę rozsuwana i jak na razie widzę Ze pomieszcze wszystko w jednej części jeśli chodzi o ubranka ..jak tez po drugiej stronie będę wieszac komplety:)..zrobię fotkę to pokaze

Można owoce na diecie cukrzycowej, tzn te z niskim ig :)

Można owoce na diecie, tzn te z niskim ig :)
dobra sprawdzilam ... będę starać się jeść te owoce bardziej na raty:) ... brzoskwin na raz trochę potrafię zjeść ...czy jabłek :oo2:

jem..jabłka.. kiwi ..sliwki na zmiane z arbuzem..winogronem mandarynkami a..brzoskwinie czy nektarynki..banany jem codzien ( tego najwięcej)...

do tego ciągnie mnie bardzo ..bardziej niż do slodyczy

ostatnio ciągle jestem spragniona :eek:

i tak zawsze starałam się nie jesc białego pieczywa ..a jak jeść to nie przesadzać także to mi akurat na rękę teraz .. ost. więcej kasz gotuje i tak
.. zamiast makaronu czy ryżu ..za brązowym rodzinka nie przepada

i nie nie odchudzam sie:baffled:

wczoraj Mąż narobił pierogów z kapustą i grzybami ... się z córką dorwaliśmy to mało co zostało na dziś :errr: a wyszło mu z 60 sztuk :laugh2: choć powiedziałam że powinno minimum 100 hahaha :p
także coś tej białej mąki wcinam tak czy inaczej

muszę kupić guziki do mojego becika co już prawie skończyłam

a kocyk też mam zrobiony na szydełku dla malca:blink: piękny

chciałabym zrobić taki na którym są zwierzątka! wyszydelkowsne cudenko! ale chyba już nie zdarze:mad:

To chyba calkiem niezle u Ciebie? Pamietam, ze pisalas o cukrach rzedu 160... moze cos sie stabilizuje? Jestes juz na insulinie?

To na czczo po śniadaniu dziś było super bo 115 ale wczoraj 191 po śniadaniu także może na czczo lepiej ale po posiłkach wieksze niż miałam. Nie jestem na insulinie
Moja gin powiedziala ze próbujemy jeszcze bez insuliny do 24 września jak nie uda sie tego ogarnac to już tylko insulina

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

Dała mi skierowanie na cito. Jutro jadę do przychodni bo dziś już nie ma lekarza dermatologa.
No i opier...dostałam że gruba jestem i mam wysoki cholesterol. Powinnam dostać coś na zbicie.

@ONAONAONA pochwal się, jaki becik zrobiłaś?

Śliczne macie te pokoiki/kąciki dla Maluszków. U nas jeszcze wszystko w proszku.
Dzisiaj mam wizytę i troszkę się stresuję, w sobotę chyba mnie dopadly skurcze przepowiadajace. Mam nadzieję, że to było to, zobaczymy na wizycie. Od ostatniej wizyty - 3 tyg temu jakoś mi się ciągnie ten czas.

Miłego dnia :)

Kciuki za wizytę!!! Czekam na relacje [emoji106]

Dzień dobry w poniedziałek, my prawie cały weekend poza domem. W sobotę ślub w niedzielę chrzest w rodzinie.
Dziś mam usg i już nie mogę się doczekać [emoji4]
Kto jeszcze że mną wizytytuje? Miłego dnia!!!

Ja tez wyjazdowy weekend, dlatego tak szybko minął. Ale już nie chodzę do pracy to teraz sobie mogę sama organizować czas.. tzn.dopoki Młody w zerówce [emoji28]kciuki za wizytę!!!

Oj pozazdrosciłam wam tych wszystkich przygotowan pokoikow dla dzieci. My w przyszłym roku bedziemy rozbudowywac dom i dopiero wtedy dzieci bedą miec swoje pokoje a my swoja sypialnie. Narazie bedziemy spac w 1 pokoju wszyscy. Narazie dla malutkiej mamy szafę i trochę ciuszków. Zobacz załącznik 896469Zobacz załącznik 896471

Ładnie sie zorganizowałaś[emoji5][emoji106]

Hej dziewczyny,
Ja dziś wstałam późno, za to z najpiękniejszym porannym cukrem od początku ciąży - 75 i aż się wystraszyłam czy to nie zapowiedź wcześniejszego rozwiązania [emoji33] Wolałabym, żeby tak nie było bo u mnie to dopiero równo 29 tydzień...
Na szczęście samopoczucie mam dobre, ostatnio dużo więcej spaceruję i mam wrażenie, że od dawna nie byłam w tak dobrej formie [emoji6]
Dziś jadę też na zastrzyk z immunoglobuliny - nie wiem czy kiedykolwiek w życiu miałam coś wbjjane w tyłek i trochę się denerwuje, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie [emoji16]
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, słonecznego dnia!
Ja miałam zastrzyki jak byłam mała w pupę... i tylko wtedy. Ale do wytrzymania [emoji23][emoji85] wypinasz tyłek i wbijają ci igłę w zadek!!!

dobra sprawdzilam ... będę starać się jeść te owoce bardziej na raty[emoji4] ... brzoskwin na raz trochę potrafię zjeść ...czy jabłek :oo2:

jem..jabłka.. kiwi ..sliwki na zmiane z arbuzem..winogronem mandarynkami a..brzoskwinie czy nektarynki..banany jem codzien ( tego najwięcej)...

do tego ciągnie mnie bardzo ..bardziej niż do slodyczy

ostatnio ciągle jestem spragniona [emoji33]

i tak zawsze starałam się nie jesc białego pieczywa ..a jak jeść to nie przesadzać także to mi akurat na rękę teraz .. ost. więcej kasz gotuje i tak
.. zamiast makaronu czy ryżu ..za brązowym rodzinka nie przepada

i nie nie odchudzam sie:baffled:

wczoraj Mąż narobił pierogów z kapustą i grzybami ... się z córką dorwaliśmy to mało co zostało na dziś :errr: a wyszło mu z 60 sztuk :laugh2: choć powiedziałam że powinno minimum 100 hahaha [emoji14]
także coś tej białej mąki wcinam tak czy inaczej

muszę kupić guziki do mojego becika co już prawie skończyłam

a kocyk też mam zrobiony na szydełku dla malca:blink: piękny

chciałabym zrobić taki na którym są zwierzątka! wyszydelkowsne cudenko! ale chyba już nie zdarze[emoji35]

Haha! Jak byłam ostatnio u siostry to załapałam się na ostatnie pierogi z grzybami i kapustą[emoji7] ale byłam szczęśliwa [emoji847]
A ty pochwał się swoim cudeńkami!!!

Ja do wizyty u diabetologa odstawiłam słodkie i wszystko co słodzone. Jem za to owoce. Codziennie robię pomiary na czczo i godzinę po posiłkach i e sumie trzymam się normy. Zobaczymy co mi powiedzą. Chociaż ostatnio mam ogromną ochotę na jakieś ciasto lub ciastko [emoji7][emoji85] jem normalnie białe pieczywo bo inne poprostu mi nie podchodzi.

reklama
Hej Dziewczyny. Coś dzisiaj nie mam ani humoru ani siły. Jadę na wizytę na 16:20 i wcale mnie to nie cieszy. Ciężko mi się dzisiaj oddycha i serce jakoś tak kołata. Nie mam ochoty ani leżeć, ani chodzić. Porostu dzień na nie :no2:

Do góry