reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr
Kochana ja to rozumiem, od poczatku xiazy tez jeStem na lekach, pierwsze miesiace nusialam lezec w domu i nigdzie nie wychodzic tylko do toalety.
Rozumiem, ale musisz byx dobrej mysli. Mnie dzisiaj tez cos podbrzusze boli i juz mysle, ale najwazniejsze ze nie wyladowalas a szpitalu. Głowa do gory musi byc dobrze i bedzie dobrze.

reklama
@majacyr tak wiercą się wiec pewnie tylko troszkę nimi potrzepalo, bardziej ja chyba ucierpiałam:)

@ONAONAONA no właśnie kurde wydaje się ze wszystko można a jednak trzeba uważać, coś dziś myślałam żeby wleźć na krzesło i umyć okno ale na pewno już sobie odpuszczę.
Nie wolno myc okien w ostatnim trymestrze ciazy, bo dzieci moga byc niedotlenione

A czemu nie :) na początku to dosłownie dwie pary body, później nic długo i później znów jakieś ciuszki. Po pierwszym badaniu genetycznym już czułam się pewniej i co jakiś czas kupowałam jakieś ciuszki. Porządniejsze i bardziej systematyczne zakupy zaczęłam po 20 tc. Z bliźniakami może pójść wcześniej.

Dziewczyny matko uważajcie na siebie. Nie podejrzewałam nawet, ze coś się takiego może stać, ale właśnie wypiepszylam się normalnie na płaskiej drodze i to w tenisówkach. Noga mi się podwinęła i poleciałam jak worek ziemniaków. Myślałam ze jakoś złapie równowagę, ale brzuch mnie pociągnął i poleciałam z całym impetem prosto przed siebie. Jakoś się zwinęłam i brzuch ocalał ale łokcie zdarte do krwi:o oj najadłam się strachu. Jednak ciało inaczej ma rozłożony środek ciężkości i może zaskoczyć. Obcasów czy koturnów to już nie założę na 100 we jak w tenisówkach takie wypadki.
Masakra, uważaj na siebie. Mi ostatnio kot pod nogi wszedł i żeby się nie przewrócić i jej nie nadepnac to się na ścianę rzuciłam, też ręką cała obdarta, ale nie przewróciłam się.

@majacyr tak wiercą się wiec pewnie tylko troszkę nimi potrzepalo, bardziej ja chyba ucierpiałam:)

@ONAONAONA no właśnie kurde wydaje się ze wszystko można a jednak trzeba uważać, coś dziś myślałam żeby wleźć na krzesło i umyć okno ale na pewno już sobie odpuszczę.
Ja parę dni temu weszłam na taboret i się rozjechał pode mną. Trochę się wystraszyłam, ale potem popłakałam się, że jestem takim ciężkim słoniem, że aż się meble pode mną łamią :D

też będę uważać i krzesła omijać bo wystraszyłam się na maxa:( plus taki zw mam pięknie poukładane..z rana Mężem na dole w szafkach ogarnialam i tak chciałam skończyć eh
Mi się te Klupsie jakoś nie podobają. Ale to kwestia gustu :)

Wczoraj nam położna na szkole rodzenia mówiła, że nigdy nie ma 100% zakazu seksu. Nawet jak ginekolog zabroni to chodzi o to, żeby kobieta nie miała orgazmu, ale teoretycznie zawsze zostaje jednostronny kontakt oralno-genitalny :p
jakby nie patrzeć zawsze jest 'drugie wyjście' które nie każdy praktykuje hahahah
ja to już się tak ciężko czuję że ochota na cokolwiek mi odeszla

Nie wolno myc okien w ostatnim trymestrze ciazy, bo dzieci moga byc niedotlenione

no ....prosze cie hehehe

@ONAONAONA no nie wiem, jak bylam w szpitalu to nie kazali trzymac rak dlugo w powietrzu w gorze.

twoja wypowiedź powinna być sprecyzowana:)
nawet teraz bym nie dała rady nie wiem jak długo trzymać rąk w powietrzu bo z lenistwa( ramach ostrożności haha ), bolu i i braku siłowni mdleją:p

myje okna na normalnym poziomie (omijam taborety haha) ..robię wszystko tylko żółwim tempem i na raty :) jasne zE nie ma co szArzowac i trzeba uważać

ja odpoczywałam piszac z Wami ..wcześniej ogarnialam papierzyska w synka pokoju z Nim a teraz jest 18 a mnie wzywa Michałek w białej czekoladzie!!!! mandarynki nie pomagają!!!!!:laugh2:

Mi się te Klupsie jakoś nie podobają. Ale to kwestia gustu :)

Wczoraj nam położna na szkole rodzenia mówiła, że nigdy nie ma 100% zakazu seksu. Nawet jak ginekolog zabroni to chodzi o to, żeby kobieta nie miała orgazmu, ale teoretycznie zawsze zostaje jednostronny kontakt oralno-genitalny :p

Jak się ma ochotę to oczywiście mężowi przyjemność można zrobić :) Uważam, że jak czuję się dobrze, to jego przyjemność jest też moją przyjemnością :)

@Roksi98 myjąc okna nie trzeba podnosić rąk do góry, można się tak usadowić (podest, krzesło, stabilna drabinka) żeby być na wysokości okien. Wieszać firanek nie będę, ale pod koniec października mamy plan z mamą umyć okna. Mamy myjkę, więc idzie szybko i sprawnie.

reklama
twoja wypowiedź powinna być sprecyzowana:)
nawet teraz bym nie dała rady nie wiem jak długo trzymać rąk w powietrzu bo z lenistwa( ramach ostrożności haha ), bolu i i braku siłowni mdleją:p

myje okna na normalnym poziomie (omijam taborety haha) ..robię wszystko tylko żółwim tempem i na raty :) jasne zE nie ma co szArzowac i trzeba uważać

ja odpoczywałam piszac z Wami ..wcześniej ogarnialam papierzyska w synka pokoju z Nim a teraz jest 18 a mnie wzywa Michałek w białej czekoladzie!!!! mandarynki nie pomagają!!!!!:laugh2:
Kurde racja, wybacz. :D
Po prostu rece nie moga byc dlugo w gorze, tak od lekarza slyszalam. Ale czemu to dokladnie nie wiem. ;/
Ja jak przez 3/4 ciazy nie jadlam tak teraz to bym zjadla wszystko i takie mieszanki ze boze swiety.

Do góry