reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Szybko :o
Czemu tak?
A czemu nie :) na początku to dosłownie dwie pary body, później nic długo i później znów jakieś ciuszki. Po pierwszym badaniu genetycznym już czułam się pewniej i co jakiś czas kupowałam jakieś ciuszki. Porządniejsze i bardziej systematyczne zakupy zaczęłam po 20 tc. Z bliźniakami może pójść wcześniej.

Dziewczyny matko uważajcie na siebie. Nie podejrzewałam nawet, ze coś się takiego może stać, ale właśnie wypiepszylam się normalnie na płaskiej drodze i to w tenisówkach. Noga mi się podwinęła i poleciałam jak worek ziemniaków. Myślałam ze jakoś złapie równowagę, ale brzuch mnie pociągnął i poleciałam z całym impetem prosto przed siebie. Jakoś się zwinęłam i brzuch ocalał ale łokcie zdarte do krwi:o oj najadłam się strachu. Jednak ciało inaczej ma rozłożony środek ciężkości i może zaskoczyć. Obcasów czy koturnów to już nie założę na 100 we jak w tenisówkach takie wypadki.

reklama
A czemu nie :) na początku to dosłownie dwie pary body, później nic długo i później znów jakieś ciuszki. Po pierwszym badaniu genetycznym już czułam się pewniej i co jakiś czas kupowałam jakieś ciuszki. Porządniejsze i bardziej systematyczne zakupy zaczęłam po 20 tc. Z bliźniakami może pójść wcześniej.

Dziewczyny matko uważajcie na siebie. Nie podejrzewałam nawet, ze coś się takiego może stać, ale właśnie wypiepszylam się normalnie na płaskiej drodze i to w tenisówkach. Noga mi się podwinęła i poleciałam jak worek ziemniaków. Myślałam ze jakoś złapie równowagę, ale brzuch mnie pociągnął i poleciałam z całym impetem prosto przed siebie. Jakoś się zwinęłam i brzuch ocalał ale łokcie zdarte do krwi:o oj najadłam się strachu. Jednak ciało inaczej ma rozłożony środek ciężkości i może zaskoczyć. Obcasów czy koturnów to już nie założę na 100 we jak w tenisówkach takie wypadki.

ja pierdziele .szczęście że nic się nie stało!!!!

ja już jakiś czas się śmiałam że mam baby legs Bo potykam się na prostej drodze a raz ze schodów zjechałam ... muszę wolno i uwaznie!! a dziś sprzątałam w wyższej półce i wlazlam na stabilnd krzesło i nie wiem co się stało ale zachowałam się do tyłu i złapałam równowagę w ostatniej chwili!!! masakra ta równowaga take widzisz

alez kiedy dochodzi do sytuacji gdzie musisz kontrolować męża/chlopaka i trzymaćgo na tzw. smyczy to jest to bardzo frustrująca sytuacja w której widać jak naprawdę mu zależy a na dłuższą metę no ilez można???? jak dziecko . rozmowa powinniście dojść do porozumienia i ufać sobie nawzajem a kolegów owych z takimi pomysłami powinien opier..i zerwać kontakt jeśli ma dla ciebie choć grosz szacunku . ale jak mówię ..żyje kolegami ... pstro ma w głowie ..może dojrzeje potem ale trzeba rozmawiać bez awantur bo wymuszanie odsuwa dwoje ludzi od siebie

o siostrze to już lepiej zapomnieć i takim kimś się nie przejmować
Tylko wlasnie on slucha kolegow, a nie odsuwa ich od siebie.. podejrzewam, ze gdybym nic nie robila to juz bysmy dawno nie byli razem.. ale chyba za bardzo mi zalezy. :/

Trudno sie nie przejmowac, kiedy ona mu maci w glowie tez, a on jej sie slucha, a matka "zostawicue mnie i bede sama? Co ze mna?"

@Mama Zuzi i Antosia jak trzeba to trzeba 2x dziennie aplikować, żeby szyjka jeszcze te kilka tygodni wytrzymała.

@Roksi ja gdybym mogła to bym od testu ciuszki kupowała ale moja ciąża od początku jest leżąca, na lekach i jak tylko jest w miarę stabilnie i zaczynam się cieszyć zaraz gorzej.
Teraz miałam dokupować ciuszki, ale zupełnie nie mam do tego głowy.
Po prostu się boję i to nie jest zabobon.
Cieszę się z Wami z przygotowań Waszych, ale po wczorajszym mam lekkiego doła i chyba się nie zbiorę do tych zakupów przed 37tc.

@Kelyana uważaj na siebie.
Masz rację, teraz nam się zmienił środek ciężkości.
Mam nadzieję, że nic Ci się nie stało.
Może dziś odpocznij i poleż.
A jak dzidziutki? Wiercą się?

Mi się te Klupsie jakoś nie podobają. Ale to kwestia gustu :)

a ja już bez bara bara zyje jakis czas:hmm:no boli mnie w środku już na tyle że mnie odrzuciło i z dzieciakami na tym etapie miałam tak samo także ooo
ale Maz kochany pocieszał że wytrwa..już liczyl ile jeszcze :-D
Wczoraj nam położna na szkole rodzenia mówiła, że nigdy nie ma 100% zakazu seksu. Nawet jak ginekolog zabroni to chodzi o to, żeby kobieta nie miała orgazmu, ale teoretycznie zawsze zostaje jednostronny kontakt oralno-genitalny :p

Ja używam tej pierwszej "moja ciąża" i się sprawdza co do dnia jak u ginekologa jestem to ten sam tydzień i dzień mi mówi co apka, i z przeliczen z kalendarza (bo sama liczyłam przed chwilą ile dni do 22 listopada) to apka pokazuje 77 dni i 77 zostało według kalendarza. Te inne apki trochę inne tygodnie mi pokazują nie wiem czemu.. Zobacz załącznik 894959
Mi znowu z wyliczen wedlug uzg idealnie pokazuje ta ciaza + ze jest tetaz 26i 5 i tak powinno byc [emoji4]

reklama
Do góry