reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry mamusie,
dawno mnie nie było. Ale byliśmy na urlopie potem mały remont w mieszkaniu i czasu brakło. U nas wszystko ok, Tomek coraz bardziej się rozpycha, brzuch rośnie i listopad zbliża się wielkimi krokami. Pewnie we wrześniu będę wiedziała kiedy będę miała cc, ale ten czas szybko mija - już 30t trwa a tak niedawno zrobiłam test :)
Powodzenia na wizytach dziś i miłego popołudnia.

reklama
@Roksi fajnie, że piszesz. Chyba dużo lepiej po wizytach u psychoterapeuty.

Ja mam wizyty ostatnio co 4-5tygodni.
A mój gin ma mieć 2 mczne szkolenie to już w ogóle nie wiem.
Na razie mam wizytę 18ego, a potem zobaczymy.
Co do wydzieliny to w ciąży są różne i nie wszystkie są niepokojące.

@xevxevx witaj.

@Weronika00 na początku ciąży też ciągle miałam manię sprawdzania papieru. Potem odpuściłam to krwiak i znów stres. Potem znów zaczęłam wyluzowywać to 2 krwiaki.
Teraz raz miałam w sierpniu krwawienie a teraz plamienie.
Mam wrażenie, że jak tylko tak spontanicznie się zaczynam cieszyć ciążą i być spokojna to zaraz coś się dzieje.

@Dita ja wiem, że młody po dniach kopania i szaleństwa ma 1-2dni lenia.
Ale wtedy czułam jak się przekręca i w nocy co 2 godziny mnie budził. A tutaj 6 godzin cisza i już miałam nerwy.
A co do twardnień to jak same w sobie to olewam, ale to taki ból na okres jakby Ci ktoś od dołu coś wkręcał i taki ucisk od krzyża i bioder przez brzuch, że trudno oddech złapać.

@Fili od 20tc nie biorę luteiny, więc to nie to.
Wiem, że przy aplikacji luteiny tak może być bo tak miałam.

Super, że w konsulacie szybko i sprawnie poszło

@katarynka gratuluję udanej wizyty i że młody ładnie i zdrowo rośnie.

@kasia98 dałaś radę. Będzie dobrze i dasz radę w szkole.

Oj dziewczyny brzuch i tyłek od siedzenia mnie bolał.
Gin się wkurzył na to ktg i zawołał mnie na wizytę.
No mam te plamienie. Ph ok, szyjka zamknięta ale skróciła się ,niewiele bo ma niecałe 3,5 cm i mam leżeć, żeby za szybko się nie skracała.
Krwiaków nie ma, łożysko całe a mój synio wepchnął się tyłkiem w kanał rodny i uciska.
A że wczoraj sporo robiłam i łaziłam to mogło się tak zadziać.
Nospa 3x dziennie, magnez i pyralgin jak mnie bardzo boli.
Jak w ciągu 2 dni się nie wyciszy to mam w czwartek na ktg przyjechać.
No i jakby było więcej to IP .
Posłuchał serducha 154 uderzenia, wymacał brzuch i kazał leżeć.
Powiedział, żebym już sobie dziś dała spokój z ktg bo ileż można czekać, więc wróciłam do domu i leżę.
No i jak dalej brzuch będzie bolał to wrócimy do luteiny.
Dziękuję za dobre myśli i kciuki.
Jesteście kochane

No mam te plamienie. Ph ok, szyjka zamknięta ale skróciła się ,niewiele bo ma niecałe 3,5 cm i mam leżeć, żeby za szybko się nie skracała.
Krwiaków nie ma, łożysko całe a mój synio wepchnął się tyłkiem w kanał rodny i uciska.
Powiedział, żebym już sobie dziś dała spokój z ktg bo ileż można czekać, więc wróciłam do domu i leżę.
Jesteście kochane
Super, że wszystko w porządku, w końcu leżenie u Ciebie to nie pierwszyzna, dasz radę ;) odpoczywaj!

Jesteście kochane
Grunt, ze wszystko ok. Mam nadzieje, ze po odpoczynku plamienie ustanie. :*

Wiecie co, drugi rok moja chodzi do przedszkola, no ale w tym roku ze wszystkimi skladkami itd to poszaleli. Cena ksiazek wzrosla prawie dwukrotnie do zeszlego roku. A nie wiadomo czy jeszcze do jezyka nie dojdą, bo nowa Pani jest wiec moze sobie zazyczyc książki.
I tylek mnie tylko po tym zebraniu boli, bo wysiedzialam sie na malym krzeselku dla dzieci :D

reklama
Hej Dziewczyny, próbuję Was nadrobić bo mam dzisiaj ciężki dzień.
@majacyr dobrze, że wszystko ok. Szkoda tylko znowu tego ciągłego leżenia.

@Roksi dobrze, że pracujesz nad nastawieniem i super że dzidzia rośnie zdrowa [emoji4]
Dita_333 nie myśl już tyle o pracy. Mieli dość dużo czasu żeby wszystko zorganizować [emoji4]

Kasia i widzisz w szkole nie tak strasznie [emoji4] co do teściów to współczuję. Mogliby się wywiązać z tego co mówią. A w listopadzie to wożenie już Ci dużo nie da [emoji15]

Do góry