reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry mamusie,
dawno mnie nie było. Ale byliśmy na urlopie potem mały remont w mieszkaniu i czasu brakło. U nas wszystko ok, Tomek coraz bardziej się rozpycha, brzuch rośnie i listopad zbliża się wielkimi krokami. Pewnie we wrześniu będę wiedziała kiedy będę miała cc, ale ten czas szybko mija - już 30t trwa a tak niedawno zrobiłam test :)
Powodzenia na wizytach dziś i miłego popołudnia.

reklama
@Roksi fajnie, że piszesz. Chyba dużo lepiej po wizytach u psychoterapeuty.

Ja mam wizyty ostatnio co 4-5tygodni.
A mój gin ma mieć 2 mczne szkolenie to już w ogóle nie wiem.
Na razie mam wizytę 18ego, a potem zobaczymy.
Co do wydzieliny to w ciąży są różne i nie wszystkie są niepokojące.

@xevxevx witaj.

@Weronika00 na początku ciąży też ciągle miałam manię sprawdzania papieru. Potem odpuściłam to krwiak i znów stres. Potem znów zaczęłam wyluzowywać to 2 krwiaki.
Teraz raz miałam w sierpniu krwawienie a teraz plamienie.
Mam wrażenie, że jak tylko tak spontanicznie się zaczynam cieszyć ciążą i być spokojna to zaraz coś się dzieje.

@Dita ja wiem, że młody po dniach kopania i szaleństwa ma 1-2dni lenia.
Ale wtedy czułam jak się przekręca i w nocy co 2 godziny mnie budził. A tutaj 6 godzin cisza i już miałam nerwy.
A co do twardnień to jak same w sobie to olewam, ale to taki ból na okres jakby Ci ktoś od dołu coś wkręcał i taki ucisk od krzyża i bioder przez brzuch, że trudno oddech złapać.

@Fili od 20tc nie biorę luteiny, więc to nie to.
Wiem, że przy aplikacji luteiny tak może być bo tak miałam.

Super, że w konsulacie szybko i sprawnie poszło

@katarynka gratuluję udanej wizyty i że młody ładnie i zdrowo rośnie.

@kasia98 dałaś radę. Będzie dobrze i dasz radę w szkole.

Oj dziewczyny brzuch i tyłek od siedzenia mnie bolał.
Gin się wkurzył na to ktg i zawołał mnie na wizytę.
No mam te plamienie. Ph ok, szyjka zamknięta ale skróciła się ,niewiele bo ma niecałe 3,5 cm i mam leżeć, żeby za szybko się nie skracała.
Krwiaków nie ma, łożysko całe a mój synio wepchnął się tyłkiem w kanał rodny i uciska.
A że wczoraj sporo robiłam i łaziłam to mogło się tak zadziać.
Nospa 3x dziennie, magnez i pyralgin jak mnie bardzo boli.
Jak w ciągu 2 dni się nie wyciszy to mam w czwartek na ktg przyjechać.
No i jakby było więcej to IP .
Posłuchał serducha 154 uderzenia, wymacał brzuch i kazał leżeć.
Powiedział, żebym już sobie dziś dała spokój z ktg bo ileż można czekać, więc wróciłam do domu i leżę.
No i jak dalej brzuch będzie bolał to wrócimy do luteiny.
Dziękuję za dobre myśli i kciuki.
Jesteście kochane

No mam te plamienie. Ph ok, szyjka zamknięta ale skróciła się ,niewiele bo ma niecałe 3,5 cm i mam leżeć, żeby za szybko się nie skracała.
Krwiaków nie ma, łożysko całe a mój synio wepchnął się tyłkiem w kanał rodny i uciska.
Powiedział, żebym już sobie dziś dała spokój z ktg bo ileż można czekać, więc wróciłam do domu i leżę.
Jesteście kochane
Super, że wszystko w porządku, w końcu leżenie u Ciebie to nie pierwszyzna, dasz radę ;) odpoczywaj!

Jesteście kochane
Grunt, ze wszystko ok. Mam nadzieje, ze po odpoczynku plamienie ustanie. :*

Wiecie co, drugi rok moja chodzi do przedszkola, no ale w tym roku ze wszystkimi skladkami itd to poszaleli. Cena ksiazek wzrosla prawie dwukrotnie do zeszlego roku. A nie wiadomo czy jeszcze do jezyka nie dojdą, bo nowa Pani jest wiec moze sobie zazyczyc książki.
I tylek mnie tylko po tym zebraniu boli, bo wysiedzialam sie na malym krzeselku dla dzieci :D

reklama
Hej Dziewczyny, próbuję Was nadrobić bo mam dzisiaj ciężki dzień.
@majacyr dobrze, że wszystko ok. Szkoda tylko znowu tego ciągłego leżenia.

@Roksi dobrze, że pracujesz nad nastawieniem i super że dzidzia rośnie zdrowa [emoji4]
Dita_333 nie myśl już tyle o pracy. Mieli dość dużo czasu żeby wszystko zorganizować [emoji4]

Kasia i widzisz w szkole nie tak strasznie [emoji4] co do teściów to współczuję. Mogliby się wywiązać z tego co mówią. A w listopadzie to wożenie już Ci dużo nie da [emoji15]

Do góry