reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Kurczę... zaszalałam troszkę i wydałam wczoraj prawie 270zł na rzeczy z wyprawki dla Malutkiej. Zamówiłam z allegro pieluszki tetrowe (białe 10szt), jedną grubą kolorową tetrę, jedną flanelową, jedną bambusową, 3 muślinowe, 2 smoczki, nożyczki i cążki, szczotkę i grzebień do włosków, podkłady na przewijak, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe. Oprócz tego z rossmanna kupiłam małej z serii babydream płyn do kąpieli, mydełko, oliwkę i krem do buźki na wyjścia z domu. No i z apteki musiałam zaopatrzyć się w no spe, aspargin i witaminy na ten miesiąc. Jeszcze luteine musze wykupić stacjonarnie. No i tak niby małe drobne rzeczy, a kwota spora jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc z każdym takim drobnym zakupem jestem bardziej spokojna, a i cieszy mnie każdy krok bliżej końca kompletowania wyprawki ;)

Dita333 czytałam pierwszą stronę i zauważyłam, że jest wpisane, że nie miałam przeczuć- miałam i się sprawdziły

Też miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, a mam inaczej wpisane [emoji4][emoji16] ale co tam taki drobiazg dużo nas do ogarnięcia [emoji4]

Jejku co za dyskusja o tygodnie [emoji23] ja jak ktoś się pyta to mówię jako przelicznik dziecka czyli dziś 29+0 lub jak kto woli 28+7 . Dla mnie to 29 tydzień, nie komplikuję sobie jakimś udziwnieniami [emoji23][emoji23][emoji23]

Dla mnie wyprawka była najpiękniejsza formą radości z pierwszego dziecka:)
I kupiłam wszystko w 100 procentach jak nie 200 :)
Teraz dokupuje z nudów, szukam inspiracji i dokupuje frykasy:)
Za cała wyprawkę meble wózek higiena ubranka detale kokony rożki kocyki wyszłam z 13-15 tyś
Loo naprawdę! Teraz sobie to uświadomiłam

O matko ja naprawdę tyle wydałam ...
Ale ...nie odczułam tego bo robiłam systematycznie zakupy co miesiąc ,różne kwoty można było taniej, można było mniej ,można było mniej wymyślne lub używane .
Ale jedyne dziecko na kilka lat i chce mieć wszystko to co sobie wymarzylam wysnilam;)

I nie żałuję A jeszcze muszę dokupić naklejki na ścianę dekorniki i lampkę oraz dywan hmm

Też miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, a mam inaczej wpisane [emoji4][emoji16] ale co tam taki drobiazg dużo nas do ogarnięcia [emoji4]

Jejku co za dyskusja o tygodnie [emoji23] ja jak ktoś się pyta to mówię jako przelicznik dziecka czyli dziś 29+0 lub jak kto woli 28+7 . Dla mnie to 29 tydzień, nie komplikuję sobie jakimś udziwnieniami [emoji23][emoji23][emoji23]

Tak tylko odpowiadam [emoji28] ja jak ktoś pyta to mowię dokładnie ile mam i z głowy [emoji5] ewentualnie rzucam termin porodu [emoji106]

Kurczę... zaszalałam troszkę i wydałam wczoraj prawie 270zł na rzeczy z wyprawki dla Malutkiej. Zamówiłam z allegro pieluszki tetrowe (białe 10szt), jedną grubą kolorową tetrę, jedną flanelową, jedną bambusową, 3 muślinowe, 2 smoczki, nożyczki i cążki, szczotkę i grzebień do włosków, podkłady na przewijak, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe. Oprócz tego z rossmanna kupiłam małej z serii babydream płyn do kąpieli, mydełko, oliwkę i krem do buźki na wyjścia z domu. No i z apteki musiałam zaopatrzyć się w no spe, aspargin i witaminy na ten miesiąc. Jeszcze luteine musze wykupić stacjonarnie. No i tak niby małe drobne rzeczy, a kwota spora jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc z każdym takim drobnym zakupem jestem bardziej spokojna, a i cieszy mnie każdy krok bliżej końca kompletowania wyprawki ;)

Tak, drobiazgi tez kosztują [emoji106] ja tak na Allegro kupiłam od jednego sprzedającego masę drobiazgów i tez ładnie zapłaciłam - i dokładnie jak piszesz, taka jednak ulga, że już mam kupione [emoji28]

Ja w sumie tez mam 26+1 ale mowie ze 27 [emoji4][emoji4]

Mały od wczoraj wygina się tak że hej [emoji3] w ostatnią noc na tyle mocno że aż się obudziłam. Dzisiaj to samo, aż mi oczy wylazły na wierzch [emoji16]
received_901718206684586.jpeg
received_435536156971713.jpeg

Załączniki

• received_901718206684586.jpeg
    received_901718206684586.jpeg
    34,8 KB · Wyświetleń: 506
  • received_435536156971713.jpeg
    received_435536156971713.jpeg
    24,9 KB · Wyświetleń: 513
reklama
Do góry