reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Kurczę... zaszalałam troszkę i wydałam wczoraj prawie 270zł na rzeczy z wyprawki dla Malutkiej. Zamówiłam z allegro pieluszki tetrowe (białe 10szt), jedną grubą kolorową tetrę, jedną flanelową, jedną bambusową, 3 muślinowe, 2 smoczki, nożyczki i cążki, szczotkę i grzebień do włosków, podkłady na przewijak, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe. Oprócz tego z rossmanna kupiłam małej z serii babydream płyn do kąpieli, mydełko, oliwkę i krem do buźki na wyjścia z domu. No i z apteki musiałam zaopatrzyć się w no spe, aspargin i witaminy na ten miesiąc. Jeszcze luteine musze wykupić stacjonarnie. No i tak niby małe drobne rzeczy, a kwota spora jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc z każdym takim drobnym zakupem jestem bardziej spokojna, a i cieszy mnie każdy krok bliżej końca kompletowania wyprawki ;)

Dita333 czytałam pierwszą stronę i zauważyłam, że jest wpisane, że nie miałam przeczuć- miałam i się sprawdziły

Też miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, a mam inaczej wpisane [emoji4][emoji16] ale co tam taki drobiazg dużo nas do ogarnięcia [emoji4]

Jejku co za dyskusja o tygodnie [emoji23] ja jak ktoś się pyta to mówię jako przelicznik dziecka czyli dziś 29+0 lub jak kto woli 28+7 . Dla mnie to 29 tydzień, nie komplikuję sobie jakimś udziwnieniami [emoji23][emoji23][emoji23]

Dla mnie wyprawka była najpiękniejsza formą radości z pierwszego dziecka:)
I kupiłam wszystko w 100 procentach jak nie 200 :)
Teraz dokupuje z nudów, szukam inspiracji i dokupuje frykasy:)
Za cała wyprawkę meble wózek higiena ubranka detale kokony rożki kocyki wyszłam z 13-15 tyś
Loo naprawdę! Teraz sobie to uświadomiłam

O matko ja naprawdę tyle wydałam ...
Ale ...nie odczułam tego bo robiłam systematycznie zakupy co miesiąc ,różne kwoty można było taniej, można było mniej ,można było mniej wymyślne lub używane .
Ale jedyne dziecko na kilka lat i chce mieć wszystko to co sobie wymarzylam wysnilam;)

I nie żałuję A jeszcze muszę dokupić naklejki na ścianę dekorniki i lampkę oraz dywan hmm

Też miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, a mam inaczej wpisane [emoji4][emoji16] ale co tam taki drobiazg dużo nas do ogarnięcia [emoji4]

Jejku co za dyskusja o tygodnie [emoji23] ja jak ktoś się pyta to mówię jako przelicznik dziecka czyli dziś 29+0 lub jak kto woli 28+7 . Dla mnie to 29 tydzień, nie komplikuję sobie jakimś udziwnieniami [emoji23][emoji23][emoji23]

Tak tylko odpowiadam [emoji28] ja jak ktoś pyta to mowię dokładnie ile mam i z głowy [emoji5] ewentualnie rzucam termin porodu [emoji106]

Kurczę... zaszalałam troszkę i wydałam wczoraj prawie 270zł na rzeczy z wyprawki dla Malutkiej. Zamówiłam z allegro pieluszki tetrowe (białe 10szt), jedną grubą kolorową tetrę, jedną flanelową, jedną bambusową, 3 muślinowe, 2 smoczki, nożyczki i cążki, szczotkę i grzebień do włosków, podkłady na przewijak, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe. Oprócz tego z rossmanna kupiłam małej z serii babydream płyn do kąpieli, mydełko, oliwkę i krem do buźki na wyjścia z domu. No i z apteki musiałam zaopatrzyć się w no spe, aspargin i witaminy na ten miesiąc. Jeszcze luteine musze wykupić stacjonarnie. No i tak niby małe drobne rzeczy, a kwota spora jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc z każdym takim drobnym zakupem jestem bardziej spokojna, a i cieszy mnie każdy krok bliżej końca kompletowania wyprawki ;)

Tak, drobiazgi tez kosztują [emoji106] ja tak na Allegro kupiłam od jednego sprzedającego masę drobiazgów i tez ładnie zapłaciłam - i dokładnie jak piszesz, taka jednak ulga, że już mam kupione [emoji28]

Ja w sumie tez mam 26+1 ale mowie ze 27 [emoji4][emoji4]

Mały od wczoraj wygina się tak że hej [emoji3] w ostatnią noc na tyle mocno że aż się obudziłam. Dzisiaj to samo, aż mi oczy wylazły na wierzch [emoji16]
received_901718206684586.jpeg
received_435536156971713.jpeg

Załączniki

• received_901718206684586.jpeg
    received_901718206684586.jpeg
    34,8 KB · Wyświetleń: 501
  • received_435536156971713.jpeg
    received_435536156971713.jpeg
    24,9 KB · Wyświetleń: 507
reklama
Do góry