reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mam 2 terminy - z miesiączki 22.11, z usg 16.11. Trzymam się z usg bo mały przyrasta zgodnie z nim, a przed ciąża miałam nieregularne cykle, wiec ten z usg jest dla mnie bardziej wiarygodny:) dzisiaj 29t1d czyli 30 tydzień :)

Z ta szyjka ze mógł zbadać nawet nie pomyślałam... faktycznie mógł to zrobić. Powiem Wam ze mam wrażenie ze lekarze nie lubią „tam” zaglądać. Moja prowadząca ostatnio tez tylko usg. Czysta i przyjemna robota...

Jeszcze tylko wracając do twardnienia, to leżąc na tym usg wg mnie miałam właśnie twardnienie a lekarz do mnie ze to po prostu mały się wypycha, bo dno macicy jest miękkie. Wiec może ja trochę panikuje bo nie umiem rozpoznać twardnienia ;) wizytę mam dopiero 20.09 ale może pójdę wcześniej. Szkoda mi tylko kasy ale zdrowie najwajszniejsze.

W ogóle chciałam zmienić gina na takiego ci pracuje w szpitalu w którym będę rodzic, ale zaproponowano mi najszybszy termin na 25 października. Prywatnie oczywiście. To jest jakiś żart :D

Zmienić ci w tabelce na ten 16.11?[emoji5]
A co do twardnień to łatwo rozróżnić czy to pupa czy plecy czy brzuch twardnieje - z reguły jak jest wypinanie ciałka to tylko z jednej strony a nie cały, po drugie widać, że coś wystaje, jest nierówno- ja tak mam. Natomiast twardnienie czyli te skurcze braxtona- to po pierwsze cały brzuch i widać jak się na niego patrzy, że jest taki napiety - jak przy skurczu łydki mięśnie sie tak napinają mocno, tak samo mocno napina sie brzuch i jest mega twardy, jak kamień, sztywny taki, dodatkowo przy tym jak np.idziesz to jeszcze odczuwam taki dyskomfort i często parcie na pęcherz.. No nie da sie przegapić [emoji58][emoji57]
Czasami tez twardnieje po ruchach synka, jak mnie skopie od środka [emoji16]

Dzień dobry kochane mamusie. Od kilku dni nie wiem co się ze mną dzieje... nic mnie nie cieszy od kilku dni :-( 25+1 dziś, a czuję jakby czas mi się zatrzymał. Poza kilkoma ubrankami nie mam nic z wyprawki i właściwie nie mam pojęcia od czego zacząć. Zajrzałam nawet dzisiaj do pepco, chciałam kupić jakieś ubranko, ale przeszłam tylko po sklepie i stwierdziłam, że nic ciekawego nie ma :-( wyszłam strasznie zmieszana... Kocham tą małą istotkę, którą noszę pod sercem i mam wyrzuty sumienia, że nie potrafię wziąć się w garść :-(

Ja w sklepie stacjonarnym to kupiłam dla synka dotąd tylko bodziaka z długim i półspichy w coccodrillo [emoji23] a jestem 5tygodni przed tobą... ciuszki w większości po bracie, dopiero teraz będę dokupować jakieś nowe.. za to kosmetyki, łóżeczko czy wózek przez internet wszystko... Tez jakoś nie umiem w stacjonarnych, łatwiej na necie [emoji6]
Poza tym są lepsze i gorsze dni, hormony buzują, na pewno poczujesz się zaraz lepiej [emoji106]

A w jakich sklepach mogę kupić takie pajace? Bo przejrzałam h&m na przykład czy smyka i albo nie ma wcale albo nie ma w takim rozmiarze, tylko mniejsze są.

Ja miałam parę rzeczy z tej firmy.. amerykańskie, moze i droższe ale nie do zajechania... chyba, że cos się zmieniło przez parę ostatnich lat- Carters
Link do: Pajacyk 98 carters - Pajacyki - Allegro.pl

reklama
Pytanie do dziewczyn ktore maja kociaka w domu ja mam 2 i z jednego strasznie duzo siersci leci czy sa jakies sposoby na to ? Kupilam ta rekawice ale wiexej tej siersci wyrywala niz z niej leci [emoji52][emoji52]

Kapsulki maja plyn to jest jak z kapsulkami do prania dla nas doroslych ...
Ale te kapsulki jak zajrzalam do srodka to mają jedną komore tylko, nie dwie lub 3 jak te dla nas. No nic, przetestujemy, wazne jest dla mnoe to, że jest do koloru i do bialego :) zobaczymy jakie ciuszki w dotyku beda po praniu i czy np. nie uczulą małego później. Tak doszlam do wniosku, ze jak wypiore bez plynu to w razie uczulenia mam tylko jeden produkt, ktory bede musiala zmienic, a nie szukac czy uczulilo go cos do peania czy do plukania :)

Ale te kapsulki jak zajrzalam do srodka to mają jedną komore tylko, nie dwie lub 3 jak te dla nas. No nic, przetestujemy, wazne jest dla mnoe to, że jest do koloru i do bialego :) zobaczymy jakie ciuszki w dotyku beda po praniu i czy np. nie uczulą małego później. Tak doszlam do wniosku, ze jak wypiore bez plynu to w razie uczulenia mam tylko jeden produkt, ktory bede musiala zmienic, a nie szukac czy uczulilo go cos do peania czy do plukania :)
Masz racje maja jedna komore nie pomyslalam [emoji4][emoji4] daj znac jak ciuszki po praniu [emoji6]

Zmienić ci w tabelce na ten 16.11?[emoji5]
A co do twardnień to łatwo rozróżnić czy to pupa czy plecy czy brzuch twardnieje - z reguły jak jest wypinanie ciałka to tylko z jednej strony a nie cały, po drugie widać, że coś wystaje, jest nierówno- ja tak mam. Natomiast twardnienie czyli te skurcze braxtona- to po pierwsze cały brzuch i widać jak się na niego patrzy, że jest taki napiety - jak przy skurczu łydki mięśnie sie tak napinają mocno, tak samo mocno napina sie brzuch i jest mega twardy, jak kamień, sztywny taki, dodatkowo przy tym jak np.idziesz to jeszcze odczuwam taki dyskomfort i często parcie na pęcherz.. No nie da sie przegapić [emoji58][emoji57]
Czasami tez twardnieje po ruchach synka, jak mnie skopie od środka [emoji16]

Ja w sklepie stacjonarnym to kupiłam dla synka dotąd tylko bodziaka z długim i półspichy w coccodrillo [emoji23] a jestem 5tygodni przed tobą... ciuszki w większości po bracie, dopiero teraz będę dokupować jakieś nowe.. za to kosmetyki, łóżeczko czy wózek przez internet wszystko... Tez jakoś nie umiem w stacjonarnych, łatwiej na necie [emoji6]
Poza tym są lepsze i gorsze dni, hormony buzują, na pewno poczujesz się zaraz lepiej [emoji106]

Ja miałam parę rzeczy z tej firmy.. amerykańskie, moze i droższe ale nie do zajechania... chyba, że cos się zmieniło przez parę ostatnich lat- Carters
Link do: Pajacyk 98 carters - Pajacyki - Allegro.pl

A jak myślisz na noc to polar to nie jest za gorące? Bo są bawełniane i z polaru, więc nie wiem co lepiej na zimę. Z drugiej strony bawełna będzie taka cieniutka.

Byłam na spacerze, posłuchałam ulubionej muzyki, wzięłam ciepłą kąpiel.... nic nie pomogło...samopoczucie dalej fatalne. Pocieszam się jedynie myślą, że w poniedziałek mam wizytę i zobaczę swoją gwiazdeczkę.
Ja też w poniedziałek mam wizyte. I chociaż przyszły tydz zapowiada się dla mnie ciężki to już nie mogę się doczekać! [emoji5] zanim zaczęłam czuć małego a wizyte miałam raz w miesiącu to pod koniec juz chodziłam po ścianach czy wszystko ok, teraz przynajmniej ruchy jakoś mnie uspokajają [emoji4] po wizycie napewno od razu samopoczucie Ci się polepszy [emoji4]

My takie kupilismy jeszcze mam 3 miesiace do porodu a uparlam sie zeby je zlozyc juz teraz [emoji38] i niewiem czy tak bedzie stalo czy je rozlozyc bo jeszcze mam czas [emoji848] w przyszla sobote zamierzam wyprac ciuszki a w niedziele je poprasowac i schowac do komody i zakryc jeszcze czyms ale nie wiem czy nie za wczesnie [emoji848] chiciaz ja wiem ci ja bede w stanie robic jak bede w 8 czy w 9 [emoji38] tetaz mam poczatek 7 i juz czasami ledwie ze mna [emoji3]....
20180901_194351.jpg

Załączniki

• 20180901_194351.jpg
    20180901_194351.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Ja też w poniedziałek mam wizyte. I chociaż przyszły tydz zapowiada się dla mnie ciężki to już nie mogę się doczekać! [emoji5] zanim zaczęłam czuć małego a wizyte miałam raz w miesiącu to pod koniec juz chodziłam po ścianach czy wszystko ok, teraz przynajmniej ruchy jakoś mnie uspokajają [emoji4] po wizycie napewno od razu samopoczucie Ci się polepszy [emoji4]
@kasia98 Mam tak samo. Odkąd czuję ruchy to jestem spokojniejsza przez wizytą.

Do góry