reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Chyba nie da się uniknąć takiej wizyty . Położne sprawdzają ogólnie chyba w jakich warunkach jest dziecko i czy jest wszystko ok . Wiadomo jeśli ktoś sobie z czymś nie radzi albo ma pytania to wytlumaczą, doradzą obejrzą szwy po porodzie czy pępek u dziecka , kilka pytań pozadają i idą. Pewnie inaczej to wygląda jak to pierwsze dziecko a inaczej jak kolejne wiadomo ,że mama ma doświadczenie i nie ma co przedłużać wizyty . Tak mi się wydaje przynajmniej bo doświadczenia nie mam [emoji85][emoji28]

Z tego co się orientuję to w szpitalu podajesz do jakiej przychodni ma dziecko przynależeć i z automatu wysyłają położną.

reklama
U nas takich rzeczy nie ma [emoji50] Jakieś wizyty w domu od położnej... Ale wiem że można poprosić i z ubezpieczenia położną wysyłają do pomocy na tydzień i ją opłacają, ale to tylko jak się zglosi że się chce [emoji4]

Jak się dziecka nie zgłosi to do pediatry też karty nie założą.
Tak, ale to nie jest tak że pierwszy raz u pediatry w 1 mcu życia? Czyli nie trzeba od razu po narodzinach gnac do przychodni... A w szpitalu można powiedzieć że jeszcze się nie zdecydowało i przecież nie wpisza czegokolwiek.... Chyba... Bardzo możliwe że się mylę bo machnelam ręką na ten temat ostatecznie.

@Dita_333 no więc o to chodzi ze przyjdzie, po zgląda po kątach i nic sensownego nie powie. Przy starszej przylazła napisała mi jakieś notatki jak dziecko pielęgnować i czego mi nie wolno jeść i poszła. Kartkę wywaliłem bo nie dowiedziałam się nic nowego a dieta matki karmiącej mnie nie interesowała. A do oglądania dziecka to jest lekarz a nie położna. Bo co ona zrobi? Rozebrala popatrzył i ubrała i tyle. A ja tak mam że się bardziej będę przejmować żeby posprzątać na co sił nie będę miała tylko po to żeby mi się obce babsko po domu pokrecilo po mieszkaniu.
U mnie położna była po pierwszym porodzie, po drugim już się nie pofatygowała. Dla mnie nawet lepiej. Teraz nie wiem, ale mam nadzieję, że też nie przyjedzie [emoji16]

Ponieważ wizyty położnej to twoje prawo, a nie obowiązek, jeśli nie zechcesz z nich skorzystać, położna nie będzie cię odwiedzać.
Takie coś wyczytałam w artykule w Internecie więc jeśli nie chcecie to luzik . Kolejna rzecz jaką wyczytałam to, że przysługuje nam 4-6wizyt położnej więc jeśli chcecie to korzystajcie bo one za to kasę biorą a ponoć nawet jak były raz to wpisują ,że były 6 razy [emoji85] ja na bank zobaczę jak to wygląda niech przyjdzie. Jeśli okaże się to w jakiś sposób pomocne to może nawet na kolejną wizytę się umowie jeśli zajdzie potrzeba czy będę miała jakieś pytania ,wątpliwości.

reklama
Ponieważ wizyty położnej to twoje prawo, a nie obowiązek, jeśli nie zechcesz z nich skorzystać, położna nie będzie cię odwiedzać.
Takie coś wyczytałam w artykule w Internecie więc jeśli nie chcecie to luzik . Kolejna rzecz jaką wyczytałam to, że przysługuje nam 4-6wizyt położnej więc jeśli chcecie to korzystajcie bo one za to kasę biorą a ponoć nawet jak były raz to wpisują ,że były 6 razy [emoji85] ja na bank zobaczę jak to wygląda niech przyjdzie. Jeśli okaże się to w jakiś sposób pomocne to może nawet na kolejną wizytę się umowie jeśli zajdzie potrzeba czy będę miała jakieś pytania ,wątpliwości.
Chyba przed chwilą przeglądalam ten sam artykul:)

Do góry