reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Z tego co pamiętam to jesteś z Krakowa? :happy:. Który szpital finalnie wybrałaś do porodu.

Majacyr czekam na info po wizycie w przychodni :sorry2:

Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym będę prawdopodobnie rodzić. Zaczynam we wtorek. Może to mnie trochę uspokoi bo nic nie wiem.
Ja w Ujastku, tam moja prowadząca pracuje wiec nigdy nie brałam innego szpitala pod uwagę :) teraz sterydy tez na Ujastku będę miała podane.

reklama
@Dita_333 same dobre info. Dobre wyniki ciesza jak nic :)
Na jaki kolor wozka w koncu padlo ??

@kasia98 8 lat temu jak wybieralo sie przuchodnie dla malucha i do niej rejestrowalo to odrazu do poloznej. Ona przychodzi na wizyty do domu po wyjsciu ze szpitala. Nie wiem gdzie masz wizyty u gin, moze to tez w przychodni do ktorej dzidzio bedzie zapisany i wtedy moze sie trafic ze to ta sama polozna Was odwiedzi. Natomiast czy cos sie w temacie zmienilo po czasie to nie wiem. Dziewuszki zaraz Ci napisza wiecej jak to teraz jest.

@majacyr nie mam pojecia czy jeszcze jakies usg bede miala robione. Polozna o niczym nie wspomniala i na razie chyba brak wskazan do dodatkowego badania. Nastepna wizyte mam za 3 tygodnie, teraz juz tak bedzie 2-3 tygodnie max. Zobaczymy czy na jakies mnie wysla, jesli nie to moze w polowie pazdziernika skusze sie na prywatne, zobaczy sie ;)

@majacyr a jak z Twoja skora ?? Dalej sie skrobiesz ?? Wynikow pewnie jeszcze nie masz ??

@ONAONAONA jak tam w domku ?? Pelna chata cieszy i raduje ??

@Koka27 super wiesci, oby tylko takie po wizytach do nas trafialy.

@Paulaaa25 decyzja o powrocie do PL zapadla ?? Wracacie wszyscy razem ??

A jesli chodzi o szczepienia, to mnie nikt o nic nie pytal i o niczym nie wspominal, wiec nawet nie bardzo jestem w temacie. Natomiast juz sama ciaza jest duzym obciazeniem dla organizmu i dodatkowo szczepienie, ktore tez oslabia, to chyba nie jest najlepszy pomysl. Zwlaszcza ze sezon jesienny sie zbliza i w okolo bedzie kichawica za moment. Ja bym podziekowala.

właśnie też patrzyłam na czas tego szczepienia i że najlepiej od 28tyg czyli jeszcze przed tą dychawica ale co tam już nie chce mi się o tym myśleć

a chata pełną hahaha widzę jak szybko się robi .pier ...dolnik.. hahah ale fajnie kochana bo mam czas i sobie pilnuje ')')')
młoda znowu o skarpetki się upomniała i mówię że mają być jak kapcie LOL
mi mąż poznosił Wszystkie ciuchy ze strychu nasze i już wszystko posegregowalam a resztę wyrzuciłam. synek mi pomógł..Nosz wreszcie go mam haha (muaaa)
3 torby ciuchów po corce jak nówki ( tez tym jej gustem.ciagle zmieniajacycm aie to ciezko zadazyc lol) świąteczny sweterek bo tak czekała znajoma aż moja wyrośnie haha 3 kostiumy na Halloween oddam znajomej ..jej młoda będzie zachwycona a córa już przyjęła do wiadomości że się w to wszystko już nie mieści bo oczywiście wszystko zakładała

po synku mam pełno tez..buty niechodzone..ciuchy niechodzone połowa bo mu się gust akurat zmienił kiedy ja coś tam kupiłam LOL haha

takze biore sie A.siebie I przestaje im dogadzać w ubraniach jeśli nie chcą

będę owa milosc na bobasa.wylewac dopóki nie dorośnie do własnych preferencji YESssss

w sobotę albo w niedzielę możliwe że pojedziemy na takie trampoliny .. się upominają także trzeba się wybrać ..się wyszaleja

a Fili oglądaj sobie na necie tete ofer prywatne co do scanu ..czasem robią fajne promocje widziałam ale trzeba trafic.nie wiem ile masz tych klinik obok siebie i im większy wybór tym lepiej no jasne

@majacyr nie mam pojecia czy jeszcze jakies usg bede miala robione. Polozna o niczym nie wspomniala i na razie chyba brak wskazan do dodatkowego badania. Nastepna wizyte mam za 3 tygodnie, teraz juz tak bedzie 2-3 tygodnie max. Zobaczymy czy na jakies mnie wysla, jesli nie to moze w polowie pazdziernika skusze sie na prywatne, zobaczy sie ;)

@majacyr a jak z Twoja skora ?? Dalej sie skrobiesz ?? Wynikow pewnie jeszcze nie masz ??

A jesli chodzi o szczepienia, to mnie nikt o nic nie pytal i o niczym nie wspominal, wiec nawet nie bardzo jestem w temacie. Natomiast juz sama ciaza jest duzym obciazeniem dla organizmu i dodatkowo szczepienie, ktore tez oslabia, to chyba nie jest najlepszy pomysl. Zwlaszcza ze sezon jesienny sie zbliza i w okolo bedzie kichawica za moment. Ja bym podziekowala.
Wyniki mam ale nie szukam w necie bo oszaleje.
Cała jestem w strupach, ciągle się drapie.
Watrobowe podwyższone, ob i cholesterol wywalone w kosmos.
Jutro mam wizytę na Nfz u mojego gina( jakieś 3 tygodnie temu zapisałam się jak się dowiedziałam, że zaczął przyjmować na nfz). Nie czytam i nie analizuje bo niektóre normy są inne w ciąży.
Poczekam do jutra na 7:30 mam być u położnej a od 8ej przyjmuje gin.
Niech mi on wytłumaczy co i jak?
Wiem jakie mogą być podejrzenia ale chcę aby gin mi powiedział co dalej.
A czytanie i nerwy mi nie potrzebne.
Od wczoraj mam wyniki. Tsh, żelazo, krwinki, mocz ok.
Dzięki, że pytasz

Teoretycznie decyzja zapadła, zobaczymy czy wszystko uda się zrealizować tak jak sobie to zaplanowaliśmy. Myślimy o powrocie wiosną, tęsknota za rodziną w moim przypadku wzięła górę [emoji4] nie mamy też żadnych konkretnych celów na które potrzebujemy zarabiać pieniądze za granicą wiec nic nas tu nie trzyma. Zobaczymy jak się odnajdziemy w kraju, w razie czego będziemy wracać tutaj [emoji3]

Wyniki mam ale nie szukam w necie bo oszaleje.
Cała jestem w strupach, ciągle się drapie.
Watrobowe podwyższone, ob i cholesterol wywalone w kosmos.
Jutro mam wizytę na Nfz u mojego gina( jakieś 3 tygodnie temu zapisałam się jak się dowiedziałam, że zaczął przyjmować na nfz). Nie czytam i nie analizuje bo niektóre normy są inne w ciąży.
Poczekam do jutra na 7:30 mam być u położnej a od 8ej przyjmuje gin.
Niech mi on wytłumaczy co i jak?
Wiem jakie mogą być podejrzenia ale chcę aby gin mi powiedział co dalej.
A czytanie i nerwy mi nie potrzebne.
Od wczoraj mam wyniki. Tsh, żelazo, krwinki, mocz ok.
Dzięki, że pytasz

Ale jestem z ciebie dumna i ci zazdroszczę [emoji85]tego, ze nie sprawdzasz na necie i czekasz grzecznie na wizytę [emoji106][emoji122] brawo ty!!!
Ja niestety nie umiem się opanować i kilka razy już się zdiagnozowałam,w tym ze dwa razy umierająca byłam [emoji32][emoji53] doktor Google oczywiście [emoji23]
Życzę ci, żeby to nie było nic strasznego i można było sie tego szybko pozbyć!!!
To drapanie musi być okrutne [emoji33]

Teoretycznie decyzja zapadła, zobaczymy czy wszystko uda się zrealizować tak jak sobie to zaplanowaliśmy. Myślimy o powrocie wiosną, tęsknota za rodziną w moim przypadku wzięła górę [emoji4] nie mamy też żadnych konkretnych celów na które potrzebujemy zarabiać pieniądze za granicą wiec nic nas tu nie trzyma. Zobaczymy jak się odnajdziemy w kraju, w razie czego będziemy wracać tutaj [emoji3]

Jak to mówią- nie ma jak w domu [emoji173]️

&FiLi88
W sumie czułam od początku, ze i tak kupię ten co mi się najbardziej podobał i w którym się zakochałam [emoji16]
Czyli ten pierwszy, szary [emoji41]mam nadzieję, ze na żywo też będzie mi się podobał [emoji106]

właśnie też patrzyłam na czas tego szczepienia i że najlepiej od 28tyg czyli jeszcze przed tą dychawica ale co tam już nie chce mi się o tym myśleć

a chata pełną hahaha widzę jak szybko się robi .pier ...dolnik.. hahah ale fajnie kochana bo mam czas i sobie pilnuje ')')')
młoda znowu o skarpetki się upomniała i mówię że mają być jak kapcie LOL
mi mąż poznosił Wszystkie ciuchy ze strychu nasze i już wszystko posegregowalam a resztę wyrzuciłam. synek mi pomógł..Nosz wreszcie go mam haha (muaaa)
3 torby ciuchów po corce jak nówki ( tez tym jej gustem.ciagle zmieniajacycm aie to ciezko zadazyc lol) świąteczny sweterek bo tak czekała znajoma aż moja wyrośnie haha 3 kostiumy na Halloween oddam znajomej ..jej młoda będzie zachwycona a córa już przyjęła do wiadomości że się w to wszystko już nie mieści bo oczywiście wszystko zakładała

po synku mam pełno tez..buty niechodzone..ciuchy niechodzone połowa bo mu się gust akurat zmienił kiedy ja coś tam kupiłam LOL haha

takze biore sie A.siebie I przestaje im dogadzać w ubraniach jeśli nie chcą

będę owa milosc na bobasa.wylewac dopóki nie dorośnie do własnych preferencji YESssss

w sobotę albo w niedzielę możliwe że pojedziemy na takie trampoliny .. się upominają także trzeba się wybrać ..się wyszaleja

a Fili oglądaj sobie na necie tete ofer prywatne co do scanu ..czasem robią fajne promocje widziałam ale trzeba trafic.nie wiem ile masz tych klinik obok siebie i im większy wybór tym lepiej no jasne

Ciekawe kiedy mój zacznie wybierać ciuchy i kręcić nosem... na razie ma 6lat i niby podoba mu sie wszystko co mu kupuję... ciekawe jak długo [emoji23]

Ciekawe kiedy mój zacznie wybierać ciuchy i kręcić nosem... na razie ma 6lat i niby podoba mu sie wszystko co mu kupuję... ciekawe jak długo [emoji23]
E to moja ma 4.5 i juz wybrzydza :D niby jej sie podoba wszystko co kupie, ale jak przychodzi do ubierania to tylko sukienki i to jeszcze musi sama wybrac, bo ta co matka wybierze jest be :D

E to moja ma 4.5 i juz wybrzydza :D niby jej sie podoba wszystko co kupie, ale jak przychodzi do ubierania to tylko sukienki i to jeszcze musi sama wybrac, bo ta co matka wybierze jest be :D

Mój to synek mamusi na razie [emoji23]wszystko od mamuni mu się podoba... nawet prosił mnie, żebym żonę pomogła mu wybrać,bo cyt.On się na tym nie zna [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry