reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej.
Przyznaje się bez bicia nie chce mi się wszystkiego czytać ani pisać taka jakaś jestem dretwa dzisiaj.
Przewinęło mi się pytanie o położna środowiskowa jak się zapisać a ja mam pytanie jak można z niej zrezygnować bo o ile wiem pierwszy raz przychodzi do wszystkich a ja nie mam ochoty na takie odwiedziny.

reklama
Hej.
Przyznaje się bez bicia nie chce mi się wszystkiego czytać ani pisać taka jakaś jestem dretwa dzisiaj.
Przewinęło mi się pytanie o położna środowiskowa jak się zapisać a ja mam pytanie jak można z niej zrezygnować bo o ile wiem pierwszy raz przychodzi do wszystkich a ja nie mam ochoty na takie odwiedziny.

Nie wiem czy można odwołać ale nie ma co się nią przejmować [emoji106] jak zapisałam synka do przychodni to ona z automatu została mi przydzielona, tylko jedna wizyta. Przyszła, obejrzała dziecko. Nic szczególnego nie zapamiętam z tej wizyty [emoji58] taka gadka szmatka, przyszła i wyszła [emoji23]

Ale jestem z ciebie dumna i ci zazdroszczę [emoji85]tego, ze nie sprawdzasz na necie i czekasz grzecznie na wizytę [emoji106][emoji122] brawo ty!!!
Ja niestety nie umiem się opanować i kilka razy już się zdiagnozowałam,w tym ze dwa razy umierająca byłam [emoji32][emoji53] doktor Google oczywiście [emoji23]
Życzę ci, żeby to nie było nic strasznego i można było sie tego szybko pozbyć!!!
To drapanie musi być okrutne [emoji33]

Jak to mówią- nie ma jak w domu [emoji173]️

&FiLi88
W sumie czułam od początku, ze i tak kupię ten co mi się najbardziej podobał i w którym się zakochałam [emoji16]
Czyli ten pierwszy, szary [emoji41]mam nadzieję, ze na żywo też będzie mi się podobał [emoji106]
A jednak[emoji6] mam nadzieję że będziesz zadowolona, w ogóle fajny jest karton jak otwierasz przesyłkę, zobaczysz [emoji28] a i później zobaczyłam że miałam pekniety uchwyt na kubek, niby można sklecić ale już dzwoniłam do Tosi, więc może wymienia[emoji39]

@Dita_333 no więc o to chodzi ze przyjdzie, po zgląda po kątach i nic sensownego nie powie. Przy starszej przylazła napisała mi jakieś notatki jak dziecko pielęgnować i czego mi nie wolno jeść i poszła. Kartkę wywaliłem bo nie dowiedziałam się nic nowego a dieta matki karmiącej mnie nie interesowała. A do oglądania dziecka to jest lekarz a nie położna. Bo co ona zrobi? Rozebrala popatrzył i ubrała i tyle. A ja tak mam że się bardziej będę przejmować żeby posprzątać na co sił nie będę miała tylko po to żeby mi się obce babsko po domu pokrecilo po mieszkaniu.

@Dita_333 no więc o to chodzi ze przyjdzie, po zgląda po kątach i nic sensownego nie powie. Przy starszej przylazła napisała mi jakieś notatki jak dziecko pielęgnować i czego mi nie wolno jeść i poszła. Kartkę wywaliłem bo nie dowiedziałam się nic nowego a dieta matki karmiącej mnie nie interesowała. A do oglądania dziecka to jest lekarz a nie położna. Bo co ona zrobi? Rozebrala popatrzył i ubrała i tyle. A ja tak mam że się bardziej będę przejmować żeby posprzątać na co sił nie będę miała tylko po to żeby mi się obce babsko po domu pokrecilo po mieszkaniu.
Też się tym tematem w którymś momencie interesowalam i wyczytalam że jak się nie zgłosi dziecka w przychodni to ona nie przyjdzie, bo szpital nie informuje. Zresztą nie ma już rejonizacji to nawet nie wiadomo kogo mieliby poinformować. Nie wiem natomiast na ile to są pewne informacje. U mnie jest tak, że jak się wybiera szkole rodzenia to trzeba złożyć deklaracje do położnej środowiskowej. Moja pewnie przyjdzie raz pierwszy i ostatni, bo mam dużego psa w domu, który nie lubi obcych i na bank będzie na nią patrzył jak na przekąskę.
Moim zdaniem to w ogóle jakieś dziwne jest to przychodzenie tych położnych. Chyba lepiej byłoby gdyby one na prośbę przychodziły do tych osób co chcą, a nie z automatu...

Chyba nie da się uniknąć takiej wizyty . Położne sprawdzają ogólnie chyba w jakich warunkach jest dziecko i czy jest wszystko ok . Wiadomo jeśli ktoś sobie z czymś nie radzi albo ma pytania to wytlumaczą, doradzą obejrzą szwy po porodzie czy pępek u dziecka , kilka pytań pozadają i idą. Pewnie inaczej to wygląda jak to pierwsze dziecko a inaczej jak kolejne wiadomo ,że mama ma doświadczenie i nie ma co przedłużać wizyty . Tak mi się wydaje przynajmniej bo doświadczenia nie mam [emoji85][emoji28]

reklama

Myślę, że tego nie unikniesz... wszystko zależy na jaką położną trafisz pewnie. Słyszałam, że niektóre są super, a inne wiadomo...

Do góry