reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czytałam, że małemu dziecku nie powinno ubranko zbyt mocno pachnieć. Kupiłam proszek z Loveli, w Biedronce był w promocji :)

Też nad tym ubolewam. Mają tylko takie bez stópek. A te twardnienia też u mnie trwają dłużej niż 30s i znowu czuję je częściej. U mnie ma to chyba związek z tym, że zaparcia mi się znowu nasiliły :/

Na początku pewnie w rożku. A na później kupiłam taki śpiworek w Tesco za 30zł. Same promocje na razie wyszukuję :)
Wiem że nie powinno pachnieć zbyt intensywnie ale jak dla mnie to pachniało szarym mydłem [emoji85] może jakiś oszukany węch miałam tego dnia jeszcze sprawdzę [emoji28]

reklama
Wiem że nie powinno pachnieć zbyt intensywnie ale jak dla mnie to pachniało szarym mydłem [emoji85] może jakiś oszukany węch miałam tego dnia jeszcze sprawdzę [emoji28]
Ja nie wąchałam, bo tego proszku się nie dało. Okaże się po praniu ;) Kupiłam tylko jeden, 3kg z gramami w razie jakby miał dziecku nie podpasować.

Ja już po wizycie :) słaba ze mnie matka, bo byłam pewna ze mały jest ułożony miednicowo i jest po ponadprzeciętnie wielki, a wcale nie - główka już na dole, a wazy 980 g (27w5) :) także póki co dobrze rokuje ma poród naturalny. Zdjęciem pochwale się w wątku z usg.

Jestem tylko zła na siebie, ze nie powiedziałam nic o twardnieniach brzucha, bo u mnie to znacznie dłużej niż 30 sekund... ( teraz doczytałam post Dity), zwłaszcza na spacerach. A szyjki nie miałam badanej. Kolejna wizyta dopiero 20 września.

Zmieniam lekarzy prawie co wizytę, z żadnego nie jestem zadowolona:/ prywatnie nawet mi nie jest w stanie skierowania wypisać do poradni cukrzycy ciążowej:/ następnym razem ide do lalkarza który będzie w szpitalu, w którym będę rodzic( mam tam małe znajomosci) i mam nadzieje ze u niego w końcu zostanę.

Szkoda ze h&m nie ma zwykłych pajaców, bo głównie tego mi brakuje.

Na spacerze po spacerze też mnie czesciej łapie i też zdarzają się dłuższe...to zależy od dnia
Ja się staram tym nie martwić:) tylko odpoczywać

Zaraz zobaczę USG bobaska
A jeszcze jedno w czym wasze dzieci będą spały w nocy ? Bo są te śpiworki ale jakoś mam wrażenie, że dziecku będzie w rączki w tym zimno [emoji28]Zobacz załącznik 890288

Dla mnie to było i jest bombowe . Córa długo spala w owym śpiworki a rączki były z reguły nad główka
Nie martwiłam się że mi się podkrywaja:)

Dziewczyny przeżyłam dentyste :happy:. Dziura załatana ale znalazła jeszcze w 2 zębach małą próchnice. Wzięłam znieczulenie bo bez tego bym się dotknąć nie dała. Nie jestem z siebie dumna z tego powodu :no2:.

Co do spania dzieciątka to ja mam śpiworki takie bez rękawów. Dzieci chyba i tak śpią na początku z rączkami nad głową.

Oj będzie dobrze. Grunt że zrobione.
Moja znajoma miała stan zapalny w ząbku czy coś ..leczony ale wszystko powracalp i po ścianach z boku całą ciążę chodziła

Haha faktycznie drogie i tyle bym nie dała za to:p

A co do proszku..nie lubię jak Mąż szaleje z proszkiem i płynem do prania.... Bo mi to i tensywnie pachnie wrr
Pamietam że te bejbikowe proszki mi się podobały bo były mega delikatne co do zapachu

Mam próbkę .. będę prac to zobaczę jak pachnie')

Aaaa i @Edytka to jest świetne..bobas śpi a ty na szybko zawsze możesz rozpiąć a kombinezon cieplejszy w górach no to jasne.ze niezbędny:)

Ostatnia edycja:
@tyna dzięki.
Muszę to ogarnąć i się zapisać. Podoba mi się komplet w h&m taki bardziej elegancki. Może kiedyś na jakąś promocję bym się załapała.

@Dzidzibobo ja używałam proszku Lovella, a potem ze względów finansowych
przerzuciłam się na Dzidziuś z Polleny.
Teraz jak będę prała pewnie pod koniec października to kupię ten Dzidziuś.

@springflower jesteś super Mama. Ważne że maluch zdrowy i już prawie 1kg waży.
Mój podczas 15 minutowego usg 3 razy zmieniał ułożenie.
Przydałoby się, abyś w końcu znalazła konkretnego lekarza.

@Dusia moje dziecko jak starsze rodzeństwo będzie spało pod płaską kołderką, a jak będzie ciepło to będę okrywać otulaczem od Nicoli, który mam zamiar we wrześniu zamówić.

@Naan brawo, dałaś radę u dentysty :)
Wyleczysz resztę zębów i będzie super.

@tyna na zaparcia polecam laxi mama. Mój gin mi ostatnio polecił, raz wypiłam i od tygodnia mam spokój :)

Uffff, skonczylam ;) nie bylo lekko, w polowie malowania musialam sobie przerwe zrobic i polezec troszke. Teraz wyglada tak:
B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg

Bardzo delikatny blekit. Troszke zaluje ze nie wymyslilam wczesniej zeby pomalowac sam ten stelaz dobudowany, a reszte zostawic w naturalnym drewnie, ale z drugiej strony komoda jest biala, wiec nie bedzie za duzo kolorow. Patrzylam juz nawet na obrazki na sciany, zeby zamowic na aliexpress, ale duzo tego i ciezko bedzie podjac decyzje. Aleeee @majacyr zobacz co mi sie w oczy rzucilo ;)
F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png

Kolekcja pandzioszkow ;) slodkie ine sa w kazdym wydaniu, nie dziwie sie, ze tak za nimi przepadasz :)

Co do proszkow i plynow to ja jak juz mowilam bede uzywala firmy Bambinex, to moj faworyt jesli chodzi o pranie dla dzidzi. Jedno wiadereczko wystarcza na dlugo, bo na pranie uzywa sie ok 2 lyzeczek do herbaty. Pierze bardzo dobrze i ma delikatny swiezy zapach. Tylko ze u mnie to jest tez wybor ze wzgledu na pieluszki wielorazowe, bo to proszek, ktory juz w 40 stopniach zabija bakterie.
Link do: Proszek do Prania Pieluch , Środki do prania, Akcesoria , Pieluszki - ekomaluch.pl - podaruj dziecku to co najlepsze

@springflower szkoda, ze masz taki problem z lekarzami, ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Moj brzucho tez sie stawia kilkanascie razy dziennie i czasami trwa to kilka minut nawet jak jest taki twardy. Mysle, ze to juz tak bedzie teraz.

@Naan34 najwazniejsze ze zab zrobiony. Na pewno mniej szkodliwe jest to ze nie masz chorego zeba, ktory moze wywolac w kazdej chwili stan zapalny, anizeli znieczulenie miejscowe.

Załączniki

• B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg
    B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 486
  • F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png
    F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png
    130,1 KB · Wyświetleń: 497
Uffff, skonczylam ;) nie bylo lekko, w polowie malowania musialam sobie przerwe zrobic i polezec troszke. Teraz wyglada tak:
Zobacz załącznik 890323
Bardzo delikatny blekit. Troszke zaluje ze nie wymyslilam wczesniej zeby pomalowac sam ten stelaz dobudowany, a reszte zostawic w naturalnym drewnie, ale z drugiej strony komoda jest biala, wiec nie bedzie za duzo kolorow. Patrzylam juz nawet na obrazki na sciany, zeby zamowic na aliexpress, ale duzo tego i ciezko bedzie podjac decyzje. Aleeee @majacyr zobacz co mi sie w oczy rzucilo ;)
Zobacz załącznik 890324
Kolekcja pandzioszkow ;) slodkie ine sa w kazdym wydaniu, nie dziwie sie, ze tak za nimi przepadasz :)

Co do proszkow i plynow to ja jak juz mowilam bede uzywala firmy Bambinex, to moj faworyt jesli chodzi o pranie dla dzidzi. Jedno wiadereczko wystarcza na dlugo, bo na pranie uzywa sie ok 2 lyzeczek do herbaty. Pierze bardzo dobrze i ma delikatny swiezy zapach. Tylko ze u mnie to jest tez wybor ze wzgledu na pieluszki wielorazowe, bo to proszek, ktory juz w 40 stopniach zabija bakterie.
Link do: Proszek do Prania Pieluch , Środki do prania, Akcesoria , Pieluszki - ekomaluch.pl - podaruj dziecku to co najlepsze

@springflower szkoda, ze masz taki problem z lekarzami, ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Moj brzucho tez sie stawia kilkanascie razy dziennie i czasami trwa to kilka minut nawet jak jest taki twardy. Mysle, ze to juz tak bedzie teraz.

@Naan34 najwazniejsze ze zab zrobiony. Na pewno mniej szkodliwe jest to ze nie masz chorego zeba, ktory moze wywolac w kazdej chwili stan zapalny, anizeli znieczulenie miejscowe.
Super Ci wyszło to malowanie.
Ja na alliexpres zamawiałam różne kejsy dla dzieci i siebie w tym z pandą [emoji209]
Ostatnio spodobała mi się personalizowana lampka z możliwością regulacji, ale trochę droga
Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg
    Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 454
@FiLi88
Śliczne ci to wyszło, profesjonalnie [emoji106][emoji41]

Co do proszków to nie mogę sobie przypomnieć w czym prałam na samym początku... ale chyba Lovela właśnie [emoji5] ale Dzidziusia późnej tez chyba używałam... i któryś z nich pachniał mi.... dzidziusiem[emoji23][emoji23] nie pamietam który [emoji848][emoji28]

Ja chyba 4wrzesnia ostatni dzień pójdę do pracy... czyli l4 od 5.09 niby dobrze się czuję, ale coraz częściej mam wrażenie, że robię z siebie taką super- bohaterkę [emoji58] prasowanie o 23? Jasne, czemu nie? A ze wstaje po 6 do pracy i w łożku jestem prawie w pół do 24 to co tam... Szykowabie kuchni pod mały remont? Jasne, przecież po pracy mam dużo czasu jak maz wyjdzie z synkiem.. oczywiście zaraz po tym jak zrobię obiad i umyję naczynia [emoji58] w niedzielę posegregowalam wszystkie ciuszki 56-62 i zapakowałam do organizerow, poszłam na strych i wciągnęłam 68, ale już nie dałam rady czasowo... a kiedy poleżeć z nogami u góry? [emoji5] a nie jak ten wol roboczy co rusz nowe zajęcie... Ech, i to zastępstwo mnie trochę dobiło.. dzisiaj wyszłam ostatnia [emoji55] baba z brzuchem i co ja komu próbuję udowodnić? Że nie należy mi sie dziennie godzinka leżenia? Na te chwile jak poleżę 15minut- wlanie jak teraz to jest super... A leżę bo zrobiłam sobie przerwę, bo od tego układania w pudle i noszenia brzuch mi cos więcej twardnieje. No i w pracy tez było dzisiaj ciut gorzej
Chyba zacznę sobie podśpiewywać to:
I pójdę na L4 [emoji23][emoji85][emoji86]

@FiLi88
Śliczne ci to wyszło, profesjonalnie [emoji106][emoji41]

Co do proszków to nie mogę sobie przypomnieć w czym prałam na samym początku... ale chyba Lovela właśnie [emoji5] ale Dzidziusia późnej tez chyba używałam... i któryś z nich pachniał mi.... dzidziusiem[emoji23][emoji23] nie pamietam który [emoji848][emoji28]

Ja chyba 4wrzesnia ostatni dzień pójdę do pracy... czyli l4 od 5.09 niby dobrze się czuję, ale coraz częściej mam wrażenie, że robię z siebie taką super- bohaterkę [emoji58] prasowanie o 23? Jasne, czemu nie? A ze wstaje po 6 do pracy i w łożku jestem prawie w pół do 24 to co tam... Szykowabie kuchni pod mały remont? Jasne, przecież po pracy mam dużo czasu jak maz wyjdzie z synkiem.. oczywiście zaraz po tym jak zrobię obiad i umyję naczynia [emoji58] w niedzielę posegregowalam wszystkie ciuszki 56-62 i zapakowałam do organizerow, poszłam na strych i wciągnęłam 68, ale już nie dałam rady czasowo... a kiedy poleżeć z nogami u góry? [emoji5] a nie jak ten wol roboczy co rusz nowe zajęcie... Ech, i to zastępstwo mnie trochę dobiło.. dzisiaj wyszłam ostatnia [emoji55] baba z brzuchem i co ja komu próbuję udowodnić? Że nie należy mi sie dziennie godzinka leżenia? Na te chwile jak poleżę 15minut- wlanie jak teraz to jest super... A leżę bo zrobiłam sobie przerwę, bo od tego układania w pudle i noszenia brzuch mi cos więcej twardnieje. No i w pracy tez było dzisiaj ciut gorzej
Chyba zacznę sobie podśpiewywać to:
I pójdę na L4 [emoji23][emoji85][emoji86]
@Dita_333 , zwolnij :-) najwyższy czas odpocząć. Ja od.1sierpnia jestem już na l4 i nie żałuję. W domu zawsze znajdzie się coś do roboty. Od rana ogarniałam dom, ale wystarczy.... wieczorkiem jeszcze spacer :-)

Gratuluję udanych wizyt :-) Ja na swoją muszę czekać do 3września.

Jeżeli chodzi o proszki/płyny to ja przy pierwszym dziecku używałam loveli w płynie i teraz też tak planuję. Już jeden kupiłam w jakiejś promocji.

Mnie też czekają wizyty u dentysty, jeszcze nawet nie wiem do którego mam pójść. Mój ginekolog mówił, że znieczulenie przy leczeniu zęba nie przenika do Dzidziusia więc jest bezpieczne.

reklama
Do góry