reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

No właśnie jeszcze nawet się nie zastanawiam nad tym szczególnie :) myślałam o jakimś śpiworku bardziej ale wcześniej raczej nie będę kupować. Zobaczę jaka zima będzie, jak z dziećmi, na początek grube pajace z ociepleniem plus kocyk czy Ew te otulacze do fotelików (może tez posłużą do wózka ?). Szkoda mi na razie w dwie sztuki inwestować a później sie okaże ze mam drobinki, zima ciepła albo w Krakowie ciagle smog. Zadbałam żeby mieć w czym dzieci wynieść ze szpitala, a na spacery sie ogarniemy później.
Tak naprawdę zawsze się znajdzie jakiś rozwiązanie i nie trzeba nie wiadomo ile wydawać:)

reklama
Właśnie czekam w poczekalni do dentystki. Bez problemu umówili mnie do innej lekarki ale ja na tamtą polowalam 3 mc. Jestem przerażona. Strasznie boję się dentystów a nie każdy wie co robić jak jest ciąża. Z zębami też nie każdy radzi sobie dobrze.
Do tego jeszcze mój facet zadzwonił że coś zawalił w firmie i będzie problem z płynnością finansową i remontem. Ryczec mi się chce i mam ochotę go zabić za lekkomyślność.

Oni chyba też przejmują baby brain!!! Mój ostatnio przy odbiorze szafy... Siadłam na sofie i z daleka widzę Że piszę rady to collect ! Mówię mu powtarzam a ten się rozwalił i leży..no to pomyślałam że wywołują skoro nie reaguje!! hahahahha i taka co jakiś czas mu mówię że coś nie tak bo nasz numer stoi a on zdziwiony!!! Poszłam tam i się okazało że oni nie wywołują a trzeba.sir.zglosic...oddychalam głęboko i miarowo :)
Tyle razy odbierał tam paczki to myślałam że wie co robi haha ja zawsze z dziećmi kolejkę do jedzonka zajmowalam!!! Nie wiem co się z nim ostatnio dzieje.!!! He tak samo ostatnio ma z trasą do Ikei np. ..zawsze się mota który pas hahahahha
Śmieje się że tak ma tylko jak ze mną jedzie..jasne :p
A jak mnie uspokajał bo się nic nie odzywałam ..kochanie oddychaj nic się nie stało haha udusić to mało ale tyle dobrze że na kanapie leżałam!

Dlatego uważam, ze na 62 też trzeba mieć rzeczy! Właśnie szczególnie z tych zimowych...no trudno. Można kupić używane, albo poprosić, żeby ktoś z rodziny kupił jak się zastanawia co? był taki temat poruszany wcześniej nawet...
Mnie na razie nikt nic nie pyta :o Dzisiaj siostra zapytała, ale one są na bieżąco - wysyłam im fotki, opowiadam. No i mój synek będzie miał właściwie wszystko, bo to co nie ma to za drogie na prezent - wózek czy łóżeczko albo materac :-D Czy ta kołyska albo laktator :-p A matę mam, leżaczek mam, przewijak mam (kupiłam ), ciuszki ewentualnie ale 68 i 74... :) Bedę prosić o pampersy...i tyle :laugh2::D
Ja właśnie wzielam uzywke, zeby taniej bylo. Mnie tez nikt poki co nie pyta ;) z ubrankami mam tak samo, ewentualnie 68 lub 74 jak ktos bedzie pytal,bo te mniejsze mamy :) pampy zawsze dobre, ja przy malej to przez kilka miesiecy kupilam raptem 1 paczke :D

Widziałam ten na żywo i jest śliczny.
Też mi się podoba, choć mąż marudzi, że drogi ale on dusigrosz.
Rozmiarówka z h&m mniejsza. W sensie body ze spodenkami 68 kupiłam a jest na wielkość 62 z polskiej firmy.
A skąd Ty masz kupon rabatowy?
Ja to pierwszy raz tam kupowałam
Jak się zapiszesz do h&m club to wtedy co jakiś czas masz jakieś kupony rabatowe. Teraz jest do jutra 20% na rzeczy dziecięce jeśli kupisz za co najmniej 100zł. Ten kupon jest na sklepy stacjonarne i na zakupy online. Jak masz tam konto to masz też darmową dostawę. Minus jest taki, że długo czeka się na przesyłkę, ale na razie mi się nie śpieszy aż tak :) 1,5 tyg. temu zamówiłam koszulkę ciążową i 2 trzypaki bodziaków kopertowych za 72zł (z wyprzedaży). Myślałam, że nie dojdą do jutra, żebym porównała te rozmiary, ale coś ruszyło w śledzeniu przesyłki :)

Mam dokladnie ten na wyjscie w roz 56.
Ja znow odnosze wrażenie ze rozmiarowka jest wieksza choć też zalezy od danej rzeczy. Mi mloda w niektore 110/116 z hm nie wchodzi, a niektore wisza na niej.
A no i zalezy czy chcesz fen kombinezon na cala zime i jak bedzie chlodniej jakis spiworek do wozka czy tylko na wyjście i te pierwsze tyg. Ja mam drugi grubszy kombinezon, wiec tego pewno dlugo nie bede używać.
Wydaje mi sie, ze 68 to na bank bedzie za duze, ewentualnie możesz 62 wziąć jesli chcesz na dluzej.
Chyba rzeczywiście wezmę 62 to wtedy mam nadzieję, że będzie ok na wyjście i później też trochę ponosi.

Tylko sprawdź czy jest na magazynie, żeby termin realizacji ni był np.3-4tygodnie :szok:

Tez mam z akuku...Ale szczerze to nie przymierzałam...Zachęcona twoją uwagą chyba sprawdzę :D:o Żeby po porodzie nie było : Akuku! Dupa wypływa! :-D:laugh2:

Ostatnio miałam coś poniżej 12, teraz będę robić w przyszłym tygodniu na wizytę 4 września, to zobaczę ile zleciało :dry:
A łóżeczko zgubiłam :(:sorry: Miałam w ulubionych i nie mam :o:huh: Musze je znaleźć!!!!!!!!!:oops:

Ja pitolę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:D:p Pudełko po butach tańsze [emoji14]
Ale te otulacze co ten bejbik ma sobie to też rożnie z cenami...A to zwykła bawełna... :szok:
Link do: Otulacz Tulik Japońskie We-Śnie (2,5-6,3 kg) - otulacz.pl :-p
Szczerze ? Ten otulacz wyglada jak by sie dziecko w kaftan wsadzilo nie podoba mi sie dziebko powinno miec swobode raczkami pomachac nozkami a nie zakaftanic i problem z glowy [emoji35][emoji35] ale jak kto lubi [emoji4]

Szczerze ? Ten otulacz wyglada jak by sie dziecko w kaftan wsadzilo nie podoba mi sie dziebko powinno miec swobode raczkami pomachac nozkami a nie zakaftanic i problem z glowy [emoji35][emoji35] ale jak kto lubi [emoji4]
Nie jak kto lubi tylko jak dziecko lubi jedno będzie chciało machać inne będzie chciało być otulone ciasno [emoji39] dlatego ja nie kupuje otulaczy , jak się okaże że moja kruszynka ich potrzebuje to dopiero zamówię [emoji6]

reklama
Ja już po wizycie :) słaba ze mnie matka, bo byłam pewna ze mały jest ułożony miednicowo i jest po ponadprzeciętnie wielki, a wcale nie - główka już na dole, a wazy 980 g (27w5) :) także póki co dobrze rokuje ma poród naturalny. Zdjęciem pochwale się w wątku z usg.

Jestem tylko zła na siebie, ze nie powiedziałam nic o twardnieniach brzucha, bo u mnie to znacznie dłużej niż 30 sekund... ( teraz doczytałam post Dity), zwłaszcza na spacerach. A szyjki nie miałam badanej. Kolejna wizyta dopiero 20 września.

Zmieniam lekarzy prawie co wizytę, z żadnego nie jestem zadowolona:/ prywatnie nawet mi nie jest w stanie skierowania wypisać do poradni cukrzycy ciążowej:/ następnym razem ide do lalkarza który będzie w szpitalu, w którym będę rodzic( mam tam małe znajomosci) i mam nadzieje ze u niego w końcu zostanę.

Szkoda ze h&m nie ma zwykłych pajaców, bo głównie tego mi brakuje.

Do góry