reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

A jeszcze jedno w czym wasze dzieci będą spały w nocy ? Bo są te śpiworki ale jakoś mam wrażenie, że dziecku będzie w rączki w tym zimno [emoji28]
Screenshot_20180821-155755_Google.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180821-155755_Google.jpg
    Screenshot_20180821-155755_Google.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 367
reklama
Jeszcze mi zostal dylemat z proszkiem do prania jakiej firmy i proszek czy w plynie prac...
Ja mam płyn lovela
No dokładnie Ja wczoraj wąchałam ten lovela i dla mnie to nie pachnie nie wiem co wybrać może wy coś doradzicie ?
A ja właśnie uwielbiam zapach upranych ciuchów w loveli [emoji173]️
A jeszcze jedno w czym wasze dzieci będą spały w nocy ? Bo są te śpiworki ale jakoś mam wrażenie, że dziecku będzie w rączki w tym zimno [emoji28]Zobacz załącznik 890288
Ja ostatnio w ciuchu widziałam taki z odpinanymi rękawami [emoji14] tylko że rozowy, więc nie kupowałam [emoji14]

Ja już po wizycie :) słaba ze mnie matka, bo byłam pewna ze mały jest ułożony miednicowo i jest po ponadprzeciętnie wielki, a wcale nie - główka już na dole, a wazy 980 g (27w5) :) także póki co dobrze rokuje ma poród naturalny. Zdjęciem pochwale się w wątku z usg.

Jestem tylko zła na siebie, ze nie powiedziałam nic o twardnieniach brzucha, bo u mnie to znacznie dłużej niż 30 sekund... ( teraz doczytałam post Dity), zwłaszcza na spacerach. A szyjki nie miałam badanej. Kolejna wizyta dopiero 20 września.

Zmieniam lekarzy prawie co wizytę, z żadnego nie jestem zadowolona:/ prywatnie nawet mi nie jest w stanie skierowania wypisać do poradni cukrzycy ciążowej:/ następnym razem ide do lalkarza który będzie w szpitalu, w którym będę rodzic( mam tam małe znajomosci) i mam nadzieje ze u niego w końcu zostanę.

Szkoda ze h&m nie ma zwykłych pajaców, bo głównie tego mi brakuje.

Wow... to mój 26+5 ważył 1020 [emoji15][emoji15][emoji15] zaczynam się bać, że jednak duży będzie [emoji23]

Dziewczyny przeżyłam dentyste :happy:. Dziura załatana ale znalazła jeszcze w 2 zębach małą próchnice. Wzięłam znieczulenie bo bez tego bym się dotknąć nie dała. Nie jestem z siebie dumna z tego powodu :no2:.

Co do spania dzieciątka to ja mam śpiworki takie bez rękawów. Dzieci chyba i tak śpią na początku z rączkami nad głową.

Dziewczyny przeżyłam dentyste :happy:. Dziura załatana ale znalazła jeszcze w 2 zębach małą próchnice. Wzięłam znieczulenie bo bez tego bym się dotknąć nie dała. Nie jestem z siebie dumna z tego powodu :no2:.

Co do spania dzieciątka to ja mam śpiworki takie bez rękawów. Dzieci chyba i tak śpią na początku z rączkami nad głową.
Nie wiem właśnie to moje pierwsze dziecko ale sama lubię być przykryta pod brodę dlatego wydaje mi się ,że będzie dziecku zimno szczególnie na początku [emoji85][emoji39]

Ja na szczęście mam i ten puchaty kombinezon zaraZ po urodzeniu mały i większy choć nie wiem czy większy w ogóle mi się przyda bo tutaj aż takich mrozów nie ma. Także wolę warstwowo bo łatwo przegzac dzieciaka

A to co kupiłaś do fotelika to fajne i chyba na długo powinno starczyć? Zawsze można jeszcze przykryć dziecko

Dopiero kupię[emoji28]
IMG_1332.JPG

I to do jazdy autem przede wszystkim, można rozpiąć w czasie drogi, przy wychodzeniu zapiać i już na miejscu u kogoś czy gdzie tam jechaliśmy - rozpinany i wyciągamy dzieciatko[emoji5]
Mam tez - już w domu taki gruby, na zimę, ale ja muszę mieć taki,.. mieszkam w górach, małych ale górach [emoji23]i śnieg jest zawsze... mniej albo więcej ale jest. W lato gorąco, a zima zdarzają sie potężne mrozy- czy jest śnieg czy go nie ma. I śpiwór ten gruby mam na dłużej, conajmniej dwie zimy [emoji5][emoji106]do fotelika i do wózka moze być [emoji85]

Szczerze ? Ten otulacz wyglada jak by sie dziecko w kaftan wsadzilo nie podoba mi sie dziebko powinno miec swobode raczkami pomachac nozkami a nie zakaftanic i problem z glowy [emoji35][emoji35] ale jak kto lubi [emoji4]

Niektóre dzieci lubią być ciasno, inne wola majtac łapkami - trzeba wyczuć dziecię [emoji5] ja z Młodym nie miałam otulacza, owijałam go pieluszka -to lato było albo cienkim kocykiem, pózniej dopiero cos grubszego na jesień [emoji16]

Nie jak kto lubi tylko jak dziecko lubi jedno będzie chciało machać inne będzie chciało być otulone ciasno [emoji39] dlatego ja nie kupuje otulaczy , jak się okaże że moja kruszynka ich potrzebuje to dopiero zamówię [emoji6]

Zawsze możesz owinąć czymś innym [emoji5] są jeszcze rożki dla takich maleństw

Ja już po wizycie :) słaba ze mnie matka, bo byłam pewna ze mały jest ułożony miednicowo i jest po ponadprzeciętnie wielki, a wcale nie - główka już na dole, a wazy 980 g (27w5) :) także póki co dobrze rokuje ma poród naturalny. Zdjęciem pochwale się w wątku z usg.

Jestem tylko zła na siebie, ze nie powiedziałam nic o twardnieniach brzucha, bo u mnie to znacznie dłużej niż 30 sekund... ( teraz doczytałam post Dity), zwłaszcza na spacerach. A szyjki nie miałam badanej. Kolejna wizyta dopiero 20 września.

Zmieniam lekarzy prawie co wizytę, z żadnego nie jestem zadowolona:/ prywatnie nawet mi nie jest w stanie skierowania wypisać do poradni cukrzycy ciążowej:/ następnym razem ide do lalkarza który będzie w szpitalu, w którym będę rodzic( mam tam małe znajomosci) i mam nadzieje ze u niego w końcu zostanę.

Dziecię moze było miednicowo, ale sie przekręciło [emoji5] tego nie wiesz [emoji5] gratuluje zdrowego synka!! Już praktycznie kilo ma[emoji106]
Co do twardnien to napisałam plus- minus, u mnie czasami trwają dłużej niż 30sekund, mowilam lekarzowi, że czasem koło minuty... A on, że to i tak krótko, zdarza się tak, że kobieta ma taki brzuch nawet 15minut[emoji50][emoji33] ale to już niedobrze... w każdym razie u mnie szyjka w porządku, u ciebie tez by zauważyli jakby było cos nie tak, na pewno! A kiedy ostatnio cię badał na samolocie?
Co do pajacy to polecam z firmy George [emoji847] moje po synku najlepiej się ostały... kolor i mięciutkie dalej [emoji106] tylko z angielskich firm są ciut wiejsze niż nasze... Np.takie mają:
Link do: GEORGE_62_3 PACK_BAWEŁNIANE PAJACYKI_SAFARI_0-3

A jeszcze jedno w czym wasze dzieci będą spały w nocy ? Bo są te śpiworki ale jakoś mam wrażenie, że dziecku będzie w rączki w tym zimno [emoji28]Zobacz załącznik 890288
Nie zmarzną [emoji5][emoji106] przecież pod kołdrą jak śpimy to tez ręce wyciągamy, dzieci tez... zreszta moje dziecko do dzisiaj sie rozkopuje całe [emoji85]

Załączniki

• IMG_1332.JPG
    IMG_1332.JPG
    102,8 KB · Wyświetleń: 309
reklama
No dokładnie Ja wczoraj wąchałam ten lovela i dla mnie to nie pachnie nie wiem co wybrać może wy coś doradzicie ?
Czytałam, że małemu dziecku nie powinno ubranko zbyt mocno pachnieć. Kupiłam proszek z Loveli, w Biedronce był w promocji :)

Też nad tym ubolewam. Mają tylko takie bez stópek. A te twardnienia też u mnie trwają dłużej niż 30s i znowu czuję je częściej. U mnie ma to chyba związek z tym, że zaparcia mi się znowu nasiliły :/

Na początku pewnie w rożku. A na później kupiłam taki śpiworek w Tesco za 30zł. Same promocje na razie wyszukuję :)

Do góry