reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Nareszcie w domu:oo: Co za dzien. Poszlam do lekarza i okazalo sie ze nie mam na 15 a na 16. Wiec musialam czekac na swoja kolejke. A jeszcze przyszlam sobie wczesniej,hehehe. Z corcia wszystko ok, krzywa wyszla bardzo dobra, zreszta wszyskie wyniki byly super. Ale gin do mnie, ze mala jest ulozona miednicowo. Pytam sie co to zanczy, a on, ze jest posladkiem w dol i zebym sie nie martwila bo moze jeszcze zmienic pozycje. Mam nadzieje,ze tak sie stanie. Slyszalam,ze porod posladkowy jest straszny. Potem jeszcze ogarnialam balagan w domu. Nienawidze remontow. Juz bym chciala miec go za soba:baffled: Ciesze sie ze ten dzien juz mija. Jutro licze , ze bedzie lepiej:-) :):-) :)

Hej Dziewczyny,

Ledwo nadrobiłam wszystko co piszecie, bo u mnie ostatnio wszystko w biegu!

Maz dzis skonczyl malowanie naszej sypialni i aneksu dla Franka - jutro bede mogla wszystko wyprzatac i mysle, ze przywieziemy lozeczko, ktore dostalam od kolezanki. Bede miala czas, zeby zobaczyc czy pogodze sie z Ikea czy jednak bede szukac czegos innego [emoji4]

Najwazniejsze co udalo mi sie zalatwic to widzialam sie dzis z polozna z “mojego” wybranego szpitala [emoji4] Rozwiala duzo moich watpliwosci i podpisalysmy umowe [emoji173]️ Jestem mega szczesliwa, bo bardzo mi zalezalo, zeby miec wykupiona wlasna polozna i dzieki temu czuje sie dzis bezpieczniej. Plus okazalo sie, ze ona jest tez certyfikowanym doradca laktacyjnym, wiec w ogole dla mnie szal [emoji173]️Przy okazji obejrzalam sobie porodowke, warunki jak w hotelu a cisza jak makiem zasial - wyobrazalam sobie to duzo gorzej [emoji16]

Przyszla dzis do mnie tez paczuszka z Nexta - zamowilam pajace na 0-3 miesiaca i rzeczywiscie ta rozmiarowka jest spora! Ale ja juz calkiem sie pogubilam w tych zakupach [emoji20] Mam sporo takich ciuszkow na 56, mimo ze metka mowi 62... Bede musiala nad tym pomedytowac [emoji848]

Dzieki za informacje o promocji w H&M - wypatrzylam sobie sweterek o ktorym juz wczesniej marzylam i ostatnie body do kompletu [emoji4]

Ogolnie czuje, ze wkopuje mi sie dosc mocno instynkt wicia gniazda i chyba musze sie jakos opanowac, bo zbankrutuje przed porodem - stracilam chwilowo kontrole nad tym co kupuje [emoji85]

Spijcie dobrze i oby bez takich koszmarow jak ostatnio u mnie (snilo mi sie, ze zostawilam swoje jednodniowe dziecko tesciowej, ktora karmila je cukierkami i wkladala w spacerowke [emoji33][emoji12]). Buziaki!

Kochana, zdecydowanie czas na L4. Za chwile czeka nas nielada wysilek, fizyczny, ale tez psychiczny, wiec nie ma co smigac jak z motorkiem w d... bo to nie wyjdzie na zdrowie. Wiem, ze czujesz sie dobrze i chcialas jak najdluzej tak funkcjonowac, ale jesli juz sama dostrzegasz, ze mozna by usiasc i robic nic, zeby zlapac oddach i przygotowac sie na nadchodzace to po prostu tak zrob. Ja dzisiaj dalam sobie tak w kosc, ze teraz leze w wannie i zastanawiam sie czy nie moglam sobie tego bajzlu na dwa dni roboty rozlozyc, ale ja tak mam. Niby dzien wolny od pracy, a fizycznie sie zajechalan. No i nocke mialam do bani, bo o 1:30 wstalam glodna i nie moglam zasnac. Dopiero jak zjadlam o chwile w tv sie pogapilam to jakos poszlo. Na pewno w domu znajdziesz sobie duzo zajec i nie bedziesz sie nudzila na zwolnieniu ;)

@Igorowelove tez dzis poczulam pierwszy prawdziwy przepowiadajacy, poszedl z krzyza na brzuch i az do samego dolu, stalam akurat w kuchni i warzywa mieszalam, przykucnelam z wrazenia.

@springflower aaaa dziekuje bardzo, ale menzu tez byl potrzebny, on lubi w drewnie pracowac. Natomiast malowanie dzisiaj niemalze mnie wykonczylo. Pod koniec stwierdzilam, ze ludzie z nerwuca na terapiach powinni malowac lozeczka pedzlami. Te szczebelki z dwoch stron - maaasaaakra.
Jesli chodzi o lekarza, to ja bym poszla do pierwszego kontaku, bo moze on Ci wypisze ta recepte. Powiem Wam, ze to jest mega lipa z tymi lekarzami, receptami i lataniem od jednego do drugiego. Jesli chodzi o ta kwestie to UK dla mnie wygrywa, bo zazwyczaj jest to zalatwiane przez tel i leki czekaja w aptece na odbior, a czasmai nawet dowoza no i sa za darmo.
Na żywo widziałam Chicago, a my zdecydowaliśmy się na Alaska grey. Ostatnio też pojawiła się kolekcja Silver z tych wózków z jakąś nową tkaniną, też się zastanawiałam ale przy nich jest pałąk z czarnej skóry, a przy Alasce jest brązowa i bardziej mi się podoba taki kontrast [emoji4]

Ja bym mogła mieć taki poród jak pierwszy, chociaż nic mnie w życiu tak nie bolało[emoji16]

Nareszcie w domu:oo: Co za dzien. Poszlam do lekarza i okazalo sie ze nie mam na 15 a na 16. Wiec musialam czekac na swoja kolejke. A jeszcze przyszlam sobie wczesniej,hehehe. Z corcia wszystko ok, krzywa wyszla bardzo dobra, zreszta wszyskie wyniki byly super. Ale gin do mnie, ze mala jest ulozona miednicowo. Pytam sie co to zanczy, a on, ze jest posladkiem w dol i zebym sie nie martwila bo moze jeszcze zmienic pozycje. Mam nadzieje,ze tak sie stanie. Slyszalam,ze porod posladkowy jest straszny. Potem jeszcze ogarnialam balagan w domu. Nienawidze remontow. Juz bym chciala miec go za soba:baffled: Ciesze sie ze ten dzien juz mija. Jutro licze , ze bedzie lepiej:-) :):-) :)
Na pewno będzie lepiej :-) Najważniejsze, że wyniki ok i u córeczki wszystko dobrze :-)

Moja córcia była ułożona miednicowo i z tego powodu miałam z założenia cesarke.

reklama
Do góry