reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dusia94 w każdej ciąży używałam depilatora, z tym, że ja bardzo rzadko go stosuję, bo nie mam aż takiej potrzeby. Mam mało włosów i do tego jasne.
@majacyr świetne wieści od lekarza, super że wszystko dobrze. kg to jeszcze nie koniec świata. Ja teraz trzymam stałą wagę i chciałabym jak najdłużej ją utrzymać. Ale teraz też mniej się ruszam, bo tu kłuje, tam boli. Lekarz też mnie troszkę nastraszył, że mam uważać. Seksu brak-a to też spalanie :-)...ehhhh jeszcze troszkę trzeba przetrwać. Mam nadzieję, że pod koniec ciąży będzie wszystko dobrze i lekarz już pozwoli na zbliżenia, bo też za nimi tęsknie.
@Kelyana kobieta przytyłaś tylko 9kg, a masz przecież dwoje dzieci, ja mam jedno i przybrałam 6kg, więc luzik :)

reklama
Ale jestem szczesliwa kupilam cala siatke rzeczy ciazowych 17 sztuk za 20 euro
Spodnie leggingsy nawet nowe rajstop ciazowe juz do konca ciazy mam ubrania u nas drogie sa takie rzeczy typowo ciezarne [emoji3][emoji3]

Ekstra. Ja tez ostatnio stwierdzilam ze musze cos do pracy dokupic, bo do 5 pazdziernika to ja na pewno w swoje normalne juz nie bede sie miescila ;) jakies dwie kiecki cieplejsze by sie przydaly. Zazdroszcze, takiego polowania ;)

@Dusia94 w każdej ciąży używałam depilatora, z tym, że ja bardzo rzadko go stosuję, bo nie mam aż takiej potrzeby. Mam mało włosów i do tego jasne.
@majacyr świetne wieści od lekarza, super że wszystko dobrze. kg to jeszcze nie koniec świata. Ja teraz trzymam stałą wagę i chciałabym jak najdłużej ją utrzymać. Ale teraz też mniej się ruszam, bo tu kłuje, tam boli. Lekarz też mnie troszkę nastraszył, że mam uważać. Seksu brak-a to też spalanie :-)...ehhhh jeszcze troszkę trzeba przetrwać. Mam nadzieję, że pod koniec ciąży będzie wszystko dobrze i lekarz już pozwoli na zbliżenia, bo też za nimi tęsknie.
@Kelyana kobieta przytyłaś tylko 9kg, a masz przecież dwoje dzieci, ja mam jedno i przybrałam 6kg, więc luzik :)
Spoko ja wiem ze 9 kilo to w miarę ok:) bardziej chodzi mi o tempo przyrostu, jak tak dalej będzie to mi z 30 przybędzie. Natomiast zobaczymy nie ma się co przejmować na zapas.

u mnie między 17 a 21 tc przybyło 5kg!!! Normalnie aż mnie wzdrygło. Teraz od 6 tygodni stoję w miejscu. Nie wiem jak długo mi się to uda, tym bardziej, że apetyt mam, tylko walczę z nim. Wieczorami się nie opycham, i staram się nie objadać słodyczami, ale czasami mam takiego smaka, że muszę wciągnąć coś słodkiego.

Hej :) Mnie najbardziej moje uda przerażają, ogólnie nie widać za bardzo, żebym przytyła u góry, ale nogi to jak galareta :( Jakiegos mam doła dzisiaj. Mała też jakaś spokojniejsza, czasami puknie albo jak leżę na boku to się wierci, a tak to gdybym mocniej ręki nie przyłożyła, to słabo bym czuła.

Ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia :) bardzo fajne zajęcia. Później mąż zrobił obiad - spaghetti. Ja niestety jakaś godzinę temu wymiotowalam. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja. Słyszałam, że w 3 trymestrze mogą powrócić mdłości/wymioty :(

reklama
Do góry