reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam serdecznie :)
u mnie dziś leniwa sobota. Zrobiłam tylko obiad-gołąbki :)
Dziś zgrzeszyłam i zjadłam dużego wafelka w czekoladzie. Oj jak mi się go chciało :) codziennie coś skubnę słodkiego, ale raczej w niewielkich ilościach, a ten wafelek był XXL ... tylko żeby zabardzo na 2 nie wpłynął bo i tak mam z tym lekki problem.
Ruchy bardziej intensywne zazwyczaj czuję wieczorek, w nocy lub z samego rana. W ciągu dnia są słabsze i takie bardziej przeciąganie niż kopanie. Czasami to mam wrażenie jakby mi prąd przechodził po brzuchu w miejscu uderzenia/kopnięcia.
wczoraj mnie dosyć bardzo bolała psioszka w środku. Miałam problem z 2 i właśnie podczas robienia zaczęły się bóle. Troszkę się wystraszyłam, a później w nocy miałam lekkie bóle jak na okres. Na chwilę obecną wszystko jest ok. Wizyta dopiero 5 września. Mam nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy.
Często też czuję takie ćmienie w krzyżu-jest bardzo nie przyjemne...ehhh trzeci trymestr ;-)
To tak samo jak ja w dzien nie czuje go tak bardzo ale za to wieczorem daje czadu [emoji38] ja tez codziennie zjem jakiegos batona bo mam na niego ochote ale nie jem w duzyxh ilosciach jeden dziennie albo co 2 dni zalezy [emoji16][emoji16]

reklama
Dziewczyny,

Macie jakis pomysl jak sprawdzic czy laktator byl uzywany?
Dostalam wczoraj od dosc dalekich znajomych Medele Mini Electric - powiedzieli mi, ze tylko ja rozpakowali ale nie byl uzywany (dziewczyna bardzo krotko karmila i na poczatku miala wypozyczony laktator ze szpitala). Rzeczywiscie tak wyglada na pierwszy rzut oka, ale ja z moja obsesja czystosci przy takich rzeczach osobistych mam dylemat czy moge jej uzywac [emoji20]

Co Wy o tym myslicie?

Byłam u gina.
Choć 2kg+w ciągu mca nie ochrzanił mnie, bo mówi że jak głównie leżę to nie mam jak spalić.
Szyjka twarda i zamknięta, młody rośnie na 50 centylu.
4 tygodnie temu 580g a teraz 1073g.
Prenatalne za 4 tygodnie.
Ciśnienie mam mierzyć 2 razy dziennie teraz.

Byłam u gina.
Choć 2kg+w ciągu mca nie ochrzanił mnie, bo mówi że jak głównie leżę to nie mam jak spalić.

Super wiesci! I kilogram przekroczony [emoji173]️

Czy to znaczy ze mozesz troche wiecej sie poruszac?

Super wiesci! I kilogram przekroczony [emoji173]️

Czy to znaczy ze mozesz troche wiecej sie poruszac?
Mogę, ale ostatnio jak zaczęłam więcej się ruszać to zaczęłam plamić.
Mam po troszku próbować, nie w upał wyjść nawet pod blok. Przejść parę metrów, jak coś to usiąść i po woli stopniowo zwiększać dystans.
Oczywiście jak mi będzie się brzuch stawiał to leżenie.
Mam zgodę też na Mszę rocznicową( rocznica ślubu) tylko mam nie klękać [emoji4] mała rzecz a cieszy [emoji16]
Choć oczywiście kondycja zerowa a zadyszki dostaje czasem jak idę do kuchni

reklama
Byłam u gina.
Mi to ostatnio 2 kg w 2 tyg przybyło :) strasznie rosnę choć ograniczyłam słodycze, lody i owoce. Mam nadzieje ze do następnej wizyty waga stanie bo już prawie 9 kg na plusie. Chociaż widzę ze ostatnio spuchłam wiec cześć to pewnie woda. Moja lekarka kazała ni się puknąć w głowę i nie stresować bo ciąża bliźniacza jest nieprzewidywalna i normalne standardy się jej nie tyczą, ale mimo wszystko wolałabym przestać nabierać w takim tempie:

Do góry