reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam serdecznie :)
u mnie dziś leniwa sobota. Zrobiłam tylko obiad-gołąbki :)
Dziś zgrzeszyłam i zjadłam dużego wafelka w czekoladzie. Oj jak mi się go chciało :) codziennie coś skubnę słodkiego, ale raczej w niewielkich ilościach, a ten wafelek był XXL ... tylko żeby zabardzo na 2 nie wpłynął bo i tak mam z tym lekki problem.
Ruchy bardziej intensywne zazwyczaj czuję wieczorek, w nocy lub z samego rana. W ciągu dnia są słabsze i takie bardziej przeciąganie niż kopanie. Czasami to mam wrażenie jakby mi prąd przechodził po brzuchu w miejscu uderzenia/kopnięcia.
wczoraj mnie dosyć bardzo bolała psioszka w środku. Miałam problem z 2 i właśnie podczas robienia zaczęły się bóle. Troszkę się wystraszyłam, a później w nocy miałam lekkie bóle jak na okres. Na chwilę obecną wszystko jest ok. Wizyta dopiero 5 września. Mam nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy.
Często też czuję takie ćmienie w krzyżu-jest bardzo nie przyjemne...ehhh trzeci trymestr ;-)
To tak samo jak ja w dzien nie czuje go tak bardzo ale za to wieczorem daje czadu [emoji38] ja tez codziennie zjem jakiegos batona bo mam na niego ochote ale nie jem w duzyxh ilosciach jeden dziennie albo co 2 dni zalezy [emoji16][emoji16]

reklama
Dziewczyny,

Macie jakis pomysl jak sprawdzic czy laktator byl uzywany?
Dostalam wczoraj od dosc dalekich znajomych Medele Mini Electric - powiedzieli mi, ze tylko ja rozpakowali ale nie byl uzywany (dziewczyna bardzo krotko karmila i na poczatku miala wypozyczony laktator ze szpitala). Rzeczywiscie tak wyglada na pierwszy rzut oka, ale ja z moja obsesja czystosci przy takich rzeczach osobistych mam dylemat czy moge jej uzywac [emoji20]

Co Wy o tym myslicie?

Byłam u gina.
Choć 2kg+w ciągu mca nie ochrzanił mnie, bo mówi że jak głównie leżę to nie mam jak spalić.
Szyjka twarda i zamknięta, młody rośnie na 50 centylu.
4 tygodnie temu 580g a teraz 1073g.
Prenatalne za 4 tygodnie.
Ciśnienie mam mierzyć 2 razy dziennie teraz.

Byłam u gina.
Choć 2kg+w ciągu mca nie ochrzanił mnie, bo mówi że jak głównie leżę to nie mam jak spalić.

Super wiesci! I kilogram przekroczony [emoji173]️

Czy to znaczy ze mozesz troche wiecej sie poruszac?

Super wiesci! I kilogram przekroczony [emoji173]️

Czy to znaczy ze mozesz troche wiecej sie poruszac?
Mogę, ale ostatnio jak zaczęłam więcej się ruszać to zaczęłam plamić.
Mam po troszku próbować, nie w upał wyjść nawet pod blok. Przejść parę metrów, jak coś to usiąść i po woli stopniowo zwiększać dystans.
Oczywiście jak mi będzie się brzuch stawiał to leżenie.
Mam zgodę też na Mszę rocznicową( rocznica ślubu) tylko mam nie klękać [emoji4] mała rzecz a cieszy [emoji16]
Choć oczywiście kondycja zerowa a zadyszki dostaje czasem jak idę do kuchni

reklama
Byłam u gina.
Mi to ostatnio 2 kg w 2 tyg przybyło :) strasznie rosnę choć ograniczyłam słodycze, lody i owoce. Mam nadzieje ze do następnej wizyty waga stanie bo już prawie 9 kg na plusie. Chociaż widzę ze ostatnio spuchłam wiec cześć to pewnie woda. Moja lekarka kazała ni się puknąć w głowę i nie stresować bo ciąża bliźniacza jest nieprzewidywalna i normalne standardy się jej nie tyczą, ale mimo wszystko wolałabym przestać nabierać w takim tempie:

Do góry