reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Bo to wszystko dziewczyny przez te moją głupotę i nie branie Asparginu wd zaleceń. Do tego mojego lekarza już nie ma i jestem w czarnej d.... Te bóle były okropne i dopiero jakąś godzinę temu mi przeszły.
Do tego jeszcze z moim jestem na wojennej ścieżce. Wszystko mi się wali.

reklama
Normalnie w tym tygodniu dzieci dzieci się obracają i szaleją w brzuszku, ale jak masz jakąś wadę to może przez to ma ograniczone manewry? jak się obróci to pewnie poczujesz :D

Ładny, zgrabny wózek, taki raczej do miasta, nie na leśne wertepy. Musiałabym zobaczyć na żywo...No i dla mnie bez pałąka odpada...I oczywiście jak już dałam się poznać od tej strony - wg mnie spacerówka mała, za taką kasę to bym chciała wózek do 3 roku życia ;)

Tez często wspominam Pati...Żałuję, że stało się jak się stało :(
A Roksi pisała, że było lepiej i przestała się u nas odzywać... :(

Moja ma tak 3,4-3,5cm. Bez zmian.

Wg mnie niepotrzebnie cię nastraszyła. Gdyby uważała, że naprawdę jest tak źle to skierowałaby cię od razu do szpitala i założyliby ci pessar albo szew. A jak szyjkę masz taką samą to jak może się skracać??? Coś tu nie pasuje:sorry2: Naprawdę, przez takie jej gadanie i straszenie możesz się właśnie gorzej poczuć i bardziej stresować, co będzie powodowało bóle brzucha i napinanie :( Połóz się i spróbuj zająć głowę czymś innym, będzie dobrze! Masz naprawdę szyjkę w porządku! Pisałam wyżej, że moja ma 3,4 albo 3,5 - już nie pamiętam i mam taką całą czas. Mało tego już pisałam, że też mam twardnienia i napinania, raz częściej, raz rzadziej, ale skoro szyjka mi się nie skraca to nawet nic nie łykam i jest wszystko w porządku. Jak będziesz dalej się tym przejmować to możesz dzisiaj albo jutro jechać na IP i niech ci sprawdzą tę szyjkę i dzidziusia. A w ogóle robiła lekarska usg dziecka? :confused:

A masz te wyniki badań glukozy? Myślę, że nawet jak ci wyszły nie do końca poprawnie, to skoro się odżywiasz zdrowo powinno być ok. Będziesz miała wizytę u diabetologa, on ci powie co jak. Nie martw się na zapas ;)

Podobna spacerówka u mnie się sprawdziła ( miasto) ..mozE dlatego że używana była do 18 miesiąca hehhehe córa wolała chodzic
Odpsrzedalam sprawiedliwie za połowę ceny :p

Bosze jak mi się dziś nic nie chce

Bo to wszystko dziewczyny przez te moją głupotę i nie branie Asparginu wd zaleceń. Do tego mojego lekarza już nie ma i jestem w czarnej d.... Te bóle były okropne i dopiero jakąś godzinę temu mi przeszły.

Musisz się uspokoić. Brać ten asparagin i jeść dużo produktów z dużą zawartością magnezu jak pestki dyni .
Mnie też łapie czasem w nocy skurcz i napina mi się brzuch..częściej bądź rzadziej dlatego też zakupiłam ten aspargin by się wspomóc co do magnezu
Wierze że się dobrze wchłania..sila sugestii zawalczę by tak było hehe

Dzien dobry maminki, zas z tematem polecialyscie. Wczoraj Was podczytywalam, ale mialam jakis slabszy dzien i dopiero po wieczornej kapieli i malym domowym SPA poczulam sie lepiej. W nocy tez spalam spokojniej, wiec dzis dzien duzo lepszy. Pogoda znowu robi sie bardzo upalna i chyba z tego powodu dzis poczulam, ze stopy lekko napuchly, ale nie jakos bardzo. Teraz juz po pracy jestem, wiec ogarne troszke domostwo i polezakuje.
Pisalyscie nt. porodow. Syna urodzilam w 39tc i mam nadzieje, ze i tym razem urodze przed czasem. Ogolnie to porod wspominam bardzo dobrze, 20 min i po krzyku. Lekarz nie zdazyl przyjsc z oddzialu, a polozna byla tak genialna, ze lepiej trafic nie moglam - rodzilam na kucaka przy lozku, na ostatnie dwa parcia na lewym boku sie polozylam. Nic nie popekalo, nie bylam nacieta, wiec po dwoch godzinach obserwacji poszlam na nogach na oddzial, a o 2 w nocy juz syna sobie przywiozlam do sali, bo spac bez niego sobie nie wyobrazalam mimo zmeczenia.

@piorunem jak dla mnie spacerowka to taka bardziej wersja turystyczna, a nie do codziennego uzytkowania, ale ja na pewno bede uzywala wozka duzo, chociazby ze wzgledu na spacery do szkoly po syna. Wiec wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby. Male kolka tez maja swoje plusy jak i minusy. Natomiast design ma boski ;)

@Naan34 ja mialam szyjke mierzona raz, w 18tc w Pl jak bylam i miala wtedy ponad 4 cm. U nas nie ma mierzenia szyjki na wizytach. Teraz jak pojde 8 sierpnia to polozna bedzie mierzyla brzuch centymetrem, ale wspomne jej, ze w pierwszej ciazy mialam od 35 tc rozwarcie 4 cm, moze skoeruje mnie na dodatkowe USG, bo jestem juz po dwoch obowiazkowych i jesli wszystko bedzie ok, to kolejne zapewne dopiero przed samym porodem, choc to i tak nie jest pewne. Takze Kochana, jesli chodzi o sama szyjke to tak jak napisalam mozna i z rozwarciem chodzic 4 tygodnie, bardziej martwi mnie to ze brzunio sie napina i stawia. Na pewno powinnas odpoczac i dac sobie na luz fizycznie, ale tez psychicznie. A moze wydarzylo sie cos w ostatnich dniach co Cie zaniepokoilo badz zdenerwowalo ?? W kazdym razie trzymam kciuki.

Podobna spacerówka u mnie się sprawdziła ( miasto) ..mozE dlatego że używana była do 18 miesiąca hehhehe córa wolała chodzic
Odpsrzedalam sprawiedliwie za połowę ceny :p

Bosze jak mi się dziś nic nie chce

Dlatego napisałam, że do miasta - a ja ze wsi i czasami mogę nawet pokusić się o spacer leśną ścieżką... takim wózkiem nie wyobrażam sobie :o:rolleyes2: No i do 18m-c, czyli półtora roku...a cena prawie 4tysiące...troszkę drogo :D Ale przecież każda z nas zna swoje finanse, potrzeby i tak ustala sobie własne priorytety przy zakupie wózków. Co dla jednej jest idealne, dla drugiej jest nie do przyjęcia... No i git majonez, ile potrzeb - tyle wózków :tak::dry::rofl:

Widzisz, przeszły ci. Będzie dobrze. Pamiętaj, że szyjkę masz piękną. Moja równie piękna i nic się z nimi nie dzieje:) Łykaj te leki, nie denerwuj się niepotrzebnie..Czemu jeszcze ci facet dokłada?:sorry2:

Dzien dobry maminki, zas z tematem polecialyscie. Wczoraj Was podczytywalam, ale mialam jakis slabszy dzien i dopiero po wieczornej kapieli i malym domowym SPA poczulam sie lepiej. W nocy tez spalam spokojniej, wiec dzis dzien duzo lepszy. Pogoda znowu robi sie bardzo upalna i chyba z tego powodu dzis poczulam, ze stopy lekko napuchly, ale nie jakos bardzo. Teraz juz po pracy jestem, wiec ogarne troszke domostwo i polezakuje.
Pisalyscie nt. porodow. Syna urodzilam w 39tc i mam nadzieje, ze i tym razem urodze przed czasem. Ogolnie to porod wspominam bardzo dobrze, 20 min i po krzyku. Lekarz nie zdazyl przyjsc z oddzialu, a polozna byla tak genialna, ze lepiej trafic nie moglam - rodzilam na kucaka przy lozku, na ostatnie dwa parcia na lewym boku sie polozylam. Nic nie popekalo, nie bylam nacieta, wiec po dwoch godzinach obserwacji poszlam na nogach na oddzial, a o 2 w nocy juz syna sobie przywiozlam do sali, bo spac bez niego sobie nie wyobrazalam mimo zmeczenia.

@piorunem jak dla mnie spacerowka to taka bardziej wersja turystyczna, a nie do codziennego uzytkowania, ale ja na pewno bede uzywala wozka duzo, chociazby ze wzgledu na spacery do szkoly po syna. Wiec wszystko zalezy od tego jakie masz potrzeby. Male kolka tez maja swoje plusy jak i minusy. Natomiast design ma boski ;)

@Naan34 ja mialam szyjke mierzona raz, w 18tc w Pl jak bylam i miala wtedy ponad 4 cm. U nas nie ma mierzenia szyjki na wizytach. Teraz jak pojde 8 sierpnia to polozna bedzie mierzyla brzuch centymetrem, ale wspomne jej, ze w pierwszej ciazy mialam od 35 tc rozwarcie 4 cm, moze skoeruje mnie na dodatkowe USG, bo jestem juz po dwoch obowiazkowych i jesli wszystko bedzie ok, to kolejne zapewne dopiero przed samym porodem, choc to i tak nie jest pewne. Takze Kochana, jesli chodzi o sama szyjke to tak jak napisalam mozna i z rozwarciem chodzic 4 tygodnie, bardziej martwi mnie to ze brzunio sie napina i stawia. Na pewno powinnas odpoczac i dac sobie na luz fizycznie, ale tez psychicznie. A moze wydarzylo sie cos w ostatnich dniach co Cie zaniepokoilo badz zdenerwowalo ?? W kazdym razie trzymam kciuki.

Ja tez dwie godziny po porodzie to kąpałam się pod prysznicem, mąż dziecka pilnowała zanim do domu pojechał,bo to noc była. U nas dzieci na sali są cały czas z matkami, także od razu go miałam :) I całą noc nie spałam z wrażenia.... :)

reklama
Do góry