reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tez dwie godziny po porodzie to kąpałam się pod prysznicem, mąż dziecka pilnowała zanim do domu pojechał,bo to noc była. U nas dzieci na sali są cały czas z matkami, także od razu go miałam :) I całą noc nie spałam z wrażenia.... :)

No mi malego zabrali do kapania, bo 8 lat temu jeszcze sie kapalo po porodzie, a te dwie godziny lezal ze mna i cycusial. Tez w nocy rodzilam i okolo polnocy polozne jeszcze na porodowce pozwolily mi sie wykapac i przebrac, bardzo to bylo mile i jak na Polskie realia calkiem niesamowite ;)

Teraz mam zaplanowany porod w birth centre i tytaj jest tak, ze jak wszystko jest ok, to potrafia po 4h od porodu wypisac do domu ;) ciekawe jak to bedzie.

reklama
Kobieta już mająca dzieci podobnież ma krótsza szyjkę po przebytych porodach ale mimo wszystko pamiętajcie że każda z nas jest indywidualna i u każdej z nas może być inaczej co do dlugosci szyjki

Dlatego napisałam, że do miasta - a ja ze wsi i czasami mogę nawet pokusić się o spacer leśną ścieżką... takim wózkiem nie wyobrażam sobie :o:rolleyes2: No i do 18m-c, czyli półtora roku...a cena prawie 4tysiące...troszkę drogo :D Ale przecież każda z nas zna swoje finanse, potrzeby i tak ustala sobie własne priorytety przy zakupie wózków. Co dla jednej jest idealne, dla drugiej jest nie do przyjęcia... No i git majonez, ile potrzeb - tyle wózków :tak::dry::rofl:

Ty ze wsi oO oO oO
Hehe
Śmieje się wariatko

Tak każdy musi patrzeć na swoje potrzeby , to najwazniejsze. Mi np duże pompowane koła w niczym nie są potrzebne ..dużannie wiadomo jak przestronna spacerówka też, wolę mniejsze tym bardziej że nie myślę o zakupie na lata ..bądź z amortyzatorami jak to mi koleżanka poradziła .. nie miałam ale ta co chce kupić akurat ma to wypróbuję malec
Napewno też nie kupię takiej z jednym kołem z przodu :p itd. haha wazne byśmy my same były zadowolone nie:)

Ja rodziłam młoda w UK .. i też zaraz jak mnie zszyli po cięciu cmokala pierś ..polezelismy trochę sami w tej sali porodowej... Przyszła położna.. ubrała mała z pomocą taty i poszłam się myć w towarzystwie mężam i dziecka ... Urodziła się o14.27 a umyta była następnego dnia a o 13 wreszcie nas wypuścili ..czekałam na lekarza
Położne były ciepłe i bardzo mile co mi się bardzo podobalo

Dziewczyny mam bardzo nieciekawy problem. Od początku ciąży miałam zaparcia ale jakoś tam sobie radziłam a dziś jest odwrotnie. Od rana biegunka i nie wiem co robić, narazie jem czekolade ale nie wiem czy dzwonić do lekarza czy nie panikować
Odgazowana cola, gorzka czekolada. Jagody lub borówki, marchew, ryż to z domowych sposobów.
Uzupełniaj elektrolity i polecam w aptece taki kleik nawadniający. Co prawda dla niemowląt ale i dla nas się nadaje
20180726_154132.jpg
20180726_154142.jpg

Załączniki

• 20180726_154132.jpg
    20180726_154132.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 356
  • 20180726_154142.jpg
    20180726_154142.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 357
Mój też mi nigdy nie mówi ile cm. Jedynie, że ok. Mam coraz większe problemy ze spaniem. Odkąd staram się jak najwięcej na lewym boku to potem boli mnie lewy bark. Tęsknię za spaniem na brzuchu [emoji14] A dziś jeszcze ból głowy, nie wiem, czy to ta duchota, czy co...
Ja śpię na obu bokach i na plecach odkąd dowiedziałam się o ciąży, choć uwielbiałam spać na brzuchu.
Nie musisz spać czy leżeć tylko na lewym boku.
Poczytaj
Link do: Pozycja do spania w ciąży - czy ma znaczenie? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Dziewczyny poplakalam się. Lekarka powiedziała że mam bardzo krótka szyjkę i grozi mi przedwczesny poród. Zapisała mi luteine 3 razy dziennie 2 tabletki dopochwowo i kazała leżeć. Zleciła mi jakieś badanie z krwi i kazała przyjść za tydzień. Brzuch mnie już cały boli chociaż już się nie napina. Jak chodzę to każdy krok mnie boli. Jak będzie się dalej napinał tak mocno i czesto jak w nocy to nam jechać na IP.
I teraz najlepsze. Szyjka ma 3,5 cm i tak mam od początku. Więc ona mi się nie skróciła. Ta dzisiejsza doktora pytała mnie czy mój zmarły lekarz mówił że się skraca. Tak samo jak badała mnie tydzień temu lekarka która przejęła pacjentów mojego prowadzącego też mnie o to zapytała.
Nie wiem co mam myśleć i co dalej robić. Nie wiem komu ufać i do kogo teraz chodzić. Strasznie się boję.
To zależy ile wcześniej miałaś, ale w trakcie ciąży troszkę może się skrócić bo macica rośnie.
Ja np miałam w 12 tc 56mm a w 20 tc 41mm czyli też się trochę skróciła.
Oby nie za szybko.
U Ciebie też te bóle, ale stres temu nie sprzyja.
Postaraj się wyciszyć i więcej leż.
A jak Cię to uspokoi to skonsultuj z innym lekarzem.

reklama
Do góry