reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Znowu nie spałam całą noc. Brzuch mi twardnieje i trochę boli bo lewej stronie. Myślałam o pojednaniu na IP ale dotrwalam do rana. Na 9:45 udało mi się umówić do jakiejś lekarki w medicover. Trzymajcie za mnie kciuki.

Kciuki zaciśnięte, daj znać po.

Któraś się zastanawiała, kiedy nasze dzieci osiągną 1kg. U nas na forum w sierpniowych mamach 2016 jedna urodziła w 27 + 6 tc, mały miał 1200g i 40cm, dostał 8 pkt.

Po wizycie :) Mały waży już prawie 700 g [emoji33] siedzi miednicowo. Wszystko ok. Cesarka wstępnie ok 10 listopada [emoji33]

A no i wspomniałam o dusznosciach, dał mi namiar na pulmonologa. Póki co mam obserwować ale jeśli pojawia się to codziennie to trzeba skonsultować

Pięknie rośnie ten twój synek! :tak:Na razie ma miejsce to pewnie obraca się jak szalony ;):-D
Ustaliłaś termin cc...to już tak poważnie brzmi :o
A te duszności masz codziennie? Męczą cię bardzo? :sorry:

Hej dziewczyny [emoji4]
Ja wypoczywam nad morzem[emoji17] pogoda super ale sinice się pojawiły i dupa z kąpania. Do tego zmiana klimatu i mega zatwardzenie....[emoji37] Nawet humor mi to psuje bo się czuje ciężko, zjadłabym tyle rzeczy, ale nie mam miejsca... Chcę już do domu...

Gratuluję udanych wizyt i tak ma być na każdej wizycie[emoji4]

Spróbuj jakich domowych sposób na te zatwardzenia, śliwki, siemię lniane, kefir albo maślanka, otręby zbożowe? Dużo wody też pij...

U mnie raczej tez tak wypadnie pewnie :) mam nadzieje ze wytrzymamy w trójpaku

A z bliźniakami nie przewidują rozwiązań wcześniej? Czy ciąże bliźniacze też "wytrzymują" do 37,38 czy 39 tygodnia?:confused:

Znowu nie spałam całą noc. Brzuch mi twardnieje i trochę boli bo lewej stronie. Myślałam o pojednaniu na IP ale dotrwalam do rana. Na 9:45 udało mi się umówić do jakiejś lekarki w medicover. Trzymajcie za mnie kciuki.

Ale cały czas ci twardnieje, że aż spać nie możesz? Czy stwardniał parę razy?
Daj znać po...
Bardzo mocno trzymam kciuki, ale na pewno jest wszystko w porządku!

Kciuki zaciśnięte, daj znać po.

Któraś się zastanawiała, kiedy nasze dzieci osiągną 1kg. U nas na forum w sierpniowych mamach 2016 jedna urodziła w 27 + 6 tc, mały miał 1200g i 40cm, dostał 8 pkt.

Mi jak liczyłam na następnej wizycie 27+5 jakby przybierał tak samo to wychodzi około 1145gr, ale wiadomo, może będzie mniej albo więcej, to nie matematyka...Ale dobrze wiedzieć, że zbliża się ta granica, kiedy dzieci są coraz bezpieczniejsze...Chociaż będę się modlić, żeby siedział do końca :tak:

reklama
Do góry